در اولین نشست «شورای اندیشه ورزی قرارگاه تبیین و ترویج معارف قرآن کریم در عرصه بین الملل» مطرح شد:
لزوم شناسایی ظرفیت های قرآنی برای اقدامات قرارگاهی
یکی از اهداف طرح جامع قرآنی «رسالات الله»، جهانیسازی و اجتماعیسازی پیامهای قرآنی خداوند در چهار مولفه اصلی فطرت، عقلانیت، اخوت و ولایت است. هدف دیگر، معرفی قرآن کریم به عنوان گفتمانی اعتدالی، سلم خواه، صلح طلب و تمدنساز است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز ششم آبان ماه اولین نشست «شورای اندیشه ورزی قرارگاه تبیین و ترویج معارف قرآن کریم در عرصه بین الملل» با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدمصطفی حسینی نیشابوری، مدیرکل محترم مرکز بین المللی تبلیغ در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در ابتدا دبیر نشست مهدی رضازاده جودی عنوان کرد: اداره کل بینالمللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راستای سیاستهای ابلاغی دفتر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) و نیز با عنایت به تأکیدات ریاست عالی سازمان، حجت الاسلام و المسلمین ایمانیپور مبنی بر فعالسازی قرارگاه تبیین و ترویج معارف قرآن کریم در عرصه بین الملل در چارچوب اولویتهای برنامهای و نیل به اهداف عملیاتی، طرح جامع قرآنی «رسالات الله» را در چهار فاز و پنج برنامه بینالمللی در دستور کار دارد. وی افزود، چشم انداز کلان طرح، توسعه و تقویت دیپلماسی قرآنی، الگوسازی در جهت انتشار مضامین قرآنی در حوزههای مختلف در عرصه بینالملل، معرفی و صدور دستاوردهای قرآنی به خارج از کشور و شبکهسازی نخبگان قرآنی بینالمللی است.
وی در ادامه تصریح کرد، یکی از اهداف طرح جامع قرآنی «رسالات الله»، جهانیسازی و اجتماعیسازی پیامهای قرآنی خداوند در چهار مولفه اصلی فطرت، عقلانیت، اخوت و ولایت است. هدف دیگر، معرفی قرآن کریم به عنوان گفتمانی اعتدالی، سلم خواه، صلح طلب و تمدنساز است.
سپس حجت الاسلام دکتر حسینی نیشابوری، مدیرکل محترم بینالمللی تبلیغ، ضمن تشکر از حضور میهمانان به حوادث اخیر صورت گرفته در غزه اشارت کرد و گفت، روایت ما از این حوادث روایت نصرت و فتح است و فعالیتهای دشمن در کمرنگ کردن طوفان الاقصی از طریق جنگ ترکیبی راه به جایی نخواهد برد.
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه قرآن و قرآن پژوهی گفت: در این سالها اقدامات خوبی در خصوص قرآن انجام شده است و باید قدردان آنها بود و ضمناً نسبت به شناسایی نقاط ضعف و برطرف کردن آنها اقدام نمود.
حسینی نیشابوری بیان داشت: سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی در ماموریت اصلی خودش تأکید بر تشکیل قرارگاه تبیین و ترویج معارف قرآنی را داشته است و برای تحقق این موضوع باید از ظرفیتهای حاکمیتی و مردمی بهره برد.
وی همچنین به ظرفیتهای مختلف فعالیتهای قرآنی در خارج از کشور اشاره کرد و ظرفیت طبع و نشر در این حوزه را بسیار مهم دانست و گفت: در این موضوع ما از طریق بنیاد رستو اقدامات خود را شروع کردهایم و توانستهایم کارهای مشترکی را میان این بنیاد و نهادهای داخلی تعریف کنیم.
وی در خصوص ظرفیت قاریان قرآن و حضور در مسابقات بینالمللی بیان کرد: نقش حضور این قاریان در مسابقات میتواند بسیار موثر و برطرف کننده تهمتهای ناروا علیه ما باشد.
ایشان در ادامه تصریح کرد: از دیگر زمینههای موثر، ظرفیت کارهای مشترک پژوهشی قرآنی، خوشنویسی و تذهیب قرآنی، ظرفیتهای تفسیری، نرمافزارهای قرآنی و رسانههای ارتباط جمعی قرآنی میباشد و هر یک از دستگاههای عضو شورای اندیشهورزی میتوانند در جهت همگرایی با مرکز بین المللی تبلیغ نسبت به معرفی ظرفیتهای خود اقدام کنند.
حجت الاسلام حسینی نیشابوری در پایان یادآور شد، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این زمینه نقش تسهیلگری را در ارتباط و همافزایی نهادهای قرآنی داخل و خارج ایفا کرده و از پرداختن به تصدیگری خودداری میکند.
در ادامه دکتر لاله افتخاری، دبیرکل محترم اتحادیه جهانی زنان مسلمان، دکتر محمدرضا آرام مدیر کل واحدهای بینالمللی و برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام دکتر شیروانی معاون پژوهشی بنیاد بینالمللی اسراء، حجت الاسلام محمودخانی نماینده سازمان دارالقرآن کریم، خانم دکتر خان بابا، مشاور محترم امور بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر احمد زرنگار عضو هیئت علمی دانشکده صدا و سیما، دکتر محمود واعظی رئیس محترم دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران و جناب آقای دکتر دلیلی به بیان نظرات خود و ارائه ظرفیتها، توانمندیها، راهکارها و چالشهای موجود در خصوص تبیین و ترویج معارف قرآن کریم در عرصه بین الملل پرداختند.
نظر خود را بنویسید.