شعرخوانی شاعران جمهوری آذربایجان در روز بزرگداشت نظامی گنجوی
شاعران جمهوری آذربایجان در نشست ادبی و شب شعر «حکیم نظامی گنجوی» رایزنی فرهنگی کشورمان در باکو، شعرخوانی کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست ادبی و شب شعر «حکیم نظامی گنجوی» شاعر پارسی گوی ایرانی با حضور 20 تن از شاعران و ادیبان جمهوری آذربایجان به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو برگزار شد.
قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در باکو ضمن تجلیل از سی امین سالگرد روابط دوستانه و دوجانبه ایران و جمهوری آذربایجان گفت: دو کشور دوست و برادر ایران و جمهوری آذربایجان در مدت سی سال گذشته همواره در کنار هم بودهاند و بر این دوستی و همسایگی افتخار میکنند.
وی افزود: سالروز بزرگداشت حکیم نظامی این شاعر پارسی گوی در تقویم ایرانی و هجری شمسی ثبت شده است و ما امروز دور هم جمع شدهایم تا در مورد این شخصیت والا و حکیم توانا سخن بگوییم.
پورمرجان اضافه کرد: اشعار نظامی از نیت و اندرون او بوده است و واقعیات را آنچنان که هست بیان میدارد و این اشعار از درون تصفیه شده او برمیخیزد و لذا در اشعار نظامی، حکمت را به وضوح میتوان دید و این همان شعری است که امام علی(ع) تایید میکرد و به چنین اشعار و شعرایی استناد میکرد.
پس از آن، سلطان علیزاده، امام جماعت بزونا و شاعر اهل البیت(ع) که بیش از 40 اثری ادبی و شعری دارد، گفت: من از 15 سالگی دنبال شعر بودم و بیش از 40 سال است که با اشعار نظامی گنجوی مأنوسم و تمام اشعار نظامی در مورد امام علی(ع) را جمع آوری کردهام.
وی ادامه داد: حکیم نظامی گنجوی درست است که از هر چهار خلیفه یاد کرده است، ولی از امام علی(ع) به طور ویژه یاد میکند و در تمام آثارش آن حضرت را اول از همه میآورد.
سخنران بعدی این نشست، عادل جمیل، معاون دبیر مجله ادبیات آذربایجان بود. وی اظهارکرد: نظامی گنجوی مختص زمان و مکان خاصی نیست و اشعار و افکار وی هم جهانشمول است.
آقا جعفر حسنلی، نویسنده آذربایجانی سخنران دیگر این برنامه ادبی بود. وی عنوان کرد: نظامی همچون آفتاب پرتو افکنی است که محدود در مرزهای جغرافیایی نمیشود و این اهمیتی ندارد که نظامی گنجوی در کجا متولد شده است. مهم این است که بشریت بتواند از اندیشههای عرفانی، فلسفی و ادبی نظامی بهره مند شود و این موضوع در مورد نظامی مصداق دارد، چرا که در اکثر کشورها شناخته شده است.
نظامی گنجوی ارادت خاصی به پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) داشت
گل بالا فنائی، شاعر اهل البیت(ع) جمهوری آذربایجان نظامی گنجوی را یک شاعر جهانشمول دانست که که هر چقدر تسلط به زبان فارسی فرد قوی تر باشد، همانقدر میتواند از این چشمه بهره مند شود.
فنائی افزود: نظامی گنجوی ارادت خاصی به پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) داشت و البته در یکی از نعتهای حضرت رسول(ص) در مورد حضرت حجت هم صحبت کرده و او را مدح کرده است. نظامی شخصیت فروزانی است که تمام شعرای بعد از وی، از آثار او بهره مند شدهاند.
سید نورالدین دارآفرین، شاعر اهل البیت(ع) جمهوری آذربایجان اشعاری را از نظامی و نیز اشعار خود را در مورد نیمه شعبان و حضرت امام زمان(عج) قرائت کرد.
عاقل ملک اف، شاعر و استاد موسیقیی در کنسرواتوار ملی آذربایجان به بیان نکاتی در خصوص آثار حکیم نظامی پرداخت.
سخنران پایانی این نشست، زرین تره، استاد ادبیات از شهر ارومیه و معلم ادبیات مدرسه حضرت ولیعصر در باکو بود.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.