logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/04/19 - 17:14
  • 582
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اولین جلسه ی میز اندیشه ورزی ایرانیان خارج از کشور برگزار شد

در حال حاضر نبرد نبرد تدبیرها است و کشورها ی تدبیر هزینه‌های زیادی می‌کنند و بر اساس آن عمل خود را قرار می‌دهند

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعد از ظهر امروز هجدهم تیر ماه جلسه افتتاحیه میز اندیشه ورزی ایرانیان خارج از کشور در محل حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

ملکی رئیس مرکز مطالعات راهبردی گفت :ما در یک وضعیت رقابتی در فضای بین‌المللی قرار داریم که هم موافقانی داریم و هم معارضانی و برنده این کارزار کسانی هستند که تدبیر بیشتری داشته باشند و در حال حاضر نبرد نبرد تدبیرها است و کشورها برای تدبیر هزینه‌های زیادی می‌کنند و بر اساس آن عمل خود را قرار می‌دهند. به عنوان مثال ایالات متحده با همه ظرفیت‌های بالایی که دارد نزدیک به ۳۰۰۰ اندیشکده را در خود جای داده به گونه‌ای که یکی از آنها دارای ۲۵۰۰ کارشناس است و این نشان دهنده اهمیت تدبیر است.

وی افزود اگر بخواهیم دست برتر در تدبیر داشته باشیم باید دنبال کسانی برویم که تدبیرساز هستند.

وی تصریح کرد در در همین راستا ظرفیت ایرانیان خارج از کشور بسیار بالاست و ما سندهای زیادی داریم که به ما تکلیف می‌کند تا به موضوع ایرانیان خارج از کشور بپردازیم و ما نیاز داریم تا یک سند مدونی را در مورد ایرانیان خارج از کشور داشته باشیم.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی گفت از سه جنبه موضوع ایرانیان قابل مطالعه است .

اول نسبت ایرانیان و جمهوری اسلامی دوم بررسی نسبت ایرانیان با ایران قوی است و سوم بررسی مسائل درون اجتماعی ایرانیان خارج از کشور است.

وی با تاکید بر اهمیت پرداختن به موضوع ایرانیان خارج از کشور بیان داشت ریاست سازمان این موضوع را مورد تاکید قرار داده اند  که واحد مستقلی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایجاد شود.

سپس اعضای نشست به بیان نقطه نظرات خود در موضوع ایرانیان خارج از کشور و راهکارهای مطالعاتی در این باره پرداختند.

در ادامه حاتم زاده مدیر میز اندیش ورزی ایرانیان خارج از کشور گفت:تا کنون مسئله ایرانیان موضوعی بوده که به صورت گزینشی مورد بررسی قرار می‌گرفته اما شرایط در حال حاضر به گونه‌ای است که باید به روش دیگری عمل کرد.

وی افزود، در حال حاضر بخش زیادی از متخصصین کشور از ایران خارج شده‌اند و اثرگذاری  ایرانیان بسیار بیشتر شده و ما در این موضوع رقیب نیز پیدا کرده ایم .

به گونه‌ای که اگر ما کار نکنیم دیگران میدان را خواهند گرفت.

وی بیان داشت، چراغ راهنمای میز اندیشه ورزی ایرانیان خارج از کشور دو موضوع است اول غیر امنیتی کردن این مسئله و دوم خارج کردن این موضوع از سیاسی کردن کار.

در ادامه ملکی رئیس مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی افزود ،اگر ساختارهای فعال در مورد ایرانیان خارج از کشور بدون کمک اندیشکده‌ها بخواهند کار کنند راه به جایی نخواهند برد و در نتیجه ما باید یک ظرفیت اندیشه ورزی را در این موضوع فعال کنیم.

وی تاکید کرد پرونده ایرانیان خارج از کشور باید از حوزه ژئوپلوتیک خارج شود زیرا باعث عدم کارایی موضوع می‌شود.

وی در پایان با اشاره به موانع موجود گفت: برای از بین بردن مقاومت های موجود ما نیاز به تولید مستمر بینش سیاستی و ارائه آن به مسئولین داریم.

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved