باغ فردوسی در دانشگاه اقتصاد خانواده لاهور افتتاح شد
باغ «حکیم ابوالقاسم فردوسی» در دانشگاه اقتصاد خانواده با حضور وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور افتتاح شد.

فلیحه زهرا کاظمی، رئیس دانشگاه اقتصاد خانواده، باغ مقابل ساختمان اداری دانشگاه را «باغ حکیم ابوالقاسم فردوسی» نامگذاری کرد و مراسم افتتاحیه با حضور اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، شگفته ناز، رئیس دانشگاه بانوان لاهور، شاهد اقبال، رئیس سابق گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جی سی و اساتید زبان فارسی برگزار شد.
مسعودی ضمن تقدیر از تلاشهای خانم فلیحه زهرا کاظمی برای توسعه زبان فارسی در پاکستان و تعمیق روابط فرهنگی با ایران اظهار داشت: فردوسی شاعری است که زبان فارسی را زنده نگاه داشته است و میراث گرانبهایی برای فارسیزبانان به جای گذاشته است. شاهنامه نه تنها یک اثر ادبی، بلکه نمادی از هویت فرهنگی و ملی است که قرنها الهامبخش مردم بوده است.
مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، افزود: نامگذاری باغ دانشگاه به نام این شاعر برجسته ایرانی باعث ترویج فرهنگ و ادب فارسی در میان دانشجویان و دانشگاهیان خواهد شد و موجب تقویت پیوندهای فرهنگی میان ایران و پاکستان میشود.
شاهد اقبال رئیس سابق گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جی سی اظهار داشت: نامگذاری این باغ به نام فردوسی، نشاندهنده اهمیت و تأثیرگذاری این شاعر در تاریخ ادبیات جهان است. شاهنامه فردوسی یکی از بزرگترین آثار حماسی جهان است که همچنان مورد توجه پژوهشگران و علاقهمندان زبان فارسی قرار دارد. این اقدام، گامی ارزشمند در راستای گسترش زبان و ادبیات فارسی در پاکستان است.
خانم شگفته ناز رئیس دانشگاه بانوان لاهور گفت: باغ حکیم ابوالقاسم فردوسی نه تنها یک فضای سبز برای استراحت و آرامش دانشجویان خواهد بود، بلکه یادآور جایگاه بلند فرهنگ و ادب فارسی در تاریخ خواهد شد. فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه نگهبان زبان و فرهنگ فارسی بود که امروز ما را به مطالعه و درک بیشتر این زبان غنی ترغیب میکند.
وابسته فرهنگی کشورمان با کاشت یک نهال درخت در این باغ، نمادی از دوستی و همکاریهای فرهنگی میان ایران و پاکستان را به یادگار گذاشت. این اقدام نشان از پیوند عمیق دو کشور در زمینههای فرهنگی و ادبی دارد و امید است که این باغ محلی برای گردهماییهای علمی و فرهنگی در آینده باشد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی