logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/12/24 - 09:33
  • 716
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان:

حکیم نظامی سرآمد شاعران عاشقانه سرا در ادبیات ایران و جهان است

سید حسین طباطبایی در جمع ایرانشناسان و پژوهشگران ارمنی گفت: حکیم نظامی سرآمد شاعران عاشقانه سرا در ادبیات ایران و جهان است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان میزبان همایشی با حضور شماری از ایرانشناسان و پژوهشگران ارمنی بود که به مناسبت بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی برگزار شد.

در این همایش با عنوان «نظامی گنجوی و پارسی گویی در ارّان و شروان» محققان ارمنی نتیجه پژوهش‌های خود را در زمینه‌های مختلف نظامی پژوهی ارائه دادند.

وارطان وسکانیان، رئیس کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان مقاله خود را با عنوان «نظامی و گسترش زبان فارسی در شرق ماوراء قفقاز»، نظامی گنجوی را از قله‌های ادبیات ایران دانست که در تثبیت فرهنگ ایران در مناطق شمال ارس و قلمرویی که اران و شروان نامیده می‌شدند نقشی بی بدیل داشته است.

وی در ادامه، به تفصیل جریان پارسی سرایی در مناطق شرق ماوراء قفقاز را که با چهره‌هایی چون نظامی و خاقانی به اوج رسیده است و همگی در راستای حفظ هویت ایرانی در تقابل با هویت‌های مهاجم بوده است، تشریح کرد.

سید حسین طباطبایی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در سخنرانی خود با عنوان «نظامی و نیاز زمانه ما»، جنبه‌هایی از آفرینش ادبی حکیم گنجه را که می‌تواند در زیست امروز آدمیان به عنوان سرمشق قلمداد شود، برشمرد.

وی نظامی را سرآمد شاعران عاشقانه سرا در ادبیات ایران و حتی جهان دانست که در عین ظریف ترین و لطیف ترین تعابیر عاشقانه در شاهکارهای تغزلی خود هیچگاه پا را از حریم اخلاق و عفت عمومی فراتر نمی‌گذارد و این از جمله نیازهای جدی بشر امروز است که در این عرصه از ادبیات متاسفانه به وادی پرده دری و شکستن بی پروای حریم‌های اخلاقی در افتاده است.

رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان با تأکید بر اینکه هرچند بزرگانی چون نظامی گنجوی میراث ارزشمند بشریت به شمار می‌آیند ولی این به معنای اجازه تحریف و مصادره این بزرگان و جعل واقعیات مسلم تاریخی نیست و از این روست که در سال جاری بزرگداشت نظامی گنجوی در ایران با تاکید بر پارسی سرایی این شاعر حکیم و فرزانه باشکوهتر از همیشه برگزار شد.

در ادامه این همایش، مقالات مفهوم مردن و به دنیا آمدن در زبان نظامی گنجوی، باورهای عامیانه ایرانی در آرا نظامی گنجوی، جهانگرایی شعر فارسی: نظامی گنجوی و مولانا، نظامی گنجوی در معرض سیاست تصاحب میراث فرهنگی و تاریخی ایران از طرف جمهوری آذربایجان، زن در شعر نظامی گنجوی، جایگاه نمادهای اسطوره‌ای ایرانی در اشعار نظامی گنجوی، ایران در شعر نظامی گنجوی و جعلی سازی هویت نظامی گنجوی توسط اساتید و پژوهشگران کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان ارائه شد.

گفتنی است؛ همایش «نظامی گنجوی و پارسی گویی در ارّان و شروان» به پیشنهاد و ابتکار رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان و به اهتمام کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان و با حضور اساتید و محققان این کرسی در سطح علمی بالایی برگزار و ابعاد مختلف آفرینش‌های ادبی این شاعر بزرگ پارسی گو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 انتهای پیام/ص

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved