logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/06/28 - 11:50
  • 602
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گزارش نشست هم‌اندیشی اساتید زبان فارسی لبنان

همزمان با سالروز بزرگداشت استاد محمد حسین شهریار و روز شعر و ادب فارسی، نخستین نشست هم‌اندیشی استادان زبان فارسی لبنان با پیام اختصاصی دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس محترم بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی و با حضور سید کمیل باقرزاده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حداد عادل در پیام خود به این نشست، اجتماع استادان و معلمان زبان فارسی در لبنان را اتفاق مبارکی دانست که نویدبخش آینده‌ی بهتری برای زبان فارسی در این کشور خواهد بود. وی با اشاره به پیشینه‌ی رابطه‌ی دو زبان فارسی و عربی و داد و ستد میان آنها در دوران پیش و پس از اسلام، از بیروت به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب و یکی از پایگاه‌های مهم آموزش زبان و ادبیات فارسی یاد کرده و می‌افزاید: روابط سیاسی مستحکم امروز میان دو کشور ایران و لبنان می‌تواند با بهره‌گیری از پشتوانه‌ی تجربیات چند ده سال گذشته، مایه‌ی دلگرمی استادان و معلمان زبان فارسی باشد.

رئیس بنیاد سعدی، با یادآوری وظیفه‌ی این بنیاد در آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان، تألیف کتاب‌های درسی مناسب برای مخاطبان عرب و برگزاری دوره‌های آموزش مهارت‌های معلمی زبان فارسی به شیوه‌های حضوری و مجازی را به عنوان بخشی از خدمات بنیاد سعدی در توسعه‌ی زبان فارسی معرفی نموده و در این مسیر آمادگی خود را برای هرگونه مساعدت اعلام کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در لبنان نیز طی سخنانی در این نشست هم‌اندیشی ضمن بازخوانی ویژگی‌های فردی و شعری استاد شهریار، وی را یکی از قله‌های برجسته‌ و ممتاز شعر و ادب فارسی دانست که پیش از انقلاب سرمایه‌ی شعری خود را در راه نشر ارزش‌های اسلامی به کار گرفت و آن را به ثمن بخس به نظام طاغوت نفروخت، و پس از انقلاب هم از قدرت شعری خود در راه ترویج ارزش‌های انقلابی حداکثر بهره‌برداری را کرد.

باقرزاده همچنین با اشاره به جایگاه رفیع زبان فارسی و مرجعیت آن در افق تمدن نوین اسلامی تأکید کرد همان‌گونه که امروز دستیابی به بخش قابل توجهی از معارف اسلامی و انقلابی بدون آشنایی با زبان فارسی به آسانی امکان‌پذیر نیست، در آینده‌ی نه چندان دور اطلاع از آخرین نظریات علمی در بسیاری از رشته‌های علمی و دانشگاهی مستلزم یادگیری زبان فارسی خواهد بود.

سید کمیل باقرزاده با تبیین راهبردها و راهکارهای رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان به منظور گسترش عمومی و تخصصی زبان فارسی در این کشور، از تلاش‌های استادان و معلمان زبان فارسی در لبنان تشکر و قدردانی به عمل آورد. در این نشست سه ساعته، اساتید زبان فارسی نیز به بیان نقطه‌نظرات خود پرداخته و ضمن آسیب‌شناسی و ارزیابی وضع موجود، پیشنهادهایی برای ارتقای جایگاه زبان فارسی در جهان عرب و به ویژه لبنان ارائه کردند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved