همایش «مکتب نصرالله» گام تازهای در معرفی ابعاد شخصیتی سید مقاومت است
معاون فرهنگی دانشگاه مذاهب، برپایی همایش مکتب نصرالله را گامی موثر برای معرفی ابعاد مغفول شخصیت شهید نصرالله دانست و گفت: ضرورت برپایی چنین همایشهایی به شخصیت مثالزدنی سید مقاومت بازمیگردد که حتی صهیونیستها نیز قادر به نادیده گرفتن جایگاه و نقشآفرینیهای او نبودند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عباس خامهیار در این باره، گفت: شخصیت جهادی و جایگاه مقاومتی شهید نصرالله به گونهای در سطح بینالمللی و طی سه دهه مطرح است که زبانزد عام و خاص به شمار میآید. بیشک ما در تاریخ مبارزات ضدصهیونیستی و ضد اشغالگری از سال ۱۹۴۸ تا به امروز شاهد حضور و فعالیت شخصیتی مشابه ایشان نبودهایم.
رایزن فرهنگی اسبق ایران در لبنان اظهار داشت: شهید نصرالله شخصیتی هوشمند و برنامهریز بود که هم در میدان و هم در حوزه نظریهپردازی، حضوری فعال داشت. آنچنان که بعید است هیچ دولت و فردی، اعم از دوست و دشمن قادر به نادیده گرفتن نقش بیمانند شهید نصرالله باشد. او از جهات مختلف نظامی، مقاومتی و اندیشهای فردی مثالزدنی محسوب میشود که توانست به جبهه مقاومت در منطقه جایگاهی درخشان ببخشد.
خامهیار ادامه داد: انتفاضه فلسطین را از دستخالی و سنگ به انتفاضهای پهبادی، موشکی و نقطهزن ارتقاء داد. شهید نصرالله به کل مقاومتهای منطقه، بعد مردمی بخشید و مقاومت محدود فلسطین را جهانی کرد. این جنبه شخصیتی سیدنصرالله نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
ضرورت توجه به ویژگیهای مغفول مانده شهید نصرالله
دبیر علمی همایش بینالمللی مکتب نصرالله، با اشاره به این که هنوز برخی ابعاد شخصیتی سید نصرالله مغفول ماندهاند که نیازمند توجه بیشتری هستند، گفت: مدیریت هوشمندانه و اندیشه والای سید نصرالله و حتی تفکرات سیاسی و قدرت اثرگذاری او در اقناع دیگران، مدیریتی که در مواقع بحرانی طی سه دهه گذشته در سطح کلان نسبت به حل بحرانهای منطقهای داشته است، هنوز آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است.
او با تأکید بر ولایتمداری نصرالله نسبت به انقلاب اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب افزود: اخلاقمداری مثالزدنیاش را در تمام مراحل پرفراز و نشیب زندگیاش میشد دید. با تکیه برمواردی که به برخی از آنها اشاره شد، سید نصرالله در میان شخصیتهای سیاسی با گرایشهای مختلف به شخصیتی محبوب درعرصه جهانی تبدیل شده بود. او آنقدر صادق بود که حتی دشمنانش و صهیونیستها نیز هم به او ایمان داشتند.
خامهیار در ادامه به رسانهها و نحوه پوشش خبرهای مربوط به نصرالله پس از شهادتش اشاره کرد و گفت: اغلب رسانهها بیشتر به جنبههای جهادی و مقاومتی ایشان پرداختند. در نتیجه این ضرورت مطرح شد که از نگاه دیگری به معرفی نصرالله و جنبههای غیرنظامی شخصیت ایشان بپردازیم. با معرفی ابعاد غیرنظامی شهید نصرالله قادر به ارائه چهرهای جامع و واقعی از این شخصیت به افکار عمومی جهان خواهیم بود.
او در ادامه، به برخی بحرانهای بزرگی که در دوران دبیرکلی نصرالله رخ داد و مواجهه هوشمندانهاش با آنها اشاره کرد و گفت: در ترور حریری و همچنین جنگهای مذهبی و انقلابهای رنگی که در لبنان شاهد بودیم، شهید نصرالله نقشی کلیدی ایفا کرد. از سوی دیگر او به گفتمان با دیگر ادیان، از جمله مسیحیت نیز باوری عمیق داشت و برای نخستین بار جامعه شیعیان لبنان را به ساختار سیاسی آن کشور وارد کرد.
خامه یار افزود: نصرالله جنگهای داخلی لبنان را مدیریت کرده و هرگز اجازه نداد سلاحی که باید به سمت صهیونیستها نشانه میرفت، سر از درگیریهای داخلی دربیاورد. او نگذاشت مقاومت به عنوان یک عامل درگیری و جنگ داخلی قلمداد شود. قدرت مدیریت سید نصرالله در چنین مواقعی تأکیدی بر نقش موثر او در منطقه به شمار میآید.
همایشی برای واکاوی جنبههای مختلف شخصیت شهید نصرالله
او درباره برگزاری همایش مکتب نصرالله نیز گفت: به دنبال تلاش برای معرفی ویژگیهای شخصیتی شهید نصراللع بود که تصمیم به برپایی این همایش گرفتیم. این همایش را میتوان گام نخست و البته موثر در حرکت به سوی ایجاد یک مدل و الگو برای معرفی شخصیت تراز در جبهه مقاومت دانست. البته نباید از آن توقع نابجا داشت چراکه تنها با یک همایش یکروزه نمیتوان تجربه چهاردهه را در معرفی یک شخصیت ترازی بیان کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه مذاهب ادامه داد: هرکدام از عناوین و ابعاد شخصیتی نصرالله میتواند بهانهای برای برگزاری نشستهای جداگانه باشد. همین که شاهد شکلگیری یک اجماع در محور مقاومت و درباره شهید نصرالله هستیم اتفاق مهمی رخ داده است؛ او شخصیتی بیمانند و اثرگذار در تاریخ مبارزات ضدصهیونیستی و ضداستعماری به شمار میآید.
خامه یار با تاکید برآن که اجماع درباره جایگاه و نقشآفرینی شهید مقاومت نه فقط در فقدان سید حسن نصرالله، بلکه در حیات ایشان نیز مورد وفاق بوده است گفت: این خط مشی و این سیره همانطور که مقام معظم رهبری هم فرموردهاند نیاز به کالبدشکافی جدی دارد و میطلبد که اندیشمندانی از سراسر جهان و حتی از حوزهها، نقطهنظرات و ادیان مختلف دست به این کار بزنند.
دبیر علمی همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» ادامه داد: سید حسن نصرالله تنها به یک قوم، مذهب و حتی یک جغرافیا و دین تعلق ندارد. او فراتر از این تقسیم بندیها به همه مردم جهان تعلق دارد و همین است که تاکید دارم، برپایی چنین همایشهایی را باید گامی مهم برای کسب شناختی جزئیتر از ابعاد شخصیتی ایشان دانست. از این طریق زمینههای لازم برای واکاوی شخصیت و کسب شناخت از سید فراهم میشود.
نظر خود را بنویسید.