logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/12/28 - 09:47
  • 573
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون فرهنگی دانشگاه ملی اوراسیا:

مردم ایران و قزاقستان اشتراکات تاریخی و فرهنگی دارند

دیخان حمزه بیک اولی در جمع اساتید و دانشجویان ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اوراسیا گفت: مردم ایران و قزاقستان اشتراکات تاریخی و فرهنگی دارند.

دیخان حمزه بیک اولی در جمع  اساتید و دانشجویان ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اوراسیا گفت: مردم ایران و قزاقستان اشتراکات تاریخی و فرهنگی دارند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم جشن نوروز با حضور علی اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، میراث قاسوبایف، رئیس دانشکده روابط بین‌الملل دانشگاه ملی اوراسیا، اساتید و دانشجویان ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی در محل اتاق ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی دانشکده روابط بین‌الملل دانشگاه اوراسیا برگزار شد.

قاسوبایف در سخنرانی خود، با قدردانی از حمایت‌ها و تلاش‌های رایزن فرهنگی کشورمان در سال‌های اخیر به منظور توسعه فرهنگ و هنر ایران و زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه، ابراز امیدواری کرد این گونه تعاملات روز به روز توسعه و تعمیق بیشتری یابد.

طالبی‌متین نیز در این مراسم، نوروز را از مشترکات مهم دو کشور ایران و قزاقستان دانست که قرن‌هاست جامعه ایرانی و قزاقی شاهد برگزاری آن است.

رایزن فرهنگی کشورمان اظهار کرد: نوروز حامل ارزش‌های انسانی و میثاق انسان و طبیعت است که آمیخته با احساس است و به همین دلیل چندین هزار سال تداوم یافته و اقوام مختلفی را کنار هم قرار داده است.

وی افزود: مهمترین بخش نوروز در ایران، سفره هفت سین است و اجزاء هفت گانه سفره هفت سین هریک نماد یک ارزش است، مانند سیب که نماد مهرورزی و محبت است و سبزه که نماد شادابی و طراوت است.

طالبی‌متین بیان کرد: اجزای سفره هفت سین ایرانی که قرن‌هاست به هنگام سال تحویل و نو شدن سال، ایرانیان را به دور خود جمع می‌کنند و شامل برخی میوه‌ها و اقلام خوراکی به عنوان نماد شادابی، قناعت، عشق و دلباختگی و مهروزی است، گویای این است که دلباختگی، قناعت و سلامتی از ارکان زندگی آدمی است و آدمی بدون عشق و محبت به هم نمی‌تواند به سعادت برسد.

دیخان حمزه بیک اولی، معاون فرهنگی دانشگاه ملی اوراسیا مطرح کرد: جشن نوروز در میان مردم قزاق از  14 مارس با انجام مراسم دید و بازدید مردم از یکدیگر آغاز می‌شود. ایران و قزاقستان اشتراکات زیادی دارند که نوروز یکی از آنهاست. 

در پایان این مراسم، دانشجویان رشته ایرانشناسی و زبان فارسی اشعار حافظ و سعدی را سروده و این مراسم با برگزاری مسابقات فرهنگی با مضامین علمی و فرهنگی و اهدای جوایز به نفرات برتر خاتمه یافت.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved