logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/08/30 - 08:15
  • 406
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بزرگداشت حکیم ابونصر فارابی در قزاقستان

مراسم بزرگداشت حکیم ابونصر فارابی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت سالروز بزرگداشت حکیم ابونصر فارابی، فیلسوف، دانشمند، منجم و ریاضیدان جهان اسلام، مراسمی با حضور علی‌اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و سامال تولیوبایوا، استاد برجسته گروه شرق شناسی و فارابی شناس دانشگاه ملی اوراسیا و دانشجویان زبان فارسی از دانشگاه‌های مختلف این کشور در محل این نمایندگی فرهنگی در آستانه قزاقستان برگزار شد.

این نشست که در جمع گروهی از دانشجویان مشتاق و علاقه‌مند به شعر و ادب فارسی از دانشگاه‌های مختلف شهر آستانه انجام شد، پیرامون زندگی‌نامه، فضایل، اندیشه و آثار این فیلسوف بزرگ بحث و گفت‌وگو شد.

طالبی‌متین سخنان خود را در خصوص حکیم بزرگ ابونصر فارابی آغاز کرد و با نگاهی گذرا بر زندگی‌نامه وی، به اهمیت و اثرگذاری این متفکر برجسته در علوم مختلف از جمله فلسفه، ریاضیات، نجوم، موسیقی و موارد متعدد دیگر اشاره کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در آستانه، لقب گرفتن حکیم بزرگ ابونصر فارابی به عنوان «معلم ثانی» را بعد از ارسطو به دلیل عمق معلوماتش در علوم خاطرنشان کرد.

وی همچنین در خصوص اهمیت و جایگاه این فیلسوف بزرگ جهان اسلام در ایران به نقل از رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، به مطالعات و تحقیقاتی با قدمت هزار سال اشاره کرد که توسط دانشمندان ایرانی در قالب تألیفات، جشنواره‌ها، سمینارها، کنگره‌ها و نشست‌ها تاکنون صورت گرفته است.

رایزن فرهنگی کشورمان در آستانه در این باب به طور خاص به جشنواره بین‌المللی فارابی اشاره کرد که ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی و مزین به نام فارابی است.

آثار فارابی؛ پل ارتباطی برای همگرایی فرهنگ‌های غرب و شرق

سامال تولیوبایوا، عضو هیأت علمی دانشگاه ملی اوراسیا با تمرکز بر اندیشه فارابی، به سهم بسزای وی در رشد تمدن بشری و اندیشه فلسفی و شناخته شدن جهان‌بینی او از سوی محققان به عنوان حلقه پیوند جهان باستان و جهان اسلام قرون وسطی از یک سو و قرون وسطی اسلامی و اروپای غربی از سوی دیگر اشاره کرد.

وی همچنین بیان کرد که گرچه زادگاه فارابی قزاقستان است، اما آثارش به زبان‌های فارسی، ترکی و عربی نگاشته شده است و این آثار نه تنها در توسعه فلسفه قزاقی و ترکی تاثیر بسیار داشته بلکه پل ارتباطی برای همگرایی فرهنگ‌های غرب و شرق شد.

تولیوبایوا به نمادها و بناهایی اشاره کرد که در بزرگداشت این حکیم مشهور جهانی در بیشتر شهرها و مناطق مسکونی بزرگ در قزاقستان برپا شده است و از جمله آن می‌توان به دانشگاه فارابی در شهر آلماتی پرداخت که پس از استقلال قزاقستان از دانشگاه ملی قزاقی به نام فارابی تغییر نام یافت و همچنین یکی از مساجد بزرگ و مهم قزاقستان در شهر آستانه پایتخت این کشور که به نام فارابی است.

بخش پایانی این مراسم به بحث و تبادل‌نظر میان دانشجویان درباره فارابی و پاسخگویی سامال تولیوبایوا به سؤالات دانشجویان اختصاص یافت.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved