logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/02/30 - 12:58
  • 504
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دومین دور گفت‌وگوی فرهنگی ایران و آفریقای جنوبی/ 2

تأکید شخصیت‌های آفریقای جنوبی بر تداوم گفت‌وگوهای فرهنگی با ایران

شخصیت‌های فرهنگی آفریقای جنوبی در آیین افتتاحیه دومین دور گفت‌وگوی فرهنگی ایران و آفریقای جنوبی بر ضرورت تداوم گفت‌وگوهای فرهنگی و تبادلات فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پالسا سه خه ژانه، کارشناس پژوهشی شورای تحقیقات علوم انسانی در مؤسسه آفریقای جنوبی در سخنرانی خود در آیین افتتاحیه دومین دور گفت‌وگوی فرهنگی ایران و آفریقای جنوبی که امروز (30 اردیبهشت‌ماه) در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، ابراز کرد: بسیار خوشحالم که به عنوان نماینده شورای تحقیقات علوم انسانی در این نشست فرهنگی حضور دارم. در سال ۲۰۱۵ نخستین دور این گفت‌وگوها آغاز شد و امیدواریم با همکاری طرفین تداوم داشته باشد.

وی ضمن تبیین دیپلماسی فرهنگی اظهار داشت: ملت‌های دو کشور ایران و آفریقای جنوبی به دلیل اشتراکات عقیدتی و فرهنگی، روابط خوبی دارند به همین دلیل در کنار دیپلماسی رسمی، دیپلماسی فرهنگی نیز همواره مورد تأکید است.

پالسا سه خه ژانه در باره گفت‌وگوهای فرهنگی در مناسبات فرهنگی سهم و کارکرد آن ابراز کرد: برای ما مهم است که همکاری‌های بین دو کشور بر علم استوار باشد زیرا به ما کمک می‌کند که ظرفیت‌های یکدیگر را بشناسیم و از آن استفاده کنیم. بنابراین دو کشور در نکته‌های بسیار مهمی مشترک هستند.

وی تأکید کرد: تلاش ما بر این است که با آن قدرت‌هایی که می‌خواهند جلوی رشد ما را بگیرند، مبارزه کنیم و نقش مهمی را در دیپلماسی علمی و فرهنگی دنیا داشته باشیم. به همین منظور، باید آینده را با هم بسازیم.

کارشناس پژوهشی شورای تحقیقات علوم انسانی در مؤسسه آفریقای جنوبی اظهار داشت: دیپلماسی فرهنگی بسیار مهم است و به گفت‌وگوهای استراتژیک و کاربردی بین کشورها کمک می‌کند. همچنین، برای برطرف ساختن چالش‌های پیش رو راه حل‌های اساسی ارایه می‌دهد.

در ادامه، کونو سوان سوبانی، پژوهشگر و متخصص ارتباطات علمی در آفریقای جنوبی به بیان راه‌های تبادلات فرهنگی بین دو کشور پرداخت و افزود: لازم است در زمینه همکاری‌های فرهنگی تلاش بیشتری کنیم و درباره تفاهمات فرهنگی دو کشور به طور جدی فعالیت داشته باشیم.

وی اظهار داشت: اطلاعات غلطی که از سوی رسانه‌ها درباره روابط بین کشورها منعکس می‌شود، موجب ترس و واهمه در جامعه خواهد شد. بنابراین ما با برگزاری گفت‌وگوهای متداوم می‌توانیم تفاهمات فرهنگی فی مابین  را توسعه دهیم.

کونو سوان سوبانی بر لزوم توسعه اقتصادی، معرفی هویت فرهنگی، تبادل دانش و پژوهش بین یکدیگر بین ایران و آفریقای جنوبی تأکید کرد.

موخانسو ماکوآئه، متخصص جامعه شناسی و سلامت در آفریقای جنوبی از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی در ابتدای سخنانش، به مسئله ی فرهنگ، آزادی زبان و بیان اشاره کرد و گفت: ما ۱۱ زبان رسمی داریم و دارای مذاهب گوناگون از جمله مسلمانان و مسیحیان و سنت‌های قدیمی هستیم. 

وی ادامه داد: ما علاقه‌مندیم ایران و آفریقای جنوبی در زمینه‌های مختلف فرهنگی همکاری‌های خود را توسعه دهند. باید سعی کنیم با برگزاری گفت‌وگوهای فرهنگی بین نخبگان دانشگاهی، دو ملت را بیش از گذشته به یکدیگر بشناسانیم.

موخانسو ماکوآئه تأکید کرد: نزدیک شدن بیشتر و تعاملات علمی و دانشگاهی، ضمن ایجاد پایداری­ در بستر روابط فرهنگی ایران و آفریقای جنوبی می‌تواند منافع ملی دو کشور را ارتقاء بخشد.

شایان ذکر است، دومین دور گفت‌وگوی فرهنگی ایران و آفریقای جنوبی با همکاری مشترک مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شورای تحقیقات علوم انسانی آفریقای جنوبی و مرکز مطالعات آفریقای دانشگاه تربیت مدرس در تهران برگزار می‌شود. در این گفت‌وگوها، سخنرانان ضمن بیان دیدگاه‌های خود نسبت به گفت‌وگوهای فرهنگی فیمابین و ضرورت تداوم آن، از موضوع مقالات خود که در بخش گفت‌وگوها ارائه می‌شود، دیگر حاضران را مطلع خواهند کرد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved