-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/02/30 - 08:45
  • 355
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نشست «مفاخر فرهنگی ایران؛ بررسی آثار و سبک شعری» در دانشگاه اوستیای شمالی

نشست «مفاخر فرهنگی ایران؛ بررسی آثار و سبک شعری» در مرکز فرهنگی ایران دانشگاه اوستیای شمالی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت ایام گرامیداشت مفاخر فرهنگی ایران، شاعران بزرگ پارسی‌گوی، حکیم ابوالقاسم فردوسی و عمر خیام نشستی با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه اوستیای شمالی در مرکز فرهنگی ایران این دانشگاه برپا شد و به بررسی آثار و سبک شعری این دو شاعر گرانمایه اختصاص داشت.

رئیس دانشکده تاریخ این دانشگاه نیز مهمان نشست «مفاخر فرهنگی ایران؛ بررسی آثار و سبک شعری» بود. تامیر سلبیف؛ ایران‌شناس، محقق ارشد گروه مطالعات سکایی-آلانی مرکز علمی آکادمی علوم روسیه، البروس ساتسایف؛ ایران‌شناس و پژوهشگر ارشد مؤسسه تحقیقات بشردوستانه و اجتماعی اوستیای شمالی همچنین نویسنده کتاب «حماسه نارت و شاهنامه»، والری تساریف؛ هنرمند خلق اوستیای شمالی-آلانیا، کارگردان تئاتر اوستیای شمالی-آلانیا و مدیر پروژه ترجمه «شاهنامه» به زبان اوستیایی، زلینه باسیوا؛ عضو اتحادیه نویسندگان روسیه، رئیس بخش اشعار اتحادیه نویسندگان اوستیای شمالی، شاعر، مترجم، برنده جایزه ادبی دولتی به نام M. Kamberdiev و برنده جایزه بین‌المللی ادبی   Bulæmærg  در میان مهمانان حضور داشتند.

در این نشست، پیرامون دوران شکوفایی شعر فارسی «شش قرن شکوه»، درباره معنای «شاهنامه»، شباهت‌های موضوعی حماسه نارت و شاهنامه و همچنین، درباره پیشبرد پروژه ترجمه شاهنامه به زبان اوستیایی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

آثار خیام و فردوسی، روش و سبک سرودن شعر آنان، بررسی تفاوت‌ها و تجانس‌های این دو حکیم خراسان موضوع گفت‌وگوهای این نشست بود.

از جمله موارد مورد بحث این نشست در این مسئله بود که این حکما در قلمرو حیرت که از مراتب عرفان است با یکدیگر تجانس دارند و از برخی اشعارشان می‌توان به این امر پی برد.

پس از پایان این نشست، مراسم گل‌گذاری به پای تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی در محوطه دانشگاه انجام شد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved