سیاست اختلافات مذهبی در آسیای معاصر بررسی شد
دانشگاه اسلامی دولتی سونان کالیجاگا، جوگجاکارتا و دانشکده اصولالدین و اندیشههای اسلامی هشتمین کنفرانس بینالمللی اصول الدین را با موضوع «سیاست اختلافات مذهبی در آسیای معاصر» با همکاری و مشارکت برخی از سازمانها، دانشگاهها و رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار کرد.
این رویداد به صورت ترکیبی و با حضور شرکت کنندگانی از کشورهای مختلف اعم از دانشگاهیان، محققان و متخصصان حوزه اسلامی انجام شد.
استفان لاکروا کارشناس مطالعات سیاسی اسلامی از Sciences Po، پاریس فرانسه با ارائه مطالب خود در مورد پدیده اختلافات مذهبی در آسیا و تأثیر آن بر پویاییهای سیاسی معاصر پرداخت.
نورهایدی رئیس دانشگاه در سخنانی، اظهار داشت: این کنفرانس فضایی برای گفتوگوی دانشگاهی برای درک پیچیدگی اختلافات مذهبی و سیاسی در آسیا است. امید این است که این گفتوگو توصیههایی یا بیانیههایی برای حمایت از صلح و هماهنگی بین ملتها ایجاد کند.
در ادامه، شفاعۀ المیرزانۀ عضو هیأت علمی دانشگاه سونان کالیجاگا درباره تصوف یا عرفان و اینکه چگونه سنت صوفیانه یا عارفانه رنگ خاصی به سیاست در خاورمیانه میدهد، بحث کرد.
وی بر اهمیت درک خداوند از منظرهای مختلف بشری بدون ادعای انحصاری حق و حقیقت بر خود تاکید داشت و به اهمیت تواضع در زندگی دینی و سیاسی اشاره کرد.
عبدالعزیز عباسی مدیر کالج صدرا از الجزایر در مورد افکار مشکویه درباره اعتدال اخلاقی سخن گفت. وی توضیح داد که چگونه ویژگیهای انسانی مانند تعادل و اعتدال برای ایجاد دنیایی از هماهنگی و صلح ضروری است.
محمدرضا ابراهیمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا هم با ارائه مقالهای تحت عنوان سیاست اختلافات مذهبی در آسیای معاصر سخنرانی کرد.
وی اذعان کرد: رژیم صهیونیستی با اشغال سرزمین فلسطین و سیاستهای تبعیضآمیز و خشونت بار خود علیه فلسطینیان، به یکی از اصلی ترین عوامل بیثباتی در خاورمیانه تبدیل شده است. شهرک سازیها، تخریب منازل فلسطینیان و محاصره غزه، تنها نمونههایی از نقض فاحش حقوق بشر توسط این رژیم است.
ابراهیمی یادآور شد: این رژیم با نادیده گرفتن قطعنامههای سازمان ملل و حقوق بینالملل، به اشغالگری و سرکوب مردم فلسطین ادامه میدهد. رژیم صهیونیستی با اعمال سیاست آپارتاید علیه فلسطینیان، آنان را از حقوق اساسی خود مانند حق تعیین سرنوشت، حق آزادی بیان و حق داشتن یک زندگی عادی محروم کرده است.
وی تأکید کرد: این رژیم با ایجاد محدودیت های شدید برای عبور و مرور فلسطینیان، دسترسی آنان به آموزش، بهداشت، و اشتغال را محدود کرده و باعث فقر و بیکاری گسترده در میان آنان شده است. حمایت رژیم صهیونیستی از گروههای تروریستی، حملات نظامی به کشورهای منطقه و رقابت تسلیحاتی، امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است.
محمد عرفان حلمی از دانشگاه اسلامی دولتی سالاتیگا نیز در این مراسم، تأثیر محلی را در شکل گیری هویت دینی در آسیا مورد بحث و گفتوگو قرار داد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی