• 1403/12/14 - 08:11
  • 62
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

خانه فرهنگ ایران در لاهور میزبان مسابقات ملی خوشنویسی بود

خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با همکاری بنیاد خوشنویسی اشرف القلم، مسابقات ملی خوشنویسی را در سطح گسترده‌ای برگزار کرد. این رقابت‌ها و نمایشگاه مورد استقبال گسترده هنرمندان پاکستانی قرار گرفت.

در این رقابت‌ها، 524 هنرمند از 52 شهر پاکستان شرکت داشتند و مجموعاً 1034 اثر هنری در دو گروه خوشنویسی سنتی و مدرن ارائه شد.

از میان این هنرمندان، 119 نفر مرد و 405 نفر زن بودند. از میان آثار ارسال‌ شده، 40 اثر برتر انتخاب و به صاحبان آن‌ها جوایز ویژه‌ای اهدا شد. همچنین، 120 اثر برای نمایش در خانه فرهنگ ایران برگزیده شد تا در معرض دید علاقه‌مندان قرار گیرد.

در گروه خوشنویسی مدرن، خانم فاطمه تنویر از لاهور به عنوان برترین خوشنویس انتخاب شد. در گروه خوشنویسی سنتی، فهد یامین از کراچی توانست جایزه بهترین اثر را از آن خود کند. آثار این هنرمندان نشان‌دهنده مهارت بالا و خلاقیت آنان در این هنر قدسی بود.

مراسم اختتامیه و اعطای جوایز در فضایی باشکوه و با حضور هنرمندان برجسته پاکستان و علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد.

محمدعلی زاهد، یکی از خوشنویسان برجسته کشور که چهار بار افتخار کتابت قرآن را داشته و در مسابقات بین‌المللی کشورهای عربستان، مالزی، امارات و ترکیه شش بار به عنوان نفر اول برگزیده شده، به عنوان میهمان ویژه این مراسم حضور داشت. وی همچنین به عنوان یکی از داوران اصلی این رقابت‌ها ایفای نقش کرد.

داوری این مسابقات توسط گروهی از اساتید خوشنویسی از جمله ذوالقرنین، حافظ اصغر، محمد عمران و اشرف هیرا انجام شد که همگی از خوشنویسان شناخته‌شده و برجسته کشور بودند.

اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در این مراسم، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به هنرمندان و اساتید خوشنویسی، اظهار داشت: هنر خوشنویسی نه تنها در نگارش کلمات، بلکه در انتقال احساسات، زیبایی‌شناسی و مفاهیم عمیق فرهنگی نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: این هنر به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین شکل‌های هنر در ایران شناخته می‌شود که در طول تاریخ، همواره با دقت، ظرافت و دلبستگی خاص هنرمندان به کلمات و اشکال خط، به اوج شکوفایی خود رسیده است.

وی با تأکید بر جایگاه رفیع خوشنویسی در هنر اسلامی و ایرانی افزود: عوامل زیادی در گسترش هنر خوشنویسی که به عنوان هنری قدسی مطرح است، دخیل بوده که مهمترینش این است که با خوشنویسی آیات قرآن نگاشته می‌شود و این هنر از این کتاب آسمانی اعتبار می‌گیرد.

مسئول خانه فرهنگ کشورمان افزود: نکته دیگر این است که هنر خوشنویسی یک پایش در شعر شعرای بزرگی چون حافظ و مولانا و اقبال است. خوشنویسی، زیبایی است و زیبایی قابلیت دارد که ما انسان‌ها را راهبری کند، خوشنویسی هنری است که ریشه در فرهنگ و اعتبار ما دارد.

مسعودی همچنین از تمامی شرکت‌کنندگان و اساتید حاضر در این رویداد تقدیر کرد و اظهار امیدواری داشت که این گونه مسابقات بتواند به ترویج هرچه بیشتر این هنر ارزشمند کمک کند.

مسابقات خوشنویسی به مناسبت اعیاد شعبانیه، علاوه بر ایجاد فضایی برای رقابت سالم میان هنرمندان، بستری برای ارتقای سطح کیفی خوشنویسی در پاکستان فراهم کرد.

آثار ارائه‌شده در این مسابقات، نه تنها جلوه‌ای از هنر خوشنویسی، بلکه بازتابی از فرهنگ، تاریخ و احساسات عمیق هنرمندان بود. این رویداد موفق، بار دیگر نشان داد که خوشنویسی همچنان به عنوان یک هنر مقدس و تأثیرگذار در جهان اسلام زنده و پویاست.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 
. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.