logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/01/02 - 04:39
  • 467
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تجلیل از شرکت کنندگان فارسی سرای «شب شعر رهبری» در دهلی‌نو

شرکت کنندگان فارسی سرای «شب شعر رهبری» در نشست «استقبال از ماه خدا با شعر و ادب فارسی» که به میزبانی خانه فرهنگ ایران در دهلی‌نو برگزار شده بود، تجلیل شدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و مرکز تحقیقات فارسی نمایندگی بنیاد سعدی و انجمن پارسی سرایان معاصر هند، نشستی با عنوان «استقبال از ماه خدا با شعر و ادب فارسی» در خانه فرهنگ ایران در دهلی‌نو برگزار شد و طی مراسمی در هشتاد و نهمین نشست ادبی انجمن بیدل دهلوی از شرکت کنندگان فارسی سرای «شب شعر رهبری» تجلیل به عمل آمد.

این مراسم با حضور محمد حسن مقیسه نویسنده و پژوهشگر ایرانی، فریدالدین فریدعصر رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو، اخلاق احمد آهن رئیس گروه مطالعات زبان و ادبیات فارسی و خاورمیانه دانشگاه جواهر لعل  نهرو دهلی، خانم قمر غفار رئیس پیشین گروه زبان وادبیات فارسی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه دهلی نو، شمیم الحق صدیقی رییس گروه فارسی دانشکده ذاکر حسین، علی اکبر شاه دانشگاه دهلی، عزیز مهدی، علی اصغر حیدری، محمد صادق خان،  عرفان عسکری  و تعداد از شیفتگان عرصه ادب فارسی برگزار شد.

در این نشست، فریدعصر در خصوص برپایی محافل ادبی تاکید و برای هر گونه همکاری در این راستا اعلام آمادگی کرد.

شاعران پیشین، تصویر حلول ماه مبارک رمضان در آینه شعر فارسی را به زیبایی تمام به تصویر کشیدن و از ماه مبارک رمضان به عنوان «ماه فرخنده» و «مائده جان» و از روزه به عنوان «زندگی جان» نام بردند.

میل شاعران به سرودن و توصف ماه مبارک رمضان در شعر و بیش از آن، هلول حلال ماه شوال و عید فطر بیش از پیش شده و شاعران جوان به هر بهانه‌ای گریزی به این موضوع زده و از آن برای بیان مضامین جدید استفاده می کنند.

بنابراین، نگاه ادیبانه، عرفانی و معرفتی به ماه مبارک رمضان تنها به شاعران قرون گذشته و شعر کلاسیک فارسی خلاصه نمی‌شود، بلکه در دوران جدید هم و در بین شاعران معاصر به خصوص پارسی سرایان معاصر هند هم ابیاتی زیبا و تاثیرگذار درباره حلول ماه مبارک رمضان وجود دارد.

در ادامه، کلیپ شعر خوانی عزیز مهدی، مهدی باقرخان، مرحوم دهرمیندرنات، علی اکبرشاه و اخلاق آهن در محضر مقام معظم له پخش شد و سپس، احساسات خود را در باره حضورشان در آن محفل شب شعر در بیت رهبری ابراز کرده و برخی از سروده های تازه خود را قرائت کردند.

در پایان این نشست، مقیسه گزارش کوتاهی از فعالیت خود در حوزه روند شعر و ادبیات فارسی در هند ارائه داد و گفت: یکی از دغدغه های اصلی ما در ایران دنبال کردن رخدادهای ادبی فارسی در شبه قاره است.

شایان ذکر است، پس از آواز خوانی شمیم الحق صدیقی که یکی از غزلیات بیدل دهلی را قرائت کرده بود، از پارسی سرایانی که در سنوات مختلف در مراسم شب شعر در پیشگاه مقام معظم رهبری سروده های فارسی شان را قرائت کرده بودند با اهدای کتاب «با کاروان شعر فارسی» و «امین زبان و ادب پارسی» اثر محمد حسن مقیسه نسخه نفیسی از مثنوی مولوی، تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved