logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/23 - 13:13
  • 125
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شبکه فارابی‌شناسان ایران و قزاقستان آماده تشکیل شد

کنفرانس بین‌المللی علمی ـ کاربردی «میراث معنوی آقژان المشانی و علم معاصر» در مؤسسه آموزشی 92 شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.

علی اکبر طالبی متین رایزن فرهنگی کشورمان در قزاقستان در ایام بزرگداشت حکیم ابونصر فارابی در آیین افتتاح موزه آقژان المشانی دانشمند و نخستین فارابی‌شناس قزاق در مؤسسه آموزشی 92 شهر آستانه شرکت و در کنفرانس بین‌المللی علمی ـ کاربردی «میراث معنوی آقژان المشانی و علم معاصر» به مناسبت یکصدوهجدهمین سالگرد او، سخنرانی کرد.

آقژان المشانی یکی از برجسته‌ترین پژوهشگران و دانشمندان قزاق در حوزه مطالعات فارابی‌شناسی و علوم اسلامی است. او به عنوان یک فارابی‌شناس، نقش مهمی در معرفی و شناساندن آثار و اندیشه‌های این دانشمند جهان اسلام ایفا کرده است.

هدف از برگزاری این کنفرانس بین‌المللی، بررسی علمی و شناختی  میراث معنوی آقژان المشانی  نخستین فارابی شناس و دانشمند برجسته قزاق بود.

حمایت رایزنی فرهنگی ایران از پروژه‌های علمی مشترک در زمینه فارابی

رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان در سخنرانی خود، با تجلیل از برگزار کنندگان همایش و تبریک افتتاح موزه المشانی گفت: بی‌تردید، نقش اندیشمندان بزرگی چون آقژان المشانی در حفظ و توسعه میراث فرهنگی و دانش فلسفی حائز اهمیت است.

وی اظهار داشت: المشانی نه ‌تنها در معرفی آثار و اندیشه‌های فارابی به جهان نقش داشته، بلکه در ترویج و تقویت روح معنوی در علوم جدید نیز، تأثیرات عمیقی بر جای گذاشته است. 

طالبی‌متین همچنین، گفت: رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل خود را برای حمایت از پروژه‌های علمی مشترک در زمینه فارابی، تبادل استادان و دانشجویان و فراهم‌آوردن زمینه‌های لازم برای معرفی آثار و شخصیت‌های برجسته فرهنگی و علمی از هر دو کشور اعلام می‌کند.

رایزن فرهنگی کشورمان خاطرنشان کرد: دانشگاه ملی اوراسیا، مرکز ملی نسخ خطی و کتب نادر و مؤسسه آموزشی شماره ۹۲، با برگزاری این همایش ارزشمند، گامی بزرگ در ترویج علم و فرهنگ و تقویت پیوندهای دو ملت برداشته‌اند. این همکاری‌های علمی و فرهنگی، نویدبخش آینده‌ای پربار و درخشان برای فرزندان این سرزمین‌هاست.

وی افزود: همانطور که رهبری معظم انقلاب اسلامی ایران در دیدار با رئیس جمهور قزاقستان فرمودند جمهوری اسلامی ایران در خصوص فارابی بیش از 1000 سال تجربه اندوخته، ما آمادگی داریم این تجربیات را به اندیشمندان و پژوهشگران قزاقی انتقال دهیم. لذا جهت تحقق این فرمایشات، لازم است شبکه فارابی‌شناسان ایران و قزاقستان به سرعت تشکیل شود تا این تجربیات و اندوخته‌ها منتقل شود تا اساتید، فرهیختگان و دانشمندان قزاقی بیش از گذشته ارزش مشاهیر و مفاخر خود و بشریت را بدانند.

در این کنفرانس که با معرفی شخصیت و نمایش دوره‌های مختلف زندگی این دانشمند توسط دانش آموزان این مؤسسه آموزشی آغاز شد، سخنرانان با تأکید بر سهم بسزای وی در ایجاد مکتب ژئومکانیک در قزاقستان و مشارکت در کشف معادن  لنینوگور، زیریان، تورگای، ژزکازگان، کاراتاو در سال‌های  جنگ جهانی دوم، به توجه ویژه‌ی او به توسعه زبان و انتشار کتاب‌های درسی و لغت نامه‌ها به زبان قزاقی، اشاره کردند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved