دولت سیزدهم به دنبال ایجاد موازنه در ارتباطات بینالمللی و فرهنگی است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر گروهی از هنرمندان به تاجیکستان گفت: ایجاد موازنه در ارتباطات بینالمللی و فرهنگی با دیگر کشورها به ویژه همسایگان یکی از تغییراتی است که امروز شاهد آن در سیاستهای خارجی دولت سیزدهم هستیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از ایرنا، هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری تاجیکستان فرصت خوبی بود که برخی هنرمندان این مرز و بوم نیز فرصت را غنیمت شمرده و از آن استقبال کردند؛ به طوری که بیش از ۵۰ هنرمند که از هر انگشت برخی از آنها چندین هنر می بارد، با برپایی نمایشگاه هایی هنر خود را به نمایش گذاشته و دستاوردهای ایرانی را در مقابل دیدگان مردم تاجیکستان قرار دهند. البته اکنون یک هفته است که از سفر این هنرمندان گذشته و حالا که خستگی خود را در کرده اند، منتظر دیدن نتایج این سفر خاطره انگیز و به یادماندنی هستند.
این هنرمندان در عرصههای مختلفی هنرنمایی می کنند؛ از هنرهای تجسمی مثل خوشنویسی، تذهیب، نگارگری، خطاطی و نقاشیخط و سفالگری بگیرید تا دوخت و دوز با نخ و پنبه و بافت فرش و گلیم یا هنرهایی همچون شاهنامهخوانی، ورزش زورخانهای و پهلوانی و همچنین هنرمندان موسیقی کلاسیک و پاپ.
از قدیم گفته اند هر دیدی یک بازدید دارد. در واقع عزیمت هنرمندان و مسئولان فرهنگی به تاجیکستان که به دعوت فرهنگ دوستان و دولت این کشور صورت گرفته بود، در پاسخ به سفر ماه گذشته هنرمندان تاجیک به ایران بود. در واقع موضوع به سال گذشته برمی گردد؛ زمانی که رئیس جمهور کشورمان در اولین سفر خارجی خود در شهریور ۱۴۰۰ قدم به تاجیکستان گذاشت و گفت که فصل نوینی از روابط دو کشور درحال رقم خوردن است و اظهار امیدواری کرد که این سفر، نقطه عطفی در روابط و همکاریهای تهران و تاجیکستان باشد.
رئیس جمهور کشورمان در همان سفر گفت که قراردادهای امضا شده میان دو کشور حکایت از اراده جدی برای توسعه و تعمیق همکاریها دارد و فصل نوینی از ارتباط بین ایران و تاجیکستان رقم میخورد. البته امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان در نشست خبری خود با رئیسی به اشتراکات فراوان فرهنگی و دینی میان دو ملت ایران و تاجیکستان اشاره و بر توسعه و تعمیق هر چه بیشتر روابط تاکید کرد.
۹۴ کمترین ارتباط را با کشور تاجیکستان داشتیم ولی به دنبال سفر آیت الله رئیسی به این کشور شاهد سرعت گرفتن ارتباطات و گسترش روابط و رفت و آمدها در بخش های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستیم؛ به گونه ای که نخبگان، اندیشمندان و هنرمندان علاقه مند به ارتباط بیشتر با مردم کشور ما هستند و امروز این ظرفیت در دستور کار دولت قرار گرفته و به خوبی پیگیر این موضوع هستند.
وی تاکید کرد: هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان فرصت خوبی شد تا مسئولان فرهنگی دو کشور به ویژه در دیدارهای مختلف در زمینه های علمی، هنری مانند شعر و موسیقی به ارائه و تبادل نظر بپردازند. حضور هنرمندان ایرانی در هفته گذشته مورد استقبال و توجه افکار عمومی و همچنین رسانه های تاجیکستان قرار گرفت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این نگاه خوب دولت به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث می شود تا بتوانیم ارتباطات گسترده ای با هنرمندان و اندیشمندان تاجیکستان داشته باشیم و امیدواریم همین تعاملات و ارتباطات با سایر کشورها نیز دنبال شود.
به دنبال این گفت و گوها بود که روابط فرهنگی دو کشور در ریل قرار و سرعت گرفت و مهر ماه امسال میزبان هنرمندان و فرهیختگانی از تاجیکستان به کشورمان بودیم. یعنی هفته فرهنگی جمهوری تاجیکستان با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت فرهنگ جمهوری تاجیکستان و سفارت تاجیکستان در ایران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در منطقه فرهنگی گردشگری اراضی عباسآباد تهران افتتاح شد و برنامه های هنری همچون نمایش، موسیقی، قرائت شعر و هنرنمایی هنرمندان تاجیکی با برگزاری نمایشگاه نقاشی، عکس، هنرهای دستی و لباس های ملی آن کشور به نمایش درآمد. دست آخر هم میهمانان این هفته فرهنگی سفری به شهرهای شیراز و تبریز داشتند و با آثار تاریخی و هنری این شهرها آشنا شدند.
حالا برمی گردم به هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان که از نهم آبان با حضور وزیران فرهنگ ایران و تاجیکستان یعنی محمدمهدی اسماعیلی و زلفیه دولت زاده و همان هنرمندان آغاز شد و یک هفته بعد یعنی ۱۶ آبان پس از یک هفته پرکار و سفر به چند شهر زیبای این کشور مثل خجند، باختر، کولاب و حصار به پایان رسید.
علاوه بر برپایی نمایشگاه های هنرمندان می توان به بازدید از برج استقلال و چند آثارخانه (موزه) و حضور در محفل شب شعر با شاعران دو کشور اشاره کرد که برخی از ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز همراه و همگام با روزهای فرهنگی ایران در تاجیکستان بودند.
رونمایی از آلبوم و مجموعه خوشنویسی و تذهیب با عنوان چراغ دوستگانی، نگارش اشعار توسط شاعران ایرانی و تاجیکسانی، رونمایی از چند کتاب شعر از شعرای تاجیکستانی که به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چاپ شده، از دیگر برنامه های این هفته فرهنگی بود.
از مقاماتی که در این سفر حضور داشتند، یکی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دو تن از معاونانش، محمود سالاری و سید محمود اسلامی، محمدتقی صابری سفیر جمهوری اسلامی ایران و حجت الاسلام مجید نصیرایی نماینده مجلس شورای اسلامی بودند. برای آشنایی بیشتر با نتایج و دستاوردهای این سفر فرهنگی با نصیرایی گفت وگوی کوتاهی داشتم.
ارتباطات موجب پیشبرد اهداف نظام اسلامی است
نصیرایی گفت: موضوع ارتباطات با سایر کشورها در حوزه های مختلف از چند زاویه قابل بررسی است. چون این ارتباطات موجب پیشبرد اهداف نظام اسلامی است که رویکردهای فرهنگی و مبنایی دارد. به عبارت دیگر این ارتباطات از جهتی فرهنگ اصیل ایرانی را زنده نگه می دارد و از طرف دیگر می توان در همه موضوع ها به گفت وگو پرداخت که باعث عمیق شدن روابط ایران با دیگر کشورها می شود.
امروز شاهد شروع یک تغییر در سیاست های خارجی هستیم که به سمت ایجاد یک موازنه در ارتباطات بین المللی حرکت می کندوی از رویکرد دولت سیزدهم در این زمینه تجلیل کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیز قرار است با این رویکرد دولت آیت الله رئیسی منافع ملت را پیگیری کرده و مماشاتی نداشته باشند و نکته مهم این است که در تاریخ ۴۳ ساله انقلاب اسلامی شاهد بوده ایم که هر جا به دور از افراط و تفریط عمل کرده و به فرامین امامین انقلاب پایبند بوده ایم، توانسته ایم موفقیت کسب کرده و بر مشکلات و تحریم ها فائق آییم و رضایت عمومی مردم را به دست آوریم. مثلا در حوزه های نظامی، امنیتی، علمی و فناوری های هوافضا، نانو و سایر موارد موفق بوده ایم ولی هرجایی که مدیران نهادها و سیاستگزاران نظام دقت نداشته اند، از مسیر انقلاب فاصله گرفته و دچار مشکلات شدیم و خسارت هم داده ایم.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی بر حفظ فرهنگ ایرانی و اسلامی در راستای تامین منافع مردم ایران تاکید کرد و گفت: دولت های قبل نسبت به اینگونه ارتباطات بی توجه بودند و آرمان های خود را در نگاه به غرب می دیدند درحالی که ما ظرفیت های بسیاری در کشور داریم که در این راستا به خوبی از آن ها استفاده نشده است ولی امروز شاهد شروع یک تغییر در سیاست های خارجی هستیم که به سمت ایجاد یک موازنه در ارتباطات بین المللی حرکت می کند تا روابط با همسایگان و سایر کشورها به جز آمریکا و رژیم صهیونیستی را تقویت کند.
به گفته نصیرایی نکات مشترک فراوان فرهنگی، تاریخی و زبان فارسی بخشی از ظرفیت های کشورمان است که می توان با تکیه بر این نکات مشترک به خوبی با دیگر کشورها ارتباط برقرار کرد که تاجیکستان یکی از فرصت های بزرگ در این مسیر است. چون فرهنگ، تاریخ و زبان مشترک با هم داریم و مردم این کشور نیز علاقه فراوانی به فرهنگ و مفاخر ادبی ایران دارند و حتی مفاخر ادبی را جزو بزرگان خود می دانند.
نکات مشترک فراوان فرهنگی، تاریخی و زبان فارسی بخشی از ظرفیت های کشورمان است که می توان با تکیه بر این نکات مشترک به خوبی با دیگر کشورها ارتباط برقرار کردنماینده مردم چهار شهرستان غرب خراسان جنوبی گفت: از سال ۹۴ کمترین ارتباط را با کشور تاجیکستان داشتیم ولی به دنبال سفر آیت الله رئیسی به این کشور شاهد سرعت گرفتن ارتباطات و گسترش روابط و رفت و آمدها در بخش های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستیم؛ به گونه ای که نخبگان، اندیشمندان و هنرمندان علاقه مند به ارتباط بیشتر با مردم کشور ما هستند و امروز این ظرفیت در دستور کار دولت قرار گرفته و به خوبی پیگیر این موضوع هستند.
وی تاکید کرد: هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان فرصت خوبی شد تا مسئولان فرهنگی دو کشور به ویژه در دیدارهای مختلف در زمینه های علمی، هنری مانند شعر و موسیقی به ارائه و تبادل نظر بپردازند. حضور هنرمندان ایرانی در هفته گذشته مورد استقبال و توجه افکار عمومی و همچنین رسانه های تاجیکستان قرار گرفت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این نگاه خوب دولت به ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث می شود تا بتوانیم ارتباطات گسترده ای با هنرمندان و اندیشمندان تاجیکستان داشته باشیم و امیدواریم همین تعاملات و ارتباطات با سایر کشورها نیز دنبال شود.
نظر خود را بنویسید.