بررسی مسئله فلسطین و زندگی فلسطینیان در تونس
با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس، پیش نشست کنفرانس بینالمللی استفتای فلسطینی با شعار «مسئله فلسطین و زندگی فلسطینیان» با حضور اساتید و پژوهشگران تونسی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت مرکز راهبردی مقاومت دانشگاه امام صادق(ع) و با همکاری مرکز پژوهشهای فرهنگی انقلاب اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس، پیش نشست کنفرانس بینالمللی استفتای فلسطینی با شعار «مسئله فلسطین و زندگی فلسطینیان» با حضور فتحی القاسمی، استاد تمدن دانشگاه تونس و خانم حیات بوکراع، پژوهشگر حوزه عقاید و ادیان برگزار شد.
القاسمی در آغاز سخنان خود، بر اهمیت موضوع کنفرانس در سایه شرایط امروز فلسطین و اهمیت تلاش در راستای رفع ظلم از ملت مظلوم فلسطین تأکید کرد.
استاد تمدن دانشگاه تونس به نقش برجستهای اشاره کرد که عبدالعزیز الثعالبی در جریان شرکت در نخستین کنگره بینالمللی در فلسطین در سال ۱۹۳۱ که در روزهای ۷ الی ۱۷ دسامبر همین سال در شهر قدس برگزار شد، ارائه کرد که محتوا و شرح این برنامههای مهم در یک کتاب گردآوری شده است.
وی افزود: این برنامه که در سال ۱۹۳۱ برگزار شد، با واکنش و مخالفت جبهه داخلی (برخی از فلسطینیان) و رسانههای مصری به علاوه ترکیه مواجه شد، ضمن اینکه برخی از کشورهای اروپایی حامی صهیونیسم به ویژه انگلستان و ایتالیا در آن زمان آن را رد کردند.
القاسمی اظهار داشت: در مقابل، برخی از شخصیتهای برجسته مانند سید ضیاء الدین طباطبایی، نخست وزیر سابق ایران و سید محمد اقبال نخست وزیر هند از این کنفرانس حمایت کردند. ابتکار برگزاری این کنفرانس در دستان سید امیر الحسینی بود که در سخنرانی افتتاحیه کنفرانس به گردهمایی مسلمانان و اتحاد آنها برای یاری فلسطین فراخوانده بود.
وی بر اهمیت نخستین کنگره فلسطین که نقش مهمی در باز کردن مسیر مقاومت و ایستادن در برابر صهیونیسم جهانی داشت، تأکید کرد که از جمله کارکردهای آن میتوان به دعوت به حفظ عقاید اسلامی از طریق انتشار پرسشنامههای رسمی، گسترش روشهای همکاری اسلامی، تأسیس یک دانشگاه اسلامی به علاوه حمایت از نزدیکی و وحدت اسلامی اشاره کرد.
القاسمی اضافه کرد: شرایط امروز با این اصول اصلی همراهی ندارد، زیرا بسیاری از کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی همراه شدند و ما شاهد ادامه تنشها برای بیش از ۷۰ سال هستیم.
وی ادامه داد: به همین دلیل باید بر رژیم صهیونیستی فشار گذاشته شود و راهکار مسئله فلسطین با زور سلاح و حمایتهای مادی و معنوی بر این رژیم تحمیل گردد، ضمن اینکه باید یک جبهه مقاومتی شکل بگیرد که برای بازپسگیری حقوق قانونی ملت فلسطین تنها یک شعار را سر دهد. علاوه بر آن، مسلمانان باید در مبارزه و بازدارندگی در برابر دشمن، بر قدرت جهان پیشرفته دیجیتال تکیه کنند، ضمن اینکه نخبگان فرهیخته نیز باید به نقش خود در آگاه سازی مردم به منظور دفاع از سرزمین فلسطین و مقدسات آن عمل کنند.
در ادامه، خانم حیات بوکراع بیان کرد: اهمیت این مسئله برآمده از آگاهی جمعی عربی و اسلامی است و مسئولیت این ویرانی و تجزیه متوجه غرب است که نسبت به ایجاد یک دین جدید تحت عنوان دین ابراهیمی و تلاش بر مشترکات ابراهیمی و دیپلماسی معنوی اقدام کرد.
وی افزود: غرب با همه روشها تلاش کرد تا ما را از مفهوم دین ربانی آسمانی جدا کند و دین جدیدی را بسازد که با اهدافش سازگاری داشته باشد.
این استاد دانشگاه مطرح کرد: در دوره اخیر مراکز متعددی تحت عنوان «دیپلماسی معنوی» برای گسترش صلح در آمریکا و اروپا ظهور کردند که از آن جمله میتوان به مراکزی مانند «مرکز ادیان برای صلح» و «مرکز اتحاد میراث ابراهیم» و پروژه «سرزمین جدید» و پروژه «صلح ابراهیمی» و دیگر پروژههایی اشاره کرد که بیشتر آنها به رهبری آمریکا و انگلستان و فرانسه و با حمایت کامل صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی و همچنین به واسطه هضم کردن کشورهای ضعیف در قالب این پروژه و غارت ثروتهایشان فعالیت میکنند.
خانم بوکراع گفت: پروژه دین ابراهیمی بخشی از برنامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است که به واسطه تلاش برای تجزیه سرزمینهای عربی از نیل تا فرات و ادغام کردن کشورهای ضعیف فرهنگی در برنامه وابستگی جهانی انجام میشود. هدف آنها این است که در چند مرحله از دین ابراهیمی به عادی سازی روابط و معامله قرن و سپس به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی برسند.
وی در ادامه سخنانش، تأکید کرد: غرب با تمامی ابزارها و راهها تلاش کرد تا عنصر مخالفت را از عقل عربی و اسلامی بزداید تا خواستههای خود را در چارچوب آنچه که آن را سیاست «جذب نرم» مینامد در میان مسلمانان متبلور کند که تا حدی نیز در متزلزل ساختن سیاست بعضی از کشورها موفق عمل کرد، اما نتوانستند آگاهی عربی را متزلزل سازند و چالشگری آنها و همچنین پل مقاومت را بشکنند.
به عنوان حسن ختام این برنامه، خانم مونا بعزاوی، از شاعران تونسی اشعاری را با موضوع فلسطین، برگرفته از دیوان شعر خود که تحت عنوان «قصیده بینام» که در چارچوب ادبیات مقاومت سروده شد، قرائت کرد.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.