logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/29 - 15:48
  • 788
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در دیدار با رایزن فرهنگی کشورمان مطرح شد؛

علاقه‌مندی الجزایری‌ها به فراگیری خط نستعلیق

امحمد صفرباتی، خطاط بزرگ الجزایری گفت: الجزایری‌ها به هنر خوشنویسی به ویژه خط نستعلیق علاقه‌مندند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدجلال جعفری میرآقایی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر در جریان بازدید از نمایشگاه نگارگری در قصر الثقافه این کشور، با محمد بن قنیف، دبیر انجمن خوشنویسی و خانم امل ضیف الله، مسئول بخش تذهیب این نمایشگاه و جمعی از هنرمندان الجزایری پیرامون جایگاه هنرهای قرآنی در ایران و الجزایر و لزوم همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کرد.

جعفری میرآقایی ضمن معرفی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در ایران به انواع هنرهایی که در سایه کتابت قرآن رشد کرده است، اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه علاوه بر نمایش انواع هنرهای قرآنی، کارگاه‌هایی جهت آموزش علاقه‌مندان برگزار شده و در نشست‌های جانبی آن، پژوهشگران قرآنی به معرفی جدیدترین دستاوردهای علمی خویش می‌پردازند.

امحمد صفرباتی، خطاط بزرگ الجزایری که خود برای شرکت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن در سال‌های گذشته به ایران سفر کرده است، گفت: من از تنوع هنرهای ارائه شده در این نمایشگاه بین‌المللی و استقبال گسترده و شبانه روزی مردم تهران شگفت زده شدم.

وی در این دیدار، خواستار برگزاری دوره آموزش خط نستعلیق از سوی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر شد و اظهار داشت: الجزایری‌ها به هنر خوشنویسی به ویژه خط نستعلیق علاقه‌مندند اما متأسفانه خوشنویسان الجزایری آشنایی چندانی با خط زیبای تستعلیق ندارند.

بنابر این گزارش؛ انجمن نگارگری و مؤسسه آفاق هر سال به مناسبت ماه مبارک رمضان، نمایشگاه خط و تذهیب را برگزار می‌کنند. در این رویداد هنری، تابلوهای خوشنویسی و تذهیب‌کار هنرمندان الجزایری به نمایش گذاشته می‌شود.

دیدار  جعفری میرآقایی با احمد سحوان، استاد مطالعات اسلامی دانشگاه الجزایر، گزارشی دیگر از رایزنی فرهنگی کشورمان بود. جعفری میرآقایی در این دیدار، ضمن معرفی تفاسیر قرآنی بر اساس مکتب اهل بیت(ع)، با تقدیم یک جلد کتاب «ایران و القرآن» به این پژوهشگر الجزایری گفت: این کتاب مروری بر 1400 سال تلاش ایرانیان در راه ترجمه، تفسیر و علوم قرآن کرده و به دور از تعصبات قومی و مذهبی به معرفی مهم‌ترین آثار قرآنی نوشته شده به دست اندیشمندان ایرانی از مذاهب مختلف پرداخته است.

احمد سحوان نیز در سخنانی، گفت: ایرانیان در تمامی زمینه‌های علمی و فرهنگی و در طول تاریخ از درخشش خاصی برخوردار بوده‌اند.

وی تفسیر مجمع البیان در گذشته و تفسیر المیزان را در عصر حاضر، نمونه ممتاز دانش قرآنی ایرانیان دانست و اظهار داشت: در حال تألیف کتابی در مقایسه بین اندیشه‌های تفسیری شیعیان و معتزله و یافتن اشتراکات آنان در مسائل عقلی به ویژه صفات الهی هستم.

استاد مطالعات اسلامی دانشگاه الجزایر از برگزاری مسابقه قرآنی به مناسبت ماه مبارک رمضان اظهار خرسندی کرد و آن را گامی مثبت در راه ترویج فرهنگ قرآنی در کشور الجزایر دانست.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved