برگزاری روزهای فرهنگی ایران در سارایوو
به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در بوسنی و هرزگوین، روزهای فرهنگی ایران در قالب هفته فیلمهای ایرانی، هفته فیلمهای پویانمایی کودک و نوجوان، نمایشگاه عکس و صنایع دستی در سارایوو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین و با همکاری ادارهکل همکاریهای رسانهای و فضای مجازی و ادارهکل همکاریهای فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز فرهنگی ایستوچنو سارایوو شرقی، سازمان سینمایی سوره (وابسته به حوزه هنری)، استودیو پویانمایی اسکای فریم، بنیاد سینمایی فارابی و آژانس عکس تهران، روزهای فرهنگی ایران در مرکز فرهنگی ایستوچنو سارایوو شرقی برگزار شد.
مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی 4 اردیبهشتماه با حضور انصاری، رایزن فرهنگی، لیوبو گرکوویچ، رئیس انجمن آموزشی و فرهنگی صرب بوسنی و هرزگوین و معاون سابق وزیر امور خارجه این کشور و ملادن یانکوویچ، رئیس مرکز فرهنگی شرق سارایوو و جمعی از اهالی سینما و علاقهمندان در سالن سینمای مرکز فرهنگی ایستوچنو برگزار شد.
رایزن فرهنگی کشورمان در بوسنی و هرزگوین نیز در سخنانی، سینمای ایران را یکی از عرصههای پر افتخار معرف فرهنگ ایرانی عنوان کرد که بدون استفاده از ابزارهای مرسوم سینمایی همچون نمایش خشونت، به ترویج اصول اخلاقی و انسانی میپردازد.
یانکوویچ و گرکوویچ ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان از بابت برگزاری برنامه روزهای فرهنگی، ایران را سرزمینی صاحب تمدن، هنر و فرهنگ دانست که آشنایی هرچه بیشتر با آن برای مخاطبین باعث افتخار است.
در این رویداد فرهنگی، همه روزه تعداد 150 کودک و نوجوان بوسنیائی به تماشای بهترین پویانماییهای سینمای کشورمان شامل «پسر دلفینی»، «لوپتو» و «مبارک» نشستند و سالن سینمای مرکز فرهنگی ایستوچنو از ساعت 19 فیلمهای «رمانتیسم عماد و طوبی»، «هناس»، «سارا و آیدا» و «حوض نقاشی» را طی چهار روز به روی پرده برد.
برپایی نمایشگاه عکس از جاذبههای گردشگری و طبیعی کشورمان و نمایشگاه صنایع دستی از دیگر بخشهای این رویداد فرهنگی بود که مورد استقبال مخاطبین قرار گرفت.
شایان ذکر است، پیش از این رویداد، تلویزیون BN TV بوسنی و هرزگوین در ویژه برنامهای با حضور لیوبو گرکوویچ، رئیس انجمن آموزشی و فرهنگی صرب بوسنی و هرزگوین به معرفی فرهنگ، هنر و سینمای ایران پرداخت.
در این برنامه، گرکوویچ تمدن ایرانی را ستودنی عنوان کرد و به بیان تجربیات مستقیم خود از فرهنگ و هنر ایرانی پرداخت.
وی سینمای ایران را صنعتی پرافتخار ذکر کرد که بیش از سیصد جایزه بینالمللی را در 25 سال اخیر کسب کرده و در سالهای اخیر پیشرفتهای شگرفی در حوزه پویانمایی داشته است.
انتهای پیام/