logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/11/02 - 10:38
  • 487
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

تاملی بر اقدام پارلمان اروپا علیه پاسداران انقلاب

در این مجموعه منظوم، دشمن «تمامی ظرفیت» خود را در تقابل با ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری قدرت جمهوری اسلامی ایران به میدان آورده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی یادداشتی که در روزنامه جام جم منتشر شد، نوشت: «اقدام اخیر پارلمان اروپا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فضاسازی همزمان بازیگران غربی علیه ارزش‌ها و هنجارهای دینی و فرهنگی کشورمان، بیانگر تلاش دشمن برای به چالش کشاندن ایران اسلامی در عرصه سخت افزاری و نرم افزاری به صورت توامان است. گرچه ظاهر جنگ سخت و نرم دشمنان علیه نظام و ملت عزیزمان با یکدیگر نامتجانس به نظر می رسد اما مصدر و خاستگاه راهبردی و عملیاتی این دو با یکدیگر یکسان است.

در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت:

نخست آن که با مرور دلایل بروز انقلاب اسلامی به موضوعی با عنوان «خشم مردم از دخالت خارجی» برمی خوریم . این دخالت ها که بعضا در قالب کودتا، اشغال یا نفوذ رخ نمایانده است، بیانگر خوی استکباری و تمامیت خواهی صاحبان زر و زور و دشمنان این مرز و بوم در تاریخ پر فراز و فرود کشورمان بوده است. گویا دشمنان ما هنوز از خواب پریشان شان بیدار نشده و باور به استقلال و قدرتمند شدن این کشور ندارند. هرچند، تکرار دشمنی های شان و چنگ زدن به ریسمان های پوسیده، نشانگر موثر بودن حرکتی است که ملت ما از 43سال قبل آغاز کرده است. وقایع این روزها و دشمنی های پنهان و آشکار قدرت های غربی، گویای این واقعیت است که انقلاب اسلامی توانسته است نقطه کانونی و حساسی را نشانه رود که می تواند کلیت هژمونی آمریکایی -اروپایی را با چالش مواجه کند. درواقع غرب با فرماندهی آمریکا به دنبال انتقام گرفتن از «بصیرت و آگاهی ملت» و عدم تمکین آنان به زیاده خواهی و استثمار قدرت های غربی است. 

راهبرد دشمن، مهار ایران قوی است

نکته دوم به فراگیری و همه جانبه بودن تقابل با جمهوری اسلامی ایران باز می گردد. در این نزاع، اساسا تفاوتی بین «راهبرد فشار حداکثری جمهوریخواهان» و «راهبرد فشار هدفمند دموکرات ها» وجود ندارد! مهار حداکثری «ایران قوی» راهبرد و هدف کلانی است که دشمنان روی آن متمرکز شده و مهندسی دقیقی را نیز برای دستیابی به آن صورت داده‌اند. در این مجموعه منظوم، دشمن «تمامی ظرفیت» خود را در تقابل با ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری قدرت جمهوری اسلامی ایران به میدان آورده است. در این معادله، تروریستی خطاب کردن نهاد مردمی و انقلابی سپاه پاسداران و توهین به مقدسات و ارزش های دینی با تمرکز بر مرجعیت دینی در غرب، «دو پرده» از «یک واقعیت» محسوب می شود. تحلیل راهبرد و رویکرد دشمنان علیه کشورمان زمانی امکان پذیر است که بتوانیم اجزا و قطعات تشکیل دهنده منظومه مهندسی شده توسط آنها و ارتباط علی - معلولی یا تقدم - تاخر میان این مولفه ها را درک کنیم.  

نکته سوم به موضوع «شیوه مهندسی» دشمنان و دلایل ناکامی های مکرر آنان باز می گردد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرمایشات اخیرشان، اشاره ای صریح به «مهندسی دشمنان» در قبال اغتشاشات و حوادث اخیر در کشورمان داشتند. معظم له میان «مهندسی» و «محاسبه گری» بانیان این اغتشاشات، تفکیکی هوشمندانه قائل شدند. واقعیت امر این است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران، خروجی و محصول نهایی منظومه های متعدد عملیاتی دشمنان و مهندسی دقیق فرهنگی، راهبردی، منطقه ای و سیاسی، با برآوردها و محاسبات اولیه آنها مطابقت نداشته است. چرایی این مساله، ریشه در ماهیت گفتمانی و معنوی انقلاب اسلامی ایران دارد. میشل فوکو، فیلسوف پست مدرن در همان سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی و پس از مطالعات گسترده در خصوص عوامل موجده این پدیده اذعان کرد که درک مفاهیم عمیقی مانند مهدویت و شهادت و تاویل آنها، تنها راه شناخت انقلاب اسلامی ایران است؛ دقیقا همان چیزی که  فهم آن قطعا هیچ گاه از عهده نظریه پرداز ها و استراتژیست های غربی و دشمنان قسم خورده مرز و بوم کشورمان بر نیامده و نخواهد آمد!

نکته چهارم به هم افزایی ارکان قدرت نظام (اعم از ارکان سخت و نرم) علیه بازی دشمن باز می گردد. پس از رصد دقیق رفتار دشمن و کشف ماهیت، هندسه و روابط تعریف شده در منظومه نظری - عملیاتی تشکیل شده توسط آن، نوبت به مواجهه با این منظومه است. بدیهی است که در مقابل «مهندسی دشمن» ما نیز باید مهندسی خود را بر اساس اصول آفندی و پدافندی در عرصه های گوناگون داشته باشیم. هم افزایی میان مولفه های قدرت سخت و نرم در ایران و هدایت خروجی این هم افزایی در مسیر منافع ملی، قطعا منتج به تقویت اقتدار بین المللی کشورمان خواهد شد.

تأکید بر ارائه تصویر واقعی و تبیین حقایق جمهوری اسلامی ایران

در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هم افزایی مولفه های قدرت سخت افزاری و نرم افزاری ما، به کابوسی سخت برای دشمنان تبدیل شده است. تلفیق هوشمندانه و دقیق این دو در سایه قدرت معنوی و الهی غیر قابل محاسبه ای که برای دشمنان این مرز و بوم وجود دارد، پیروزی کشورمان را در برابر بدخواهان ملت و انقلاب اسلامی تضمین خواهد کرد. از آنجا که آغازگر جنگ اروپایی - آمریکایی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، ترکیبی از عملیات روانی «سواره نظام» رسانه ای غرب و «پیاده نظام (سیاهی لشکر)» معاند وطنی است، پیش از هر اقدامی نیازمند ارائه تصویر واقعی و تبیین حقایق کشور عزیزمان هستیم . وظیفه‌ای که به تعبیر امام خامنه‌ای (دام ظله) همگانی و فریضه است. 

نکته پایانی به اهمیت مقوله «ابتکار عمل» در مواجهه با جنگ شناختی با دشمنان قسم خورده کشورمان بازمی گردد. در این خصوص باید مجاری و ظرفیت هایی را خلق یا تقویت کرد که در بطن خود، پیام حقانیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را به نظام بین الملل منتقل سازد. مصداق یکی از این ابتکار عمل ها، برگزاری «کنگره بین المللی زنان تاثیرگذار» در تهران است. برگزاری این نشست، منجر به اطلاع رسانی مستقیم و بی واسطه از واقعیت های موجود در جامعه ما خصوصا نقش و جایگاه زن ایرانی می شود. متعاقبا در قالب این گفت و گوها و نشست های موثر و بدون واسطه، برداشت های واقع بینانه بدون فضاسازی تبلیغاتی و رسانه ای دروغین غرب، ظهور و بروز پیدا می کند. از این رو مهندسی نرم افزاری ما در عرصه جهاد تبیین باید توام با ابتکار عمل در انتقال پیام های گویا و برحق ما در جهان امروز باشد.»

https://www.jamejamdaily.ir/Newspaper/item/168344

 
 
. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved