ابراز تمایل دانشگاه اوستیای شمالی روسیه به توسعه روابط فرهنگی با ایران
آلن آقایف، رئیس دانشگاه اوستیای شمالی روسیه در دیدار با رایزن فرهنگی کشورمان، برای توسعه روابط فرهنگی با دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران ابراز تمایل کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در دیدار مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با آلن آقایف، رئیس دانشگاه دولتی اوستیای شمالی، ظرفیت همکاریهای فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت.
رایزن فرهنگی کشورمان بر لزوم گسترش ارتباطات آموزشی، فرهنگی و تعاملات پژوهشی میان دانشگاه اوستیای شمالی و مراکز فرهنگی و تحقیقاتی ایران تأکید کرد.
در این نشست که معاون علمی و رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه دولتی اوستیای شمالی و نماینده وزارت امور خارجه روسیه در ولادیقفقاز نیز حضور داشتند، رایزن فرهنگی کشورمان با تأکید بر تقویت آموزش زبان فارسی در این دانشگاه، اظهار داشت: مرکز فرهنگ ایران در دانشگاه دولتی اوستیای شمالی که ده سال پیش با مساعدت رایزنی فرهنگی ایران آغاز به کار کرد، پشتوانه ارزشمندی برای توسعه و تقویت ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه بشمار میآید.
وی با اشاره به برپایی مستمر کلاسهای آموزش زبان فارسی در این مرکز با پشتیبانی بنیاد سعدی گفت: آماده برپایی دورههای دانشافزایی زبان فارسی و ایرانشناسی برای دانشجویان دانشگاه دولتی اوستیای شمالی در ایران هستیم.
احمدوند با اشاره به اعطای بورسیه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان برای ادامه تحصیل دانشجویان روسیه در دانشگاههای مطرح ایران گفت: هرسال فراخوان بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران منتشر میشود و امیدوار هستیم دانشجویان دانشگاه اوستیای شمالی از این طریق بتوانند تحصیلات خودشان را در ایران ادامه دهند.
رایزن فرهنگی کشورمان بر حمایت از آثار علمی مرتبط با ایرانشناسی و زبان فارسی و انتشار آنها در روسیه و ترجمه و انتشار این آثار به زبان فارسی در ایران تأکید کرد.
وی ضمن پیشنهاد برپایی رویدادهایی که به شناخت بیشتر از یکدیگر کمک میکند، افزود: برپایی روزهای فرهنگ و هنر ایران در دانشگاه اوستیای شمالی و برگزاری نشستهای معرفی مفاخر فرهنگی ایران میتواند در ارتقاء شناخت و تقویت آگاهی دانشجویان رشتههای ایرانشناسی و زبان فارسی نسبت به ایران مؤثر باشد.
نصب مجسمه شاعر ملی اوستیا در ایران
در ادامه، آلن آقایف، رئیس دانشگاه دولتی اوستیای شمالی نیز ضمن ابراز امیدواری از تقویت تعاملات فرهنگی بین این دانشگاه و مراکز ایرانی گفت: برپایی نشستهای فرهنگی به صورت مستمر و تبادل اساتید زبان شناس و همچنین، برگزاری دورههای دانشافزایی از جمله مواردی است که دانشگاه از آن استقبال میکند و در پیشرفت روابط دو کشور نیز تأثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: دانشکده تاریخ ما از سال 2018 میلادی در حال اجرای برنامه کارشناسی «مطالعات شرقی با گرایش ایرانشناسی» است و دوره کارشناسی ارشد «ایران در عصر مدرن» «مطالعات منطقهای: ایران شناسی» نیز با توافق دانشگاه علامه طباطبایی اجرا خواهد شد.
آقایف عنوان کرد: یکی از پیشنهادهای دیگر ما نصب مجسمه کوستا ختاگوروف، شاعر ملی اوستیا در یکی از مراکز علمی و فرهنگی ایران است که امیدواریم به زودی محقق شود.
شایان ذکر است، دانشگاه دولتی اوستیای شمالی- آلانیا به نام ختاگوروف در شهر ولادیقفقاز مرکز این جمهوری واقع شده و یکی از اولین مراکز آموزشی در قفقاز و در سطح روسیه به حساب میآید. این دانشگاه که در سال 1920 افتتاح شده کار خود را با دو دانشکده تاریخ و ریاضی آغاز کرد و اکنون دارای دپارتمانها و دانشکدههای مختلف از قبیل فرهنگ و ورزش، هنر، حقوق، فیزیک و زبانشناسی همچنین مراکز متعددی از جمله مرکز رسانه؛ مرکز همکاریهای بینالمللی، مرکز تحلیل داده و مرکز توسعه پایدار است. مرکز فرهنگ ایران این دانشگاه با مساعدت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه از سال 2014 میلادی دایر شده و با مراکز مرتبط ایرانی در ارتباط مستمر است و یکی از وظایف اصلی آن هماهنگی بین دانشگاه و مؤسسات دولتی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران برای اجرای برنامهها و فعالیتهای مختلف است.
انتهای پیام/