در دانشگاه اوستیای شمالی عنوان شد؛
فرهنگ یکی از پایههای اصلی روابط روسیه و ایران است
مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه تأکید کرد: روابط فرهنگی همواره پیشبرنده سایر جنبههای ارتباطات از جمله تعاملات سیاسی و اقتصادی بوده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه دولتی جمهوری اوستیای شمالی در شهر ولادی قفقاز با تبیین نقش فرهنگ در تاریخ روابط ایران و روسیه تأکید کرد: روابط فرهنگی همواره پیشبرنده سایر جنبههای ارتباطات از جمله تعاملات سیاسی و اقتصادی بوده است.
در این برنامه که با حضور رئیس دانشکده تاریخ، رئیس دانشکده روزنامهنگاری، اساتید ایرانشناس و دانشجویان تاریخ و شرقشناسی انجام شد، احمدوند با نگاهی به جریانات اصلی حاکم بر روابط بینالملل در قرون گذشته تاکنون به وضعیت فعلی نظم جهانی اشاره کرد و گفت: روسیه و ایران هر دو میخواهند صدای مستقل خود را در عرصه بینالمللی داشته باشند. صدایی که مبتنی بر مؤلفههای فرهنگی و ارزشهای تمدنی است.
وی ضمن تشریح برخی نقاط عطف روابط دیرپای فرهنگی ایران و روسیه، اظهار داشت: فرهنگ یکی از پایههای اصلی است که در حال حاضر روابط روسیه و ایران بر آن استوار است و ارزشهای مشترک دو کشور بسیار شبیه هم است.
رایزن فرهنگی کشورمان گفت: سینمای روسیه در ایران قابل درک است و سینمای ایران در روسیه. وقتی از خانواده یا احترام نسبت به بزرگترها صحبت میکنیم، درک مشترک داریم و منبع این درک متقابل، فرهنگ است.
احمدوند ادامه داد: در دیپلماسی فرهنگی نقش پژوهشگران و نخبگان کشورها از اهمیت بسزایی برخوردار است و توسعه ارتباطات میان بدنه دانشگاهی کشورها نیز موجب پویایی و تعمیق روابط خواهد بود.
وی بر نقش مهم جمهوریهای قفقاز در مناسبات ایران و روسیه به ویژه اوستیای شمالی تأکید کرد و ادامه داد: فرهنگ اوستیایی و ایرانی ریشههای مشترکی دارند که هم در زبان و هم در اساطیر قابل ردیابی است. علاوه بر این، فرهنگ اوستیایی، به عنوان یک فرهنگ عامیانه، کمتر مستعد سیاست موقعیتی است و بسته به شرایط بیرونی تغییر نمیکند. اساطیر و زبان اساس هویت مردمان است و فرهنگهای ما بسیار شبیه به هم هستند و این را میتوان در حماسه ملی مردمان ما جستجو کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به روزهای بزرگداشت مفاخر ایرانی از جمله فردوسی و خیام گفت: 25 اردیبهشت روز بزرگداشت شاعر ایرانی حکیم ابوالقاسم فردوسی است. حماسه «شاهنامه» او با حماسه نارت، پیرنگها و قهرمانان مشابه زیادی دارد. چنین اشتراکاتی در فرهنگها به درک بهتر یکدیگر کمک میکند.
در پایان این نشست، احمدوند به برخی پرسشهای اساتید و دانشجویان درباره فرهنگ پیشرو ایران، جامعه و جوانان ایران امروز، نحوه ادامه تحصیل در ایران، رشتههای دانشگاهی حوزه فرهنگ و هنر در ایران، چگونگی گسترش تبادلات دانشگاهی و ارتباطات با دانشجویان ایرانی، پاسخ گفت.
انتهای پیام/