• 1403/11/23 - 09:10
  • 184
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هیأت گردشگری خراسان رضوی به لاهور سفر کرد

هیأتی از فعالان گردشگری استان خراسان رضوی به سرپرستی سید جواد موسوی، مدیرکل اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی این استان از شهر لاهور پاکستان بازدید کردند.

این هیأت شامل محمود مادرشاهیان؛ رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی، سید مجتبی احمدی؛ رئیس آژانس مسافرتی آتی، سعید ولی‌زاده؛ رئیس انجمن صنفی آژانس‌های مسافرتی، مهدی مهرآور؛ معاون بازرگانی هواپیمایی سپهران، امیرحسین دشتی؛ مدیرعامل شرکت هواپیمایی العراقیه، امین شریعتی؛ رئیس دفتر اقامت ۲4 و رضا نظیف‌کار، سید یحیی صلواتی و هادی ملک بود.

لاهور که به عنوان پایتخت فرهنگی پاکستان شناخته می‌شود، به دلیل اشتراکات تاریخی، فرهنگی و زبانی با ایران از اهمیت خاصی برخوردار است.

هدف از این سفر، بررسی راه‌های توسعه همکاری‌های گردشگری بین ایران و پاکستان، آشنایی با ظرفیت‌های گردشگری ایالت پنجاب و تقویت روابط دو کشور در حوزه صنعت گردشگری بود.

در جریان این سفر، هیأت گردشگری خراسان رضوی علاوه بر بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی شهر در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با رؤسای آژانس‌های مسافرتی برجسته ایالت پنجاب و مدیر اداره گردشگری پنجاب دیدار و گفت‌وگو کردند.

همچنین، اعضای هیأت در ضیافت شامی که به میزبانی استاندار ایالت پنجاب برگزار شد، شرکت داشتند. هیأت گردشگری استان خراسان رضوی به همراه اصغر مسعودی، وابسته فرهنگی ایران در لاهور از مزار علامه اقبال لاهوری دیدن کرد.

اعضای هیأت با قرائت فاتحه به این اندیشمند بزرگ ادای احترام کردند. اشعار حک‌شده بر سنگ قبر و سقف مزار به زبان فارسی، نشانه‌ای از پیوندهای عمیق فرهنگی میان دو ملت ایران و پاکستان است.

هیأت گردشگری خراسان رضوی سپس از مسجد پادشاهی، یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی پاکستان، دیدن کرد. این مسجد که در سال ۱۶۷۱ میلادی به دستور اورنگ‌زیب، پادشاه گورکانی هند، ساخته شد، یکی از بزرگ‌ترین مساجد جهان اسلام محسوب می‌شود.

بنای مسجد با تلاش معماران ایرانی و کارگران هندی طی دو سال (۱۶۷۳ میلادی) تکمیل شد. نمای مسجد از آجرهای پخته‌شده و سنگ‌های شنی سرخ‌رنگ ساخته شده است و گنبدهای مرمری آن جلوه خاصی به این اثر تاریخی بخشیده‌اند.

پس از بازدید از مسجد پادشاهی، اعضای هیأت از قلعه شاهی لاهور، یکی از مهم‌ترین ارگ‌های تاریخی پاکستان، دیدن کردند. این قلعه که در سال ۱۰۲۵ میلادی ساخته شد و در سال ۱۹۸۱ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت گردید، شاهدی بر تاریخ پرشکوه این منطقه است.

در ادامه این سفر، هیأت گردشگری استان خراسان رضوی به دعوت حکمران ایالت پنجاب در گردهمایی ویژه‌ای که در کاخ استانداری برگزار شد، شرکت کرد.

این مراسم با حضور مقامات عالی‌رتبه از ایران و پاکستان، از جمله غلام حسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، مهران موحدفر، سرکنسول و اصغر مسعودی، وابسته فرهنگی ایران در لاهور، همراه بود.

علاوه بر مقامات ایرانی، سرکنسول‌های ترکیه و چین، جمعی از بازرگانان برجسته، رؤسای آژانس‌های مسافرتی و فعالان صنعت گردشگری پاکستان نیز در این مراسم شرکت داشتند.

راهکارهای توسعه همکاری‌های گردشگری، تجاری و فرهنگی بین ایران و پاکستان

این نشست فرصتی مغتنم برای گفت‌وگو درباره راهکارهای توسعه همکاری‌های گردشگری، تجاری و فرهنگی بین ایران و پاکستان فراهم کرد. 

هیأت ایرانی با ارائه توضیحاتی درباره ظرفیت‌های گردشگری استان خراسان رضوی، جاذبه‌های مذهبی و تاریخی مشهد مقدس و دیگر مناطق ایران، بر اهمیت افزایش تعاملات و تسهیل سفر گردشگران دو کشور تأکید کرد.

همچنین، در این نشست، بر لزوم برقراری پروازهای مستقیم بین مشهد و لاهور، تسهیل صدور ویزا و ارائه بسته‌های سفر ویژه زائران و گردشگران پاکستانی بحث و تبادل نظر شد.

از سوی دیگر، مقامات پاکستانی نیز با استقبال از پیشنهادات مطرح‌شده، خواستار توسعه همکاری‌های مشترک برای افزایش تبادلات گردشگری و اقتصادی شدند. این ضیافت شام، علاوه بر ایجاد زمینه‌ای برای تعاملات رسمی، فرصتی برای گسترش روابط دوستانه و فرهنگی میان دو ملت ایران و پاکستان بود.

در پایان مراسم، طرفین ابراز امیدواری کردند که این دیدارها و نشست‌های مشترک، آغازگر فصلی نوین در همکاری‌های گردشگری و تجاری بین دو کشور باشد.

سفر هیأت گردشگری خراسان رضوی به لاهور بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های پاکستان داشت و مورد توجه مطبوعات و خبرگزاری‌های مختلف این کشور قرار گرفت. روزنامه‌ها، پایگاه‌های خبری و شبکه‌های تلویزیونی محلی این دیدار را پوشش داده و به اهمیت همکاری‌های گردشگری بین ایران و پاکستان پرداختند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 
. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.