logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/02/09 - 08:19
  • 689
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

فطریه ۱۴۰۱ چقدر است؟

میزان زکات فطریه سال ۱۴۰۱ از سوی مراجع تقلید اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، از غروب شب عید فطر می‌تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلّف باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد، اما اگر نماز عید نمی‌خواند می‌تواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست؛ اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هرگاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی‌شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.

میزان زکات فطره ۱۴۰۱ از سوی دفاتر حضرات آیات مراجع تقلید سید علی خامنه ای، مکارم شیرازی، سیستانی، نوری همدانی، وحید خراسانی و شبیری زنجانی به شرح زیر مشخص شد:

 

مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب

 

دفتر مقام معظم رهبری در خصوص میزان فطریه در سال جاری اعلام کرد: مکلف باید براى خودش و کسانى که نانخور او هستند برای هر نفر، یک صاع (تقریباً سه کیلوگرم) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت یا مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را هم بدهد، کافى است. زکات فطره امسال (۱۴۰۱) به قیمت گندم برای هر نفر، « چهل هزار تومان » اعلام شده است.

 

مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی آیت‌الله‌ مکارم شیرازی

 

زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ چهل هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ یکصد و پنجاه هزار تومان اعلام شده است که مومنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ هشت هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود؛ همچنین کفاره روزه عمد مبلغ چهارصد و هشتاد هزار تومان است.

 

آیت الله مکارم شیرازی

 

مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی آیت‌الله سیستانی

 

دفتر آیت الله العظمی سیستانی مبلغ فطریه امسال را اینطور اعلام کرد: «از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد چهل (۴۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی (۲۲۵) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیرایرانی، شصت (۶۰) هزار تومان تعیین شده است.

 

آیت الله سیستانی

 

مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی آیت‌الله‌ نوری همدانی

 

شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (۳ کیلو) از خوراکی‌های رایج خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

دفترمعظم له مبلغ قوت غالب گندم را ۴۰ هزار تومان و قوت غالب برنج ایرانی ۱۵۰ هزار تومان اعلام می‌نماید که مؤمنین درپرداخت یکی از آن مخیر می‌باشند.

 

آیت الله نوری همدانی

 

مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی آیت‌الله‌ وحید خراسانی

 

میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها – از طعام هاى متعارف در محل – است که مکلّف می‌تواند پول یکى از اینها را طبق قیمتى که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد. دفتر معظم له زکات فطره -به حساب گندم- را براى هر نفر به مبلغ ٤٠/٠٠٠ تومان قبول می‌کند.

 

آیت الله وحید خراسانی

 

مبلغ فطریه ۱۴۰۱ از سوی آیت‌الله‌ شبیری زنجانی

 

شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و غیره) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم به‌حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر است) پرداخت شود و در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد.

 

طبق اطلاعیه این مرجع تقلید، آیت‌الله‌ شبیری زنجانی، مبلغ ۴۰هزار تومان را بابت زکات فطره هر نفر (به‌حساب قیمت گندم) و مبلغ ۱۰هزار تومان را برای کفاره افطار اعلام کرد.

 

 

 

آیت الله شبیری زنجانی

 

 

منبع باشگاه خبرنگاران

 

انتهای پیام/

 

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved