logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/03 - 18:12
  • 799
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هم اندیشی مدیران موسسات و فعالان مدنی حوزه زن و خانواده در عراق با اتحادیه جهانی زنان مسلمان

لاله افتخاری هدف از تشکیل اتحادیه جهانی زنان مسلمان را شناخت زنان نخبه مسلمان سنی و شیعه و تلاش برای برقراری ارتباط با یکدیگر و شبکه سازی دانستند

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد نشست بانوان نخبه عراقی با خانم لاله افتخاری دبیر اتحادیه جهانی زنان مسلمان و هیأت همراه در روز شنبه 27/12/1401، در محل مرکز فرهنگی ج.ا.ایران در بغداد برگزار گردید.

لاله افتخاری هدف از تشکیل اتحادیه جهانی زنان مسلمان را شناخت زنان نخبه مسلمان سنی و شیعه و تلاش برای برقراری ارتباط با یکدیگر و شبکه سازی دانستند و گفتند: سه نوع زن در جامعه وجود دارد, نوع اول زن عقب مانده ای است که هیچ نقش و تأثیری در جامعه و زندگی خود ندارد, نوع دوم زن غربی است که فکر تأثیر گذار و باارزشی ندارد, و نوع سوم زنان فعالی هستند که در جامعه و خانواده مؤثر هستند و الگویشان حضرت مریم و حضرت آسیه و حضرت فاطمه زهرا و حضرت زینب علیهم السلام هستند.

اتحادیه جهانی زنان مسلمان بدنبال این است که نوع و الگوی سوم را در دنیا معرفی و تبیین کند و براساس آن فعالیت های خود را انجام دهد که تا کنون چندین همایش بین المللی در داخل و خارج از ایران برگزار شده است که آخرین آن همایش حضرت فاطمه زهرا (س) در کربلای معلا با مدیریت خانم دکتر فردوس العوادی مدیر شعبه اتحادیه جهانی زنان مسلمان در عراق بوده است. 

وی افزود: این اتحادیه با بیش از ده سال فعالیت با ریاست حضرت آیت الله اراکی در کشور های عراق, لبنان, کویت و ... شعبه دارد. 

در ادامه خانم نباتی عضو هیأت امنای اتحادیه به دو پروژه مهم اشاره نمودند و از بانوان نخبه عراقی خواستار همکاری در اجرای آن شدند: 

  1. إنّی على بینه : پیشنهاد یکی از خواهران یمنی پیرامون تعریف حجاب و عفاف و تعریف زنان مسلمان فعال به عنوان الگو از طریق پخش بروشور, پوستر و ....

  2. موکب نائب الشهید : توسط فرزندان شهدا و در اربعین برگزار می شود که در صدد افتتاح بخش بین المللی و یک بخش برای نائب الشهید بانوان و معرفی آنان

در ادامه نیز هریک از بانوان نخبه شرکت کننده در نشست که از نمایندگان پارلمان, اساتید دانشگاه, مدیران موسسات و فعالان مدنی حوزه زن و خانواده بودند صحبت کردند و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح نمودند که به شرح ذیل میباشد:

  1. گشودن باب پیوستن به اتحادیه جهانی زنان مسلمان

  2. برگزاری کارگاه ها، دوره ها و همایش های مشترک

  3. انتشار مقالات با موضوع زن و خانواده

  4. تمرکز بر رسانه، ارائه الگوهای موفق زنان و ارائه آنها در رسانه ها

  5. الگو گرفتن دختران رسالت و نبوت برای زنان مسلمان و تمرکز بر آنها

  6. تمرکز بر جنبه های اعتقادی و عاطفی و خودسازی در تربیت دختران و جامعه

  7. تکرار جلسات و نشست ها به صورت دوره ای

  8. معرفی جایگزین های اسلامی و گفتمان دینی اسلامی به شیوه ای جدید، مدرن و جذاب برای زنان و جوانان و برنامه ریزی و تلاش در این زمینه

  9. کار بر جنبه های فرهنگی، حقوقی و قضایی زنان

  10. برگزاری نشستی بعد از ماه مبارک رمضان که در آن مهم ترین مشکلاتی که زنان، کودکان و خانواده ها در عراق و ایران از آن رنج می برند همراه با راه حل های آن ارائه شود.

  11. تمرکز بر دختران نوجوان و کار فرهنگی و فکری برای آنها 

  12. تقسیم کار بر اساس تخصص و تشکیل کمیته های متخصص

سپس خانم طیبی عضو هیأت امنای اتحادیه از برگزاری همایش بین المللی همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) با عنوان تقابل اسلام وغرب در موضوع زنان و خانواده اطلاع دادند و خواستار حضور و مشارکت فعال کشور عراق در زمینه علمی و فرهنگی شدند. همچنین ایشان به همایش بین المللی قرآن کریم و مفهوم مقاومت و زنان و خانواده از دیدگاه قرآن کریم در آبان ماه سال جاری اشاره نمودند که در آن نیازمند ارسال مقالات و پژوهش های علمی و کتب از طرف عراق جهت ارائه در همایش و چاپ آنها هستند.

در پایان نیز برگزاری کارگاه آموزشی مشترک به صورت مجازی, مشارکت فعال به صورت حضوری و مجازی در نشست ها و همایش ها, گسترش شبکه زنان نخبه مسلمان, برگزاری چهار جلسه در طول سال که یکی از آنها در موکب نائب الشهید در ایام ار بعین با موضوع معرفی زن, خانواده, شهادت, مقاومت و ایثار باشد, مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

 

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved