حسینینیشابوری در گفتوگو با ایکنا تشریح کرد؛
ابعاد شخصیتی مجاهد نستوه شهید سیدحسن نصرالله
رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ با اشاره به ویژگیهای شهید نصرالله تصریح کرد: او در شرایط بسیار سخت، شرح صدر بسیار زیادی داشت و این میسر نمیشود مگر اینکه انسان به واقع مسلمان باشد و این شرح صدر که نشاندهنده صبوری و توسعه وجودی انسان است، میتواند در صحنههای بسیار سختی که در این سالها در مبارزه با دشمن برای ایشان رخ داد خودش را نشان دهد.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام سیدمصطفی حسینینیشابوری، رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عضو ستاد برگزاری همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» که به مناسبت چهلمین روز شهادت دبیرکل فقید جنبش مقاومت اسلامی لبنان(حزبالله) روز گذشته، ۱۹ آبان در تهران برگزار شد در گفتوگو با ایکنا درباره ابعاد شخصیتی شهید سیدحسن نصرالله گفت: یکی از ویژگیهای شهید سید حسن نصرالله این بود که در شرایط بسیار سخت، شرح صدر بسیار زیادی داشت و این میسر نمیشود مگر اینکه انسان به واقع تسلیم و مسلمان واقعی باشد. همچنانکه خداوند در قرآن کریم میفرماید: «أفمن شرح ٱللّه صدۡرهۥ للإسلٰم فهو علىٰ نورࣲ مّن رّبّه: پس آیا کسى که خدا سینهاش را براى [پذیرش] اسلام گشوده و او از جانب پروردگارش بر نورى [از هدایت استوار] است»(۲۲/ زمر) به واقع این شرح صدر که نشاندهنده صبوری و توسعه وجودی انسان است، میتواند در سختیهایی مثل صحنههای بسیار سختی که در این سالها در مبارزه با دشمن برای ایشان رخ داد خودش را نشان دهد.
وی دومین ویژگی شخصیت قرآنی سید مقاومت را عقلانیت و حکمت دانست و تصریح کرد: عقلانیت و حکمتی که ایشان دارد خیلی کمک کرد به اینکه ایشان منشاء اثر باشد و بسیاری از موفقیتها و پیروزیها در جبهه مقاومت و جبهه اسلام مربوط به این ویژگی میشد که ایشان در رهبری حزب الله داشت. در واقع ایشان آیه شریفه «یؤْتی الْحکْمة منْ یشاء ومنْ یؤْت الْحکْمة فقدْ أوتی خیْرًا کثیرًا وما یذّکّر إلّا أولو الْألْباب: (خدا) به هر کس که بخواهد حکمت مىبخشد، و به هر کس حکمت داده شود، به یقین، خیرى فراوان داده شده است؛ و جز خردمندان، کسى پند نمىگیرد»(۲۶۹/ بقره) را ترجمه عملی کردند و در بسیاری از تصمیماتی که ایشان بر اساس حکمت و عقلانیت در شرایط سخت اتخاذ کردند مصداق خیر کثیر شدند.
حسینینیشابوری افزود: سومین بعد شخصیتی که میشود ویژگی قرآنی این شهید بزرگوار دانست این است که ایشان در حوزه مدیریت راهبردی بسیار قوی بودند. مدیریت یک کار مهم و بسیار سخت است آن هم در شرایطی که بحران وجود دارد و مدیریت بحران مورد نیاز است که با شرایط عادی کاملاً متفاوت است. ایشان واقعاً نگهبان بزرگی هم برای محدودههای جغرافیایی و سرزمینی لبنان و هم برای محافظت از حدود اسلامی بودند؛ چه به شکل سختافزاری و به چه شکل معنوی، شهید نصرالله نگهبان قوی و دانایی بود.
وی در ادامه، گفت: ویژگی دیگری که میتوان به آن اشاره کرد این که ایشان در نهادسازی و کادرسازی بسیار قوی عمل کرد و توانست بنیانی را پیریزی و افرادی را پرورش داده و سازماندهی کند که لشکریان اسلام باشند و به خوبی و با دقت و شجاعت در زمان مورد نیاز وارد عمل شوند.
رئیس مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: یکی دیگر از ویژگی بسیار مهمی که در وجود ایشان به عنوان یک ویژگی قرآنی میتوان نام برد مجاهدت و شجاعت او است. موضوعی که در جای جای قرآن به آن اشاره شده است. خصوصاً اینکه این ویژگی برای محافظت از دین خدا به عنوان یک مؤلفه بسیار مهم شمرده شده است. خداوند در قرآن میفرماید: «یا أیّها الّذین آمنوا منْ یرْتدّ منْکمْ عنْ دینه فسوْف یأْتی اللّه بقوْمٍ یحبّهمْ ویحبّونه أذلّةٍ على الْمؤْمنین أعزّةٍ على الْکافرین یجاهدون فی سبیل اللّه ولا یخافون لوْمة لائمٍ ذلک فضْل اللّه یؤْتیه منْ یشاء واللّه واسعٌ علیمٌ: اى کسانى که ایمان آوردهاید هر کس از شما از دین خود برگردد بهزودى خدا گروهى [دیگر] را مىآورد که آنان را دوست مىدارد و آنان [نیز] او را دوست دارند [اینان] با مؤمنان فروتن [و] بر کافران سرفرازند در راه خدا جهاد مىکنند و از سرزنش هیچ ملامتگرى نمىترسند، این فضل خداست آن را به هر که بخواهد مىدهد و خدا گشایشگر داناست» (۵۴/ المائده) یا در جای دیگری میفرماید: «إنّ اللّه یحبّ الّذین یقاتلون فی سبیله صفًّا کأنّهمْ بنْیانٌ مرْصوصٌ: خدا کسانی را دوست دارد که صف زده در راه او جهاد میکنند [و از ثابت قدمی] گویی بنایی پولادین و استوارند» (۴/ الصف). در مورد پیامبر نیز این موضوع آمده است: «محمّدٌ رسول اللّه والّذین معه أشدّاء على الْکفّار رحماء بیْنهمْ: محمد(ص) فرستاده خداست و یاران و همراهانش بر کافران بسیار قویدل و سخت و با یکدیگر بسیار مشفق و مهربانند.
حجتالاسلام نیشابوری در پایان گفت: یکی دیگر از ویژگیهایی که میشود برای شخصیت قرآنی شهید سید سن نصرالله برشمرد؛ انس با قرآن، دعا، عبودیت و بندگی است. ایشان حقیقتاً تمام زندگی را ـ بر ساس خاطراتی که از نزدیکان و همکاران ایشان بیان شده و بسیار هم برجسته شده ـ بندهای واقعی برای خداوند متعال بود و بسیار به انس با قرآن، دعا، مناجات و خلوت با خداوند متعال اهتمام داشت؛ امری که بسیار به ایشان کمک میکرد بتواند در راه خدا ثابتقدم مانده و مجاهدت و تلاش کند.
همایش مکتب نصرالله با حضور میهمان داخلی و خارجی و مدیران ارشد نظام از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ روز شنبه، ۱۹ آبان در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار شد. برنامه صبح ویژه سخنرانیهای عمومی و برنامه بعدازظهر شامل نشستهای تخصصی بود.
محورهای اصلی برگزاری این همایش به بررسی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شخصیت سیدحسن نصرالله با هدف الگوسازی و تبیین نقش رهبران آینده مقاومت اختصاص داشت.
نظر خود را بنویسید.