logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/12/25 - 09:47
  • 715
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس آکادمی علوم و هنر صربستان:

تمایل به روابط و همکاری‌های فرهنگی و هنری با ایران داریم

ولادیمیر کوستیچ در دیدار سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در صربستان گفت: تمایل به روابط و همکاری‌های فرهنگی و هنری با ایران داریم، زیرا به فرهنگ، هنر و ادبیات غنی این کشور واقفیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رشید حسن‌پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان و امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی و عطایی، مسئول روابط دوجانبه سفارت کشورمان با ولادیمیر کوستیچ، رئیس و زوران پاپوویچ، معاون آکادمی علوم و هنر صربستان، دیدار و گفت‌وگو کردند.

رئیس آکادمی علوم و هنر صربستان در سخنانی، گفت: براساس قانون ویژه، آکادمی علوم و هنر عالی‌ترین نهاد علمی کشور صربستان است. این آکادمی در منطقه نهادی با قدمت زیاد است، گرچه در مقابل میراث چند هزار ساله شما این آکادمی بالای صد سال قدمت دارد.

وی افزود: این نهاد هم اکنون 130 عضو دارد و شامل 8 دپارتمان ریاضی، فیزیک و علوم زمین، علوم شیمی و بیولوژیکی، علوم فنی، علوم پزشکی، زبان و ادبیات، علوم اجتماعی، علوم تاریخی، هنر است.

کوستیچ بیان کرد: ما به همکاری‌های بین‌المللی توجه داریم. تمایل به همکاری‌های فرهنگی، هنری و علمی با ایران داریم، زیرا ما به فرهنگ، هنر و ادبیات غنی این کشور واقفیم و می‌دانم که دیوان حافظ سال‌ها پیش به زبان صربی ترجمه شده است.

وی افزود: برگزاری سمینار میان دانشمندان و صاحب‌نظران دو کشور، برگزاری نمایشگاه، اجرای موسیقی و برنامه‌های ادبی امکان پذیر است.

حسن‌پور، سفیر ایران در صربستان گفت: مصمم به ارتباط با آکادمی در زمینه فرهنگی، هنری و علمی هستیم زیرا برای همکاری‌های علمی و فرهنگی نقش زیربنایی قائلیم.

وی به ظرفیت‌ها و زمینه‌های موجود از جمله همکاری مشترک آکادمی با فرهنگستان‌های علوم و هنر اشاره کرد و گفت: تحقق این امر بستگی به تلاش مشترک ما دارد و امیدوارم امکان انعقاد تفاهمنامه با فرهنگستان‌ها و تبادل هیأت‌ها فراهم شود.

برگزاری نمایشگاه و کارگاه خوشنویسی، خط و نقاشی و تذهیب کاری در صربستان

در ادامه این دیدار، پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان در صربستان با اشاره به انتشار دیوان حافظ به زبان صربی گفت: هر دو کشور ایران و صربستان میراث عظیمی از فرهنگ و هنر دارند. برای مثال وجود بیش از 262 نسخه چاپی و خطی و 92 سند که برخی از آنها فارسی هستند و جالب است که در میان آنها دستورالعمل یادگیری زبان فارسی و اشعار شاعران هم وجود دارد.

وی اضافه کرد: زمینه برگزاری نمایشگاه، اعزام هنرمندان، انتقال تجربیات، برگزاری وبینار و سمینارهای تخصصی وجود دارد و فرهنگستان هنر نیز علاقه‎‌مند به تبادل تجربیات و همکاری مشترک با صربستان است.

پورپزشک از آمادگی رایزنی فرهنگی ایران در صربستان برای برگزاری نمایشگاه و کارگاه آموزشی دو نفر از برجسته ترین استادان خوشنویسی، خط و نقاشی و تذهیب کاری از 26 آوریل تا دوم می (6 تا 12 اردیبهشت 1401) است که می‌توانیم با همکاری مشترک برگزار کنیم.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved