-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/19 - 11:05
  • 459
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

(در جزیره ی لامور همه ی ادیان ماه رمضان و عید پاک را جشن می گیرند )

در اینجا، مسلمانان و غیرمسلمانان در طول سالیان متمادی خود را با وضعیت امور حاکم جزیره وفق داده اند - هر بار که روزه می گیرند، "روزه عمومی"[3] را رعایت می کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی محمد رضا  خطیبی والا سرپرست نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کنیا در گزارشی با عنوان(در جزیره ی لامور همه ی ادیان ماه رمضان و عید پاک را جشن می گیرند ) این گونه آورده است:

فصل رمضان برای مؤمنان مسلمان در سراسر جهان است، اما در جزیره لامو، برای همه ماه رمضان است.

ماه رمضان، نهمین ماه تقویم اسلامی، یکی از مقدس ترین ایام برای مسلمانان است.

ماه مبارک به عنوان زمانی برای نماز، روزه، درون نگری و هماهنگی جمعی تعیین شده است.

این نیز زمانی است که مؤمنان مسلمان باید لذت های دنیوی را رها کنند و خود را وقف الله (خدا) کنند.

شهر قدیمی لامو، در سایت میراث جهانی یونسکو آمده است، بیشتر افراد ساکن جزیره مسلمانان هستند، اما می توان گفت در این منطقه، به احتمال زیاد همه­ی جوامع دینی را پیدا می کنید.

در اینجا، مسلمانان و غیرمسلمانان در طول سالیان متمادی خود را با وضعیت امور حاکم جزیره وفق داده اند - هر بار که روزه می گیرند، "روزه عمومی"[3] را رعایت می کنند.

شروع ماه مبارک رمضان، پرهیز کامل از غذا، و گاهی اوقات دیگر راحتی ها، به ویژه انجام این کار در ملاء عام. ممنوع می باشد.

 در حالی که در بقیه کشور، ادیان دیگر مشغول انجام امور تجاری خود هستند، کسانی که در مجمع الجزایر لامو زندگی می کنند، به ویژه شهر قدیمی لامو، باید روزه بگیرند و تا اواخر روز که برادران مسلمان روزه را بشکنند، آن را رعایت کنند.

روحانی مشهور مسلمان جزیره لامو و پیر عبدالقادر مائو[4] در طی مصاحبه ای با ملت آفریقا[5] توضیح داد که در حالی که سایر مناطق کنیا مغازه ها و رستوران هایی هستند که در طول ماه مبارک رمضان به طور معمول کار می پردازند، همان مشاغل در جزیره لامو همیشه تا اواخر عصر که  مسلمانان جزیره روزه می گیرند بسته می مانند تا روزه آنها شکسته شده باشد.

با این حال آقای مائو اصرار دارد که این فرهنگ از زمان های بسیار قدیم هم توسط مسلمانان و هم غیر مسلمانان پذیرفته شده است.

من در اینجا به دنیا آمدم و بزرگ شدم و 72 سال دارم. بر اساس مشاهدات من از دوران کودکی، یافتن یک هتل یا رستوران روباز در جزیره بین صبح و عصر غیرممکن است، صرف نظر از اینکه فرد به کدام دین همسو باشداین یک قانون نانوشته خاموش است که ماه مبارک رمضان در شهر قدیم لامو توسط همه رعایت خواهد شد، روندی که اکنون سال‌هاست اتفاق افتاده است.

حمادی محمود[6]، یکی از مسن‌ترین ساکن جریزه، خاطرنشان کرد که دیدن فرد در حال غذا خوردن یا جویدن در خیابان‌های جزیره لامو در طول ماه مبارک رمضان حرام[7] محسوب می‌شود.

آقای محمود می‌گوید: « در بیشتر مواقع، چنین اعمالی با نگاه‌های سرد بی‌صدا مواجه می‌شود که باعث ناراحتی شما می‌شود، به گونه‌ای که به شما یادآوری می‌کند حتی اگر مسلمان نیستید، رفتار کنید.»

رستوران حرا[8] واقع در شهر قدیمی لامو در حالی که مشتریان ماه رمضان را جشن می گیرند، بسته می ماند.

همچنین در ادامه بیان نمودند:  « همه مردم جزیره ماه مبارک رمضان را یا مستقیماً با روزه گرفتن برای کسانی که مسلمان هستند یا با تعطیل کردن مشاغل و مقاومت در برابر اصرار برای خوردن در ملاء عام توسط کسانی که مسلمان نیستند، برگزار می کننداین به عنوان یک اقدام احترام آمیز و وحدت تلقی می شود که به ما که روزه داری می کنیم کمک می کند تا به روال خود پایبند باشیم.»

 

 

مالک هتل و رستوران لامو بوش باغ های ساحلی [9]، غالب الوی[10]، می گوید : «  مسلمانان و مسیحیان در شهر لامو به خوبی با هم ادغام شده اند، وضعیتی که باعث شده است هر یک از آنها به تقویم رویدادهای هر دین، از جمله رمضان[11]، عید فطر[12]، عید پاک[13] و کریسمس[14] احترام بگذارند. »

 

آقای الوی خاطرنشان کرد که یک غذاخوری یا رستوران روباز می تواند ساده ترین وسوسه برای روزه داران (رمضان) باشد که در طبیعت انسان می تواند فرد را به گناه برساند.

وی فاش کرد که قانون ساکت در مورد اماکن تجاری متعلق به مسلمانان و غیرمسلمانان یا آنهایی که در مالکیت مسلمانان هستند، اما به غیر مسلمانان اجاره داده شده اند اعمال می شود.

اما نکته مثبت این است که در نتیجه انتخاب برای حمایت از ماه مبارک رمضان، مالکان مسلمان و صاحبان خانه برای تمام مستاجران خود معافیت از اجاره بها برای کل ماه رمضان در نظر می گیرند.

آقای الوی گفت.: «این کم و بیش یک اقدام احتیاطی برای اطمینان از اینکه هر دو طرف در پایان همه چیز برنده شوند، استدر واقع، این زمانی است که کسانی که روزه نمی‌گیرند، مقدار زیادی پول نقد خود را پس‌انداز می‌کنند، از هرزگی اجتناب می‌کنند، و در پایان روز، در طول ماه رمضان زندگی مستقیمی را انجام می‌دهند، زیرا مسلمانان ماه مبارک را کپی می‌کنندمسیحیان و مسلمانان در شهر لامو در هماهنگی با هم زندگی می کنندما آن را دوست داریم.»

این روند به قدری گسترده است که حتی گردشگران و بازدیدکنندگانی که به شهر قدیمی می آیند انتظار ندارند در ماه مبارک رمضان هیچ رستوران یا غذاخوری روبازی وجود داشته باشد و هیچ وقت سر و صدایی در مورد این وضعیت وجود ندارد.

بررسی نقطه‌ای توسط ملت آفریقا از آغاز ماه مبارک رمضان در هفته گذشته نشان می‌دهد که تقریباً تمام هتل‌ها، رستوران‌ها و سایر امکانات تفریحی بسته شده‌اند.

هتل‌های معروف از جمله رستوران مانگرو[15]، هتل و رستوران بوش گاردنز[16]، هتل موانا عرفا[17]، هتل سان‌سیل[18]، رستوران هاپا هاپا[19]، کافه فرودانی[20] و کافه فوراها لئو[21] فعال نیستند.

این در مدت همیشه در تمام طول روز، از ساعت 6 صبح، کاملاً بسته هستند، فقط در ساعت 6:30 بعد از ظهر که روزه شکسته می شود، باز می شوند.

ما با چنین ترتیبی مشکلی نداریمبرای ما تازگی نداردما می دانیم که وقتی در ماه مبارک رمضان از لامو بازدید می کنید، احتمالا روزه خواهید گرفتاینجا برای همه ماه مبارک رمضان است و ما شکایت نمی کنیم.

 

 در مومباسا[22]، شب‌ها خیابان‌ها با عطر ادویه‌ها و کباب‌های داغ که فضا را پر می‌کنند، فعال می‌شوندبسیاری از کارآفرینان با برپایی غرفه های غذا در زمین های شلوغ ماکادارا[23] از این فضای جشن استفاده می کنند.

 

یحیی جیلان[24] از رستوران کوکو اسنو[25] می‌گوید: مغازه آنها واقع در جاده ماکادارا در ساعات عصر کاملاً شلوغ است.

«عشق و معنویت در ماه مبارک رمضان پر جنب و جوش تر است و یکی از جنبه های اصلی که به این امر کمک می کند، غذاهای خیابانی و غرفه هایی است که غذاهای تازه شیرین و خوش طعمی را برای مردم آماده می کنند تا با آن افطار کنندحضور آنها شادی و خوشحالی مردم را در حالی که از غذاهای مورد علاقه خود لذت می برند و همچنین از جوانان و استارتاپ های محلی حمایت می کند، به ارمغان می آورد.

آقای عبدالله یاسین[26] از زمان آب میوه آن است می‌گوید رستوران آن‌ها در دوغ آب[27] (نوعی نوشیدنی ساخته شده از یخ طعم‌دار) تخصص دارد که بین 100 تا 200 شیلینک فروخته می‌شود.

آقای یاسین می گوید: "شب های رمضان به دلیل تنقلات و نوشیدنی ها خاص معروف است و بسیاری از مردم جزیره به ویژه جوانان از این فرصت استفاده کرده و آنها را با قیمت های مناسب می­فروشند و از آن سود خوبی کسب می­کنند. منطقه ماکادارا که در آن غرفه های غذا و تنقلات زیادی برپا شده است."

بسیاری از کارآفرینان در شهر بندری لامو به سرو غذاهایی که نه تنها خوشمزه هستند بلکه ریشه در سنت دارند افتخار می کنند.

تقاضا برای ظروف آنها به قدری زیاد است که اغلب در عرض چند دقیقه پس از افتتاح غرفه هایشان به فروش می رسندرقابت شدید است، اما جوایز آن عالی است و بسیاری از فروشندگان در طول ماه مبارک رمضان درآمد قابل توجهی به دست می آورند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :

https://nation.africa/kenya/counties/lamu/lamu-island-where-all-religions-observe-ramadhan-easter-4186028

 



[1] سرپرست رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در نایروبی - کنیا

[2] Lamu island

[3] general saumu

[4] elder Abdulkadir Mau

[5] nation.africa

[6] Hamadi Mahmoud

[7] taboo

[8] Mangrove

[9] Lamu Busch Gardens Seafront

[10] Ghalib Alwy

[11] Ramadhan

[12] Eid-Ul-Fitr

[13] Easter

[14] Christmas

[15] Mangrove

[16] Bush Gardens

[17] Mwana Arafa

[18] the Sunsail

[19] Hapa Hapa

[20] Forodhani

[21] Furaha Leo

[22] Mombasa

[23] Makadara 

[24] Yahya Jeilan

[25] Coko Snow

[26] Mr Abdullah Yasin 

[27] Slus

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved