logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/09/16 - 10:03
  • 781
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نماینده فرهنگی کشورمان در بلغارستان:

ایران مهد شعر و شاعران بزرگ است

جواد امینی‌منش در شب شعر شعرای زن ایران و بلغارستان گفت: ایران مهد شعر و شاعران بزرگ است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت فرارسیدن یکصدوبیست‌وپنجمین سالگرد روابط دیپلماتیک و هفتادوپنجمین سال روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلغارستان، شب شعر شعرای زن ایران و بلغارستان با حضور جواد امینی‌منش، نماینده فرهنگی کشورمان، میرلاایوانوا، شاعر و نویسنده زن بلغاری، پروفسور کومیوا، معاون دانشگاه اطلاعات و کتابداری، پرفسور ایوو پانوف، رئیس دانشکده شرق شناسی و ایرانشناسی دانشگاه صوفیا به همراه اساتید و دانشجویان این دانشکده، نادیا پتکوا، رئیس نشریه ادبی سخن، خانم استژانا تودورووا، رئیس اتحادیه خبرنگاران بلغارستان و علاقه‌مندان به شعر و ادب پارسی در سالن اجتماعات اتحادیه خبرنگاران بلغارستان برگزار شد.

امینی‌منش در سخنانی، با اشاره به اهمیت و جایگاه شعر و ادب در ایران زمین گفت: شعر یکی از کهن‌ترین گونه‌های ادبی و شاخه‌های هنری است. شعر در علم منطق سخنی است که از طریق عاطفه و تحریک احساسات بر انسان تأثیر می‌گذارد.

نماینده فرهنگی کشورمان در بلغارستان افزود: دانشمندان علم منطق وزن و قافیه را عامل اساسی در تدوین شعر می‌دانند. در نزد شاعران فارسی زبان معروف‌ترین انواع شعر، شعر کلاسیک و شعر نو است.

وی ادامه داد: شاعر یا چکامه‌سرا کسی است که قدرت سرودن اشعار و به نظم کشیدن مطالب را بر مبنای فنون ادبی داشته باشد. ایران مهد شعر و شعرای عالی‌قدر کلاسیک همچون سعدی، فردوسی، مولانا، خیام، حافظ ... و شعرای شعر نو شامل نیما یوشیج، فریدون مشیری، سهراب سپهری و ... است که اشعار آنها از جمله میراث ادبی ایران و جهان بشمار می‌آید.

امینی‌منش تأکید کرد: بلغارستان نیز مفتخر به داشتن شعرای نامداری چون ایوان وزارف، خریستوبوتف، گه‌او‌میلف، نیکولای واپیسارف، پاول ماتف و ... است.

در ادامه این برنامه که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و مشارکت اتحادیه خبرنگاران بلغارستان برگزار شد، قطعه شعر معروفی تحت عنوان «آیا تو رویای منی» از پاول ماتف شاعر برجسته و فقید بلغارستان توسط ایوایلو دیمانوف هنرمند بلغاری سروده شد.

پس از آن، فیوضی، استاد زبان فارسی دانشگاه صوفیا و تودورووا به سرایش اشعاری از پروین اعتصامی به زبان بلغاری و فارسی پرداختند که با استقبال مخاطبین قرار گرفت.

اشعار شاعران معاصر زن ایرانی شامل فاطمه راکعی، نرکس آهنگری و پروانه نجاتی توسط تنی چند از اساتید دانشگاه صوفیا و هنرمند بلغاری سروده شد.

نادیا پتکوا، رئیس نشریه ادبی سخن به بیان مطالبی در خصوص نقش شاعران بزرگ زن در ادبیات ایران و بلغارستان و جایگاه ادبی ایشان پرداختند.

سرایش شعر از سوی خانم میرلاایوانوا، شاعر برجسته بلغاری زینت بخش و حسن ختام شب شعر بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved