یک کارشناس مسائل بینالملل:
دستیابی به استراتژی بهینه برای بازیگران هدف غایی نظریه بازیهاست
بنیهاشمی در نشست «کاربرد نظریه بازیها در روابط بینالملل» که به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: دستیابی به استراتژی بهینه برای بازیگران هدف غایی نظریه بازیهاست.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ادامه سلسله نشستهای تخصصی مرکز مطالعات راهبردی و روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست «کاربرد نظریه بازیها در روابط بینالملل» پیش از ظهر امروز (18 تیرماه) با حضور و سخنرانی سعید سیدآقا بنیهاشمی، کارشناس مسائل بینالملل، استاد دانشگاه و مؤلف کتاب «سایبر دیپلماسی» در حوزه ریاست این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، رضا ملکی، رئیس مرکز مطالعات راهبردی و روابط فرهنگی در سخنانی، ضمن تبیین چرایی پرداختن به کاربرد نظریه بازیها در روابط بینالملل گفت: یک واقعیت که همه ی ما در آن قرار گرفتیم، دوران گذار تاریخی است. این دوران انتقال به سرعت در حال رخدادن هست و قدرتها و کشورهای بزرگ به دنبال آن هستند که نسبت خود را با این دوران جانمایی کنند.
وی ادامه داد: ما اگر نسبت خود را با این دوران تعیین نکنیم، فرصتهایی را از دست میدهیم و ممکن است تهدیدهایی هم شکل بگیرد، بنابراین باید دریابیم که بازیها چیست و بازیگران چه کسانی هستند و نسبت ما با این بازیها و بازیگران عرصه بینالملل چه خواهد بود.
بنیهاشمی، کارشناس مسائل بینالملل نیز در این نشست، نظریه بازیها را با استفاده از مدلهای ریاضی و ارتباط آن با هوش مصنوعی تبیین کرد و گفت: تعریفی که از نظریه بازیها میتوان ارائه داد، این است که این ابزارها چطور میتواند در کمترین زمان به ما کمک کند تا استراتژی مناسب را برای رسیدن به هدف تعریف کنیم.
وی افزود: بدون شک دیپلماسی فرهنگی زیر چتر روابط بینالملل است و بازیگران در این حوزه ابتدا هدف را مشخص میکنند، براساس دیتایی که توسط خود آنها به سیستم داده میشود، با انتخاب بهترین استراتژی؛ به هدف مطلوب دست مییابند.
بنیهاشمی پیشنهاد کرد که در خانههای فرهنگ ایران در خارج از کشور از نظریه بازیها برای پیشبرد اهداف در حوزه دیپلماسی فرهنگی استفاده شود، چراکه این نظریه در تلاش است تا بهوسیله ریاضیات، رفتار را در شرایط راهبردی یا در یک بازی برآورد کند تا به تصمیم استراتژیک بهینه برسند.
وی با بیان اینکه نظریه بازیها براساس اطلاعات ورودی است، گفت: حسن نظریه بازیها این است که شما میتوانید استراتژی طرف مقابل را پیدا کنید. اگر از ابزارهای مربوط به این بازی استفاده کنید اولا خطا پایین میآید ثانیاً بهترین تصمیم اتخاذ میشود.
این کارشناس مسائل بینالملل بر لزوم آموزش در نظریه بازیها تأکید کرد و افزود: از آنجایی که این نظریه میتواند نتیجه شرایط رقابتی را پیش بینی و تصمیمات مهم استراتژیک بهینه را شناسایی کند، لازم است به بحث آموزش، بهروز بودن و افزایش مهارت و قابلیتها در این زمینه توجه داشته باشیم.
بنیهاشمی با اشاره به تأثیرگذاری مدیریت صحیح منابع اطلاعاتی و دانشی هر سازمان و سرمایهگذاری در این بخش، استفاده از بیگدیتاهای قوی در نظریه بازیها و هوش مصنوعی برای پیش بینی آینده را ضروری دانست.
در بخشی از این نشست، حمیده گوهری، مدیر میز هوش مصنوعی و دیپلماسی عمومی مرکز مطالعات به بیان نکاتی در خصوص اهمیت نظریه بازیها پرداخت و مباحث مرتبط با نظریه بازیها و دیپلماسی عمومی را در چارچوبهای مذاکرات تجاری، قدرت نرم و تبادلات فرهنگی، مدیریت بحران و ارتباطات راهبردی بهخصوص در زمینه برداشتهای بینالمللی و شکلدهی روایت و نهایتاً همکاری و اتحاد بینالمللی دستهبندی کرد.
این استاد دانشگاه افزود: استفاده از فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی به ساختار فکری و مدل ذهنی کارکنان برمیگردد. برای بهرهبرداری از تکنولوژی روز باید همزمان دیدگاه سنتی به حل مسائل و مدیریت جزیرهای نیز کنار گذاشته شود.
بنابر اعلام این خبر، این نشست تخصصی همراه با بیان نقطهنظرات برخی مدیران و کارشناسان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پرسش و پاسخ به پایان رسید.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.