logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/03/21 - 09:01
  • 503
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توجه به تحکیم بنیان خانواده در نمایشگاه «ملاذ» قطر

مرکز مشاوره خانواده «الوفاق» در قطر، نمایشگاه هنری برای آگاهی‌‌بخشی درباره افزایش انسجام پیوند خانوادگی با عنوان نمایشگاه «ملاذ» (به معنای پناهگاه) برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی بختیاری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر با حضور در نمایشگاه « ملاذ» از آثار هنری ارائه شده بازدید کرد و با مسئولان برگزاری نمایشگاهی گفت‌ وگو و تبادل نظر به عمل آورد.

تعدادی از سفرا و نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف و اهالی فرهنگی قطر، از دیگر بازدیدکنندگان از این نمایشگاه بودند.

طبق اعلام مسئولان برگزارکننده، این نمایشگاه با هدف به کارگیری هنر و خلاقیت برای افزایش آگاهی جامعه قطری از اهمیت انسجام خانواده و شناخت آثار منفی طلاق بر نهاد خانواده به ویژه کودکان و نیز جلب توجه افکار عمومی به ارزش تعامل مثبت بین اعضای خانواده و تربیت درست کودکان در دهکده فرهنگی کتارا برپا شده است؛ دغدغه‌هاییکه در راستای دستیابی به اهداف سومین راهبرد توسعه ملی (۲۰۲۴-۲۰۳۰) قطر ارزیابی شده است.

بر این اساس، این نمایشگاه تلاش کرده است تا بر دو جنبه از وضعیت نهاد خانواده تمرکز کند: یکی انسجام و دیگری از هم‌ ‌ پاشیدگی. به عنوان مثال بخش قابل توجهی از این آثار تلاش کرده‌ ‌ اند تا به این واقعیت بپردازند که کودک، پس از طلاق زوجین و فروپاشی خانواده، دچار چه مصائب و گرفتاری‌هاییمی‌ شود.

علی بختیاری ضمن بازدید نمایشگاه، دفتر یادبود نمایشگاه را امضاء کرد. مصاحبه با رایزن فرهنگی کشورمان در قطر، آخرین برنامه بازدید از این نمایشگاه بود که در صفحات مختلف مرکز الوفاق در قطر منتشر شد.

یکی از مفاهیمی که این نمایشگاه در صدد تبیین و تفسیر آن برآمده، خود کلمه « ملاذ» است. کلمه‌ ای که بر نهاد خانواده به مثابه مکانی امن و مأمنی برای آرامش اعضای خانواده تاکید دارد. نهادی که با چالش‌ ‌ های متعدد بویژه پس از طلاق و جدایی مواجه است. شعاری که ذیل عنوان ملاذ به نمایش درآمده نیز قابل توجه است: « خانواده سرمایه وطن است. »

این نمایشگاه که در آن، بیش از ۸۰ اثر هنری از هنرمندان قطری و مهاجران مقیم این کشور به نمایش درآمده، با حضور خانم مریم بنت علی ناصر المسند، وزیر خانواده و توسعه اجتماعی قطر افتتاح شده است.

همچنین، طی روزهای بعد نیز در مراسمی جداگانه، از سفیران و مسئولان نمایندگی‌های خارجی مقیم قطر دعوت شد تا با حضور خود با بخش‌های مختلف این نمایشگاه و اهداف آن، البته با توضحیات خود هنرمندانی که آثار را خلق کرده‌ ‌ اند، آشنا شوند.

نکته قابل توجه آن است که این نمایشگاه در محیطی متفاوت با طراحی سنتی یک ساختمان نیمه کاری بلوک‌ ‌ چین، برگزار شده که هرچند در نگاه نخست، کمی بدسلیقه به نظر می‌آمد اما فضای متمایزی را به این نمایشگاه داد.

خانم لؤلؤة الیزیدی، از مسئولان اداره آگاهی بخشی اجتماعی در موسسه الوفاق در این باره به تلویزیون قطر گفته است: "نمایشگاه ملاذ در واقع فرصتی برای هنرمندان بوده است تا بتوانند به وسیله این آثار، افکار و اندیشه‌ ‌ های خود را درباره انسجام خانوادگی به منصه ظهور بگذارند. البته باید توجه داشت که این افکار، فقط منحصر به آثار به نمایش درآمده نیست، بلکه در حاشیه نمایشگاه نیز شاهد انجام برخی « فعالیت‌ ‌ های تعاملی» هستیم که از آن جمله می‌ توان به کارگاه هنری کودکان و اولیاء اشاره کرد که از خلال آن کودکان و مادرانشان با مفاهیم مربوط به انسجام و پیوند خانوادگی بیش از پیش آشنا می‌ شوند.

مرکز مشاوره خانودگی « الوفاق» یکی از مراکز فعال در کشور قطر است که تلاش می‌ ‌ کند به زوج‌هاییکه به دلایل مختلف دچار اختلافات شده‌ ‌ اند مشاوره ارائه داده و مانع از هم‌ گسیختگی پیوند خانوادگی شود.

شایان توجه است که کشور قطر با وجود جمعیت بسیار پایین شهروندان قطری (حدود ۳۵۰ هزار نفر) و ساختار سنتی نهاد خانواده در این کشور با مشکلاتی جدی در این حوزه مواجه است و طبق آمارهای رسمی یکی از بالاترین میزان طلاق در بین کشورهای عربی را دارا است. از این رو، رسیدگی به امور خانواده یکی از دغدغه‌های جدی دولت قطر است و از خلال دستور العمل‌ ها و برنامه‌ های توسعه‌ ای و نیز برنامه‌ ‌ های مختلفی که موسسات قطری پیگیری می‌کند، توجه به این رویکرد مشهود است.

 

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved