• 1403/11/27 - 13:49
  • 133
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

«مهمترین عامل پیشرفت هر کشور اعتماد به جوانان و خودباوری است»- رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا

نشست نخبگانی «انقلاب و مقاومت؛ روایتی از تغییر و پایداری ایران» در بنیاد آموزشی توسعه‌ای فرقان در تانزانیا برگزار شد.

این نشست به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران توسط بنیاد آموزشی توسعه‌ای فرقان و با دعوت از محسن معارفی رایزن فرهنگی کشورمان در تانزانیا، در شهر دارالسلام پایتخت این کشور برگزار شد.

معارفی در این نشست، با اشاره به گفتمان مقاومت و اهمیت آن در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی، انقلاب را به معنای تغییرات بنیادین و اساسی در حکومت و ساختار اجتماعی معرفی کرد و گفت: با توجه به اهمیت پدیده انقلاب نظریه‌پردازان علوم سیاسی و اجتماعی بسیاری درباره آن پژوهش‌های متعددی کرده اند؛ اگر چه به علت پیچیدگی و چند لایه بودن این پدیده، بر سر ماهیت و چرایی آن دچار اختلاف‌نظر هستند.

وی افزود: در میان انقلاب‌های معروف دنیا، انقلاب اسلامی ایران دارای ویژگی‌های منحصر به فردی بود که باعث شد نسل جدیدی از «نظریه‌های انقلاب» به وجود آید و حتی برخی نظریه پردازان علوم اجتماعی نظرات خود را درباره ی انقلاب و مفهوم قدرت بازبینی کنند؛ چنانچه میشل فوکو نظریه‌پرداز فرانسوی، بعد از دو نوبت سفر به ایران برای مطالعه ی انقلاب اسلامی ایران، مصاحب‌ها و نظراتش را در کتاب ایران: روح یک جهان بی‌روح بیان کرد و در آن انقلاب ایران را فراتر از یک جنبش سیاسی، به‌عنوان یک خیزش معنوی و شکلی از مقاومت در برابر سلطه‌ی مدرن تحلیل کرد.

رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا، با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران بر اساس «گفتمان مقاومت» تحلیل شد، ابراز کرد: این گفتمان قبلا در نظریه‌های سیاست و روابط بین‌الملل به این وضوح وجود نداشت. مقاومت به معنای با هم برخاستن و با کسی یا چیزی ضدیت کردن و ایستادگی و پایداری کردن است. دال مرکزی گفتمان مقاومت انقلاب اسلامی عزت اسلامی بود که تا به امروز رمز بسیاری از جهتگیری ها و حوادث انقلاب اسلامی را می توان با آن شناخت و تحلیل کرد.

معارفی با بیان اینکه نظام سلطه در هر سه ضلع «سیاسی نظامی»، «اقتصادی – مالی»، «فرهنگی – اجتماعی» ترتیباتی را در سطح بین الملل برای سیطره بر کشورها تعریف کرده است، گفت: نظام اسلامی هم متقابلا بر اساس «عزت اسلامی» استراتژی های خودش را برای هر ضلع معرفی کرد؛ چنانچه سیاستهای «عزت و کرامت در سیاست خارجی»، «اقتصاد مقاومتی» و «ایستادگی در برابر تهاجم فرهنگی» را متناسب با هر ضلع اتخاذ کرد. نظام سلطه و در رأس آنها آمریکا می‌خواهد جوری وانمود کند که قدرت برتر جهانی است و همه باید از او اطاعت کنند و بسیار  مایلند که دیگران نیز به قدرت بی چون و چرایشان معترف باشند.

وی با اشاره به اینکه نظام سلطه برای خودش شأنی فراتر از دیگر کشورها قائل است، افزود: لذا اگر بیش از یکصد و نود کشور به چیزی رأی دهند، برای خودشان حق وتو قائلند، سود هنگفتنی می برند از اینکه دلار آنها تنها ارز تجارت بین الملل باشد. حقوق بشر و آزادی را نیز تنها طبق قرائت خودشان قبول دارند و علیرغم شعار تکثرگرایی، با هر گونه فرهنگی که مخالف قرائت خودشان باشد، برخورد می کنند و اگر کشوری به خواسته آنها تن ندهد، از سلاح تحریم استفاده می کنند. چنانچه همواره از این سلاح در برابر کشورهای مستقلی مثل برخی کشورهای آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین استفاده کرده و می کنند. به طور مثال سال گذشته اوگاندا را به دلیل آنچه آنها حقوق همجنس بازها نامیدند، تحریم کردند یا سالهاست شدیدترین تحریم ها را علیه کشور ما ایران اعمال می کنند، بدون اینکه حتی یک دلیل منطقی داشته باشند.

رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا همچنین، گفت: ایران طی 200 سال اخیر به هیچ کشوری حمله نکرده است بلکه بارها مورد حمله همین قدرت‌ها و یا نیروهای نیابتی آنها قرار گرفته است. معلوم است آنکه حمله می کند، کیست. معلوم است آنکه ابایی ندارد از اینکه کودکان را بکشد، کیست. معلوم است آنکه در یک لحظه بمب هسته‌ای بر سر یک شهر می ریزد تا همه در آنی خاکستر شوند، کیست. معلوم است آنکه یک وسیله ی ارتباطاتی مثل موبایل و پیجر را که معلوم نیست دست چه شهروندی از کودک و جوان و سالمند است، در آنی منفجر می‌کند و سپس از این جنایت جنگی‌اش، هدیه ای طلایی می سازد و به دیگری هدیه می دهد، کیست. جواب این چیزها معلوم است.

وی افزود: اخلاق و دین ما و شعارهای انقلاب اسلامی اجازه نمی دهد نیروی مسلح ایران که از انرژی هسته ای برای کشتار دسته جمعی استفاده کند، آیا وجدان شما اجازه می‌دهد که حتی تصور کنید در یک لحظه کاری انجام شود که تمام شهر دارالسلام با این همه مردم و کودک و خردسال و تجارت و ... به آنی بسوزد و همه خاکستر شوند؟ اینها قطعا کار یک دیوانه می تواند باشد که معلوم است چه کسانی هستند. وقتی شهر غزه را نابود می کنند و بیش از 50 هزار نفر بیگناه را در کمتر از یکسال می کشند ولی همچنان دوست دارند متمدن و مدافع حقوق بشر خوانده شوند، معلوم است چگونه ترتیبات سلطه محوری را در نظام بین الملل می خواهند.

معارفی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی، «گفتمان مقاومت» را انتخاب کرده است، بیان کرد: جدای از مبانی دینی و قرآنی که «نه ظلم کنید و نه ظلم بپذیرید»، تاریخ و تجربه ما از صدر اسلام تا سال‌های اخیر نشان داده است که هزینه‌های تسلیم در برابر ظالم قلدر به مراتب بیشتر از هزینه‌های مقاومت در برابر ظلم آشکار اوست.

وی همچنین، ابراز کرد: البته این مقاومت به معنای این نیست که ایران اهل تعامل نیست. ایران همواره نشان داده است که در هر گونه تعامل و تفاهم و قرارداد بر مبنای مصلحت و عزت پیش قدم است. ولی حاضر نیست در موضع ضعف و ذلت مذاکره کند. به فرمایش مقام معظم رهبری، ایران حسن نیت خود را در مورد فعالیت‌های مسالمت آمیز هسته‌ای را نشان داد و مذاکرات هسته‌ای انجام شد. ولی آمریکا به رغم آنکه ایران بطور کامل به تعهدات خود در برجام عمل کرده بود از برجام خارج شد. به همین دلیل است که رهبری ایران همیشه بر بی فایده بودن مذاکره با آمریکا که خود را برتر می داند، تاکید می‌کند. ایران اهل مذاکره و تعامل هست ولی نه اهل مذاکره برای تسلیم تدریجی.

معارفی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: حتما با خودتان می‌گویید با اتخاذ سیاست مقاومت، ایران کشوری عقب افتاده شده است ولی باید قضاوت‌ها بر اساس شواهد علمی و آمار باشد. ایران طی 46 سال گذشته دستاوردهای بسیار مختلفی در عرصه‌های گوناگون داشته است که بسیار فراتر از برخی کشورهایی است که خود را تابع محض آمریکا و تسلیم نظام سلطه می‌دانند. البته این پیشرفت‌ها به این معنا نیست که ایران مشکلی ندارد. نه، ایران نیز مثل دیگر کشورها و مثل کشور شما مشکلات و چالش‌های زیادی دارد که با آنها مواجه است و هر روز تلاش می‌کند، بر آنها فائق آید ولی آنچه که وانمود می کنند که ایران کشوری درمانده و عقب افتاده است، به هیچ وجه درست نیست.

رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا در پاسخ به سوالی درباره نقش زنان در انقلاب اسلامی ایران توضیح داد: در این انقلاب بانوان در صف مقدم نقش آفرینی بودند و نظام اسلامی نیز توجه زیادی با آنها داشت. هم اکنون حدود 34 درصد کل هیأت علمی دانشگاه‌های ایران را بانوان تشکیل می‌دهند و در برخی سال‌ها تعداد دخترانی که در دانشگاه‌های عالی دولتی پذیرفته میشوند، بیشتر از پسران است. حدود 2500 بانو نقش‌های مدیریتی در شرکت‌های دانش بنیان دارند. بیش از 99 درصد دختران و بانوان باسواد هستند و به طور کلی آنها در تمام عرصه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی در کنار مردان هستند و زن بودن محدودیتی برای فعالیت‌های آنها ندارد و مشاغلی هست که به اقتضای فرهنگ اسلامی – ایرانی ویژه بانوان است؛ مثل مامایی و پزشکی متخصص بانوان.

معارفی درباره موضوع حجاب در ایران گفت: بحث حجاب در ایران اساسا یک بحث فقهی نیست. بلکه ریشه در همان گفتمان مقاومت دارد. آیا ایران می‌خواهد در برابر فرهنگ برهنگی و جنسی غربی تسلیم شود یا اینکه می‌خواهد با تعریف یک پوشش، به گونه‌ای عمل کند که راه برای آن برهنگی و فرهنگ غربی باز نشود.

وی با اشاره به رابطه توسعه و ذخایر نفتی ایران بیان کرد: اینکه نفت در توسعه ایران نقش مهمی داشته است، قابل کتمان نیست. ولی شما می‌دانید که الان دهها سال است که ایران با شدیدترین تحریم‌ها مواجه است که فروش نفت را دشوار کرده است. آنچه ایران را کشوری پیشرفته کرده است اعتماد به نیروی جوانان و تأکید بر علم و دانش است که همواره در بیانات رهبری ایران تکرار می‌شود. ضمن اینکه ایران همیشه در تعاملی که عزت اسلامی باشد، پیش قدم است.

رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا به اهمیت حضور ایران در پیمان بریکس پرداخت و ابراز کرد: یکی از مهمترین راهکارها برای کاهش قدرت سلطه طلبان و مستکبران که می‌خواهند تمام دنیا در تسخیر آنها باشد، تشکیل اتحادیه‌های منطقه‌ای است؛ به این معنا که کشورهایی که دوست ندارند دنباله رو تمام و کمال سلطه گران باشند، خودشان اتحادیه هایی را تشکیل می دهند و قدرتشان را افزون می کنند تا قدرت چانه زنی های خودشان را در برابر نظام سلطه افزایش دهند. ایران و بسیاری کشورهای دیگر مثل روسیه، چین، آفریقای جنوبی، هند و ... این اتحادیه را تشکیل داده‌اند که راهکار بسیار مناسبی برای تقابل با سلطه گرایی است. در خبرها نیز خواندم اخیرا تانزانیا درخواست عضویت در این اتحادیه ی بریکس را داده است که بسیار اقدام مناسبی است. باید به سوی تنوع قدرت‌ها در عرصه بین الملل برویم تا تعاملات، عادلانه تر شود.

رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا درباره آزادی ادیان در کشورمان توضیح داد: بیش از 99 درصد مردم ایران مسلمان هستند و در انتخاباتی که چند ماه بعد از انقلاب اسلامی درباره ی نوع نظام منتخب برگزار شد، چندین گزینه مطرح بود مثل جمهوری اسلامی، جمهوری دموکراتیک و ... که مردم به جمهوری اسلامی رأی دادند. البته نام «جمهوری اسلامی» به این معنا نیست که در ایران غیرمسلمانان حقوق کمتری از مسلمانان دارند. در ایران اقلیت‌های پیروان ادیان با آزادی، مناسک خودشان را انجام می دهند و از همه ی حقوق شهروندی مثل دیگر شهروندان مسلمانان بهره مند هستند.

معارفی درباره شرایط بهره مندی جوانان آفریقایی از بورسیه‌های تحصیلی در ایران گفت: به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های فرهنگی و علمی، کار فراخوان اعطای بورس تحصیلی ایران به جوانان تانزانیا را شروع کردیم. همچنین، در رابطه با رونق کسب و کارهای نو در ایران نیز طی سال‌های اخیر توجه زیادی به جوانان و استارتاپ‌ها شده است. علاوه بر وزارت و دستگاه‌های ویژه، در یک معاونت به طور مستقیم زیر نظر رئیس جمهوری این امور دنبال می‌شود چون مهمترین عامل پیشرفت هر کشور اعتماد به جوانان و منابع داخلی و خودباوری است. پیشرفت کشور ایران بعد از انقلاب اسلامی مرهون این عوامل است. در ایران تقریبا قریب به اتفاق پروژه‌های کلان زیرساختی توسط جوانان ایرانی ساخته می‌شود که مایه مباهات همه ایرانیان است. همین مسأله یعنی خودباروی، اعتماد به جوانان و منابع داخلی می‌تواند رمز توسعه نیز باشد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.