logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/17 - 12:33
  • 259
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

قرن جدید قرن دیپلماسی عمومی و فرهنگی است

رایزن فرهنگی ایران در افغانستان گفت: قرن جدید قرن دیپلماسی عمومی و فرهنگی است و اساسا برنده واقعی کشوری است که در عرصه دیپلماسی فرهنگی دست بالاتر را داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روح الله حسینی رایزن فرهنگی ایران در افغانستان در توضیح اهمیت کاربرد دیپلماسی فرهنگی در تبدیل کشورهای منطقه به یک قدرت واحد گفت: قرن جدید قرن دیپلماسی عمومی و فرهنگی است و اساسا برنده واقعی کشوری است که در عرصه دیپلماسی فرهنگی دست بالاتر را داشته باشد؛ البته به شرطی که از ظرفیت های موجود استفاده کند.

وی ادامه داد: فرهنگ اسلامی-ایرانی و مشرق زمین به شدت غنی است اما برداشت از این فرهنگ و این ذخایر شاید بسیار مغفول مانده است.

حسینی با تاکید بر پیش نیازهای ساخت یک اتحاد منطقه ای یادآور شد: درصورتی که بهره برداری کامل از این ذخایر صورت گیرد و کشورهای منطقه به این حد از بلوغ برسند که با وجود فرهنگ غنی می توانند همبستگی بزرگی را بین خودشان ایجاد کنند حتما نه تنها می توانند مانند کشورهای اروپایی در قالب اتحادی مانند اتحادیه اروپا قرار گیرند بلکه به واسطه پیشینه تمدنی ای که دارند می توانند به مراتب بالاتر از آن هم بروند.

رایزن فرهنگی ایران در  افغانستان خاطرنشان کرد: موضوع اتحاد منطقه ای موضوعی صرفا اقتصادی نیست بلکه در عرصه های فرهنگی و هنری هم می تواند یک قطب بزرگ و اثرگذار راایجاد کند؛ البته به نظر می رسد برای ایجاد این نوع اتحاد وهم‌گونه اندیشی راهی طولانی در  پیش است.

وی افزود: کشورهای مختلف باید به این بلوغ فکری برسند که قرن کنونی قرن گفت وگو و دیپلماسی است و اگر با نیت درست در کنار کشوری مانند ایران که در عرصه موضوعات مختلف صاحب گفتمان است قرار گیرند، می توانند بهترین شرایط را برای خودشان رقم بزند.

رایزن فرهنگی ایران در افغانستان با تاکید بر اهمیت برگزاری رویدادهایی چون اجلاس رایزنان فرهنگی اظهار داشت: این اجلاس، اجلاسی منطقه ای و نه سراسری  است؛ اجلاس منطقه ای پیرامون جمهوری اسلامی ایران است و حداقل منافع این کار این است که رایزنان محترم می توانند همدیگر را ببینند و در حاشیه اجلاس از تجارب یکدیگر استفاده کنند و موارد و چالش هایی که وجود دارد را با هم اندیشی به راه حل بهتری برسانند.

وی افزود: اما موضوع مهمتر این است که با برگزاری چنین رویدادهایی به درکی مشترکی می رسیم که در راستای تامین منافع ملی جمهوری اسلامی  ایران لازم است.

حسینی با تاکید بر اهمیت نقش رایزنان فرهنگی در عرصه بین الملل اظهار داشت: رایزنان فرهنگی در حقیقت افسران عالی رتبه جنگ نرم در قبال تهاجماتی که در سالهای گذشته به وجود آمده است، هستند و این رایزن ها می توانند هم دفع کننده تهاجمات باشند وهم رفع کننده نیازهای کشورهای همسایه.

وی تاکید کرد: این گونه اجلاس ها با توجه به مدعوینی که آمده اند و می آیند و نسبت به موضوعات روز و ظرفیت هایی که وجود دارد و رایزن ها می توانند از آن استفاده کنند، اطلاع رسانی می کنند تاثیر خود را در کوتاه و بلندمدت خواهد گذاشت.

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved