-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/21 - 10:16
  • 85
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

«زمینه برقراری آرامش را می‌توان با گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها فراهم کرد» - نگاه موبد زرتشتی

عضو انجمن موبدان و سردبیر ماهنامه فروهر با تاکید بر آن که با گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها می‌توان زمینه برقراری آرامش پایدار و توسعه دیپلماسی فرهنگی را فراهم کرد، این اقدام را یکی از راهکارهای موثر برای حل مسائل جهانی خواند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موبد پدرام سروش‌پور با تاکید برآن که جهان امروز با چالش‌های متعددی در مسیر تعاملات بین‌المللی روبرو شده است گفت: در چنین شرایطی گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها قادر به نقش‌آفرینی در برقراری صلح پایدار است. فعالان دینی و مذهبی کشورهای مختلف، بازوهای قدرتمندی برای ایجاد دوستی و صلح هستند و ما باید از این ظرفیت برای توسعه دیپلماسی فرهنگی بهره ببریم.

سردبیر ماهنامه فروهر درباره طرح‌های مختلفی که در دهه‌های اخیر به این منظور مطرح شده‌اند، افزود: گفت‌وگوی تمدن‌ها و گفت‌وگوی ادیان از جمله این طرح‌ها هستند. هرچند که من پیشنهاد گفت‌وگوی فرهنگ‌ها را مطرح کرده‌ و آن را موثرتر می‌دانم، چرا که گفت‌وگوی تمدن‌ها ممکن است برخی کشورها که قدمت بیشتری دارند را در وضعیتی برتر قرار دهد، از سویی گفت‌وگوی صرف ادیان هم به دلیل وجود برخی تعصبات مذهبی  شاید نتایج مطلوبی نداشته باشد.

او درپاسخ به چگونگی استفاده حداکثری از ظرفیت‌های دیپلماسی مذهبی گفت: در گفت‌وگوی فرهنگی تلفیقی از تعاملات دینی و تمدنی را خواهیم داشت که در نتیجه آن شاهد شکل‌گیری بعدی خردگرایانه خواهیم بود. چراکه در گفت‌وگوی فرهنگ‌ها، به تمدن‌ها و ادیان به عنوان بخش‌های مهم یک فرهنگ توجه می‌شود.

تغییر را از خودمان شروع کنیم

سروش‌پور بر لزوم شروع تغییر از درون هر جامعه تاکید کرد و افزود: اجرایی کردن طرح گفت‌وگوی فرهنگ‌ها نیازمند رعایت الزامات مهمی است، از جمله این که تغییر را باید از درون خودمان شروع کنیم و به جای پافشاری بر مواردی که به آنها تعصب داریم به سراغ نقاط اشتراک برویم.  

او گفت: وقتی رهبران ادیان مختلف در ایران دست به گفت‌وگو زده و نقاط مشترک میان ادیان و فرهنگ‌ها ر ا مطرح کنند، آن وقت است که گام نخست طی شده و می‌توان برای اقدامات جهانی و حرکت به سوی کسب آرامشی پایدار و افزایش دوستی ملت‌ها برنامه‌ریزی کرد.در جهان امروز با کاهش نگران‌کننده صبر و تحمل اجتماعی روبرو شده ایم، در صورتی که اگر تحمل گفت‌وگو و شنیدن گفته‌های یکدیگر را پیدا کنیم، تعصبات قومی و دینی نیز به مرور کمتر می‌شوند.

موبد سروش‌پور با اشاره به برخی موانع پیش‌روی دیپلماسی مذهبی افزود: یکی از موانع، نگاه محدود برخی رهبران دینی است، متاسفانه اغلب‌مان به نوعی دچار منم منم شده‌ایم. این نگاه نه تنها در ایران بلکه در جهان مشکلی جهانی است. این در شرایطی است که با  گسترش ارتباطات دینی و مذهبی ایران با کشورهای دیگر حتی قادر به کسب موفقیت‌های اقتصادی نیز خواهیم بود. ارتباطات دینی می‌تواند در موفقیت عرصه‌هایی نظیر اقتصاد، نقشی مؤثر داشته باشد.

عضو انجمن موبدان بر ضرورت گفت‌وگوهای باز و بدون محدودیت میان رهبران دینی و فرهنگی تأکید کرد و گفت: رهبران ادیان باید در داخل کشور به بررسی وضعیت موجود پرداخته و راهکارهای برآمده از نتایج بررسی ها را ارائه دهند؛  در آن صورت، می‌توان برای افزایش آرامش و دوستی میان ملت‌ها برنامه‌ریزی کرد.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved