logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/15 - 17:28
  • 260
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شرایط نابرابری در عرصه رسانه نسبت به دشمن داریم

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دشمن دائما و با قدرت، برای ایجاد ضعف و پنهان کردن توانایی ها جمهوری اسلامی ایران، تولید محتوا می کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه به بررسی فرصت ها و تهدیدهایی که در عرصه رسانه ای کشورهای همجوار وجود دارد پرداخت.

وی با طرح این سوال که چگونه می توان توفیقات و پیروزی هایی که نصیب کشور می شود را در رسانه بازنمایی کنیم؟ اظهار کرد: ما اکنون در شرایطی قرار داریم که دشمن ده ها رسانه برای نشان دادن پیروزی های ما در قالب شکست و برجسته کردن ضعف ها و شکست های ما دارد. جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در عرصه رسانه، شرایط نابرابری نسبت به دشمن دارد. آنها دائما و با قدرت، برای ایجاد ضعف و پنهان کردن توانایی ها ما، تولید محتوا می کنند.

مهدی پور با تاکید بر اینکه، در شرایط امروز نباید اجازه دهیم که دشمن پیروزی های کشور را شکست جلوه دهد و از ضعف های ما برای تولید محتوای مورد علاقه خود، ایده بگیرد، ادامه داد: اگر در یکی از کشورهای همسایه، احساس ضعف در عملکرد رسانه ای می کنیم باید علل و ریشه آن ضعف بررسی شود. باید ببینیم آیا سیاست رسانه ای مناسب داریم یا ایده مناسبی برای انتشار آن، وجود دارد یا نه. در چنین شرایطی، اهمیت مخاطب شناسی، دوچندان می شود. در واقع، ضعف در مخاطب شناسی، نخستین مرحله در شکست رسانه ای محسوب می شود.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر انجام پیمایش در مورد مخاطب توسط رایزنان فرهنگی کشورمان، ابراز کرد: باید مشخص شود که از طریق رایزنان فرهنگی ما، کدام طیف از مخاطبان قرار است اقناع شوند یا از فعالیت ها و توانمندی های ما اطلاع داشته باشند. در واقع، باید به این موضوع توجه کنیم که مخاطب مورد نظر رایزن فرهنگی آیا در کشور مقصد قرار دارد یا در داخل کشور. نمی توان همزمان برای اقناع و اظهاررضایت هر دو طیف، عمل کرد. بنابراین باید جامعه هدف رسانه ای مان مشخص شود.

وی با تاکید بر تعیین زبان ارتباطی مناسب برای انتقال پیام در عرصه دیپلماسی فرهنگی کشور، بیان کرد: در این راستا، آماده ایم تا مجموعه ای از همکاری ها را با رایزنان فرهنگی کشورهای همسایه، انجام دهیم. به عنوان مثال، امکان سنجی تشکیل کارگروه رسانه ای با کشورهای همسایه را می توانیم در دستور کار قرار دهیم. یا اگر لازم باشد، برای همکاری رسانه ای با کشورهای همسایه، با کمک رایزنان فرهنگی، تفاهم نامه همکاری منعقد کنیم.

مهدی پور همچنین پیشنهاد کرد نشست های تخصصی مرتبط با جشنواره و رویدادهای مطبوعاتی همچون جشنواره ملی مطبوعات یا جشنواره بین المللی خورشید با کشورهای همسایه در استان های هم مرز آن کشور، به صورت منظم و مداوم برگزار شود.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست، همچنین درباره فشار دولت های محلی بر رایزنان فرهنگی برای انتشار مطالبی در رسانه های ایران، ابراز کرد: یکی از افتخارات رسانه ای جمهوری اسلامی ایران در این است که ما نظارت پیش از انتشار در عرصه رسانه نداریم. ما به آزادی مطبوعات قائل هستیم و این موضوع نیز، یکی از بخش های آن است. به جز خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و شبکه های صدا و سیما که دولتی و رسمی هستند، مابقی رسانه ها، بخش خصوصی محسوب می شوند و با توجه به مستقل بودن این رسانه ها، ما نمی توانیم برای انتشار یا عدم انتشار یک مطلب، به آنها موضوعی را ابلاغ کنیم. بنابراین رایزنان فرهنگی، باید مراقب باشند که تحت تاثیر فشار دولت های میزبان، در مورد فعالیت رسانه های مستقل در داخل کشور قرار نگیرند.

نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه ، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved