بانوان هنرمند ایرانی در دانشگاه هنر دهلینو خوش درخشیدند
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو و ادارهکل همکاریها و تنظیمگری صادارت فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه هنر دهلینو، کارگاه و نمایشگاه خطاطی و عکاسی در سالن اجتماعات این دانشگاه برپا شد.
مراسم افتتاحیه این کارگاه و نمایشگاه هنری با حضور سنجیور کومار رئیس دانشگاه هنر، فریدالدین فرید عصر رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو، خانم وحیده وثوق زاده استاد خوشنویسی و خانم محبوبه حسنیپناه استاد رشته تذهیب و خانم فرزانه بیآزاران هنرمند عکاس ایرانی، استادان گروه هنرهای کاربردی و دانشجویان علاقهمند همراه بود.
در این کارگاه، خطوط مختلف خوشنویسی، زیبانویسی با حروف و کلمات (تایپوگرافی) و نقشهای متنوع تذهیب ایرانی به دانشجویان آموزش داده شد.
هند و ایران از دیرباز روابط تنگاتنگ هنری و فرهنگی داشتهاند
فرید الدین فرید عصر در مراسم افتتاحیه این کارگاه و نمایشگاه هنری، گفت: فرهنگ و هنر از جمله عواملی است که هویت ملتها را تعیین میکند و نزدیکی و درهم تنیدگی هویت دو ملت هند و ایران مرهون آمیختگی فرهنگ و هنر دو تمدن است.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو افزود: هنر اصیل ایرانی یکی از مهمترین و برجستهترین بخشهای فرهنگ ایران و هویت ایرانی است که به صورتهای مختلفی نظیر معماری، نقاشی، خط، نقاشی خط، بافندگی، سفالگری، موسیقی، خوشنویسی و شعر بروز مییابد.
فرید عصر گفت: در بین روابط کشورهای گوناگون با هند، ایرانیان از همه قدیمیتر بودهاند توانستهاند از طریق تبادلات فرهنگی و هنری از تجربیات یکدیگر بهرهمند شوند و با یکدیگر تعامل بیشتری داشته باشند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو ادامه داد: در دوران پس از اسلام روابط ایران و هند همچنان در سطح بالایی باقی مانده است.
وی خاطرنشان کرد: دو کشور هند و ایران از دیرباز روابط تنگاتنگ هنری و فرهنگی داشتهاند و امروز نیز این زمینه وجود دارد که با حضور هنرمندان هر دو کشور هرچه بیشتر و بهتر شاهد توسعه مناسبات فرهنگی دو کشور باشیم.
پس از آن، نمایشگاهی از آثار عکاسی خانم فرزانه که بیشتر در زمینه مردم شناسی و شناخت آداب و رسوم ایران زمین بود، به نمایش درآمد که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
همچنین، خانم وحیده وثوقزاده و خانم محبوبه حسنیپناه نیز هنر ایرانی را در قالب تایپوگرافی و طراحی نقشهای سنتی به صورت عملی بر صفحه کاغذ به نمایش گذاشتند و دانشجویان نیز در این طراحی به صورت عملی مشارکت کردند.
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو و با همکاری مرکز بینالمللی هند و انجمن خطاطان هند، کارگاه و نمایشگاه خطاطی و عکاسی در محل مرکز بینالمللی هند در دهلینو برگزار شد.
در این کارگاه هنرجویان با نمادهای خوشنویسی آشنا شدند و هنر آموزان انجمن صوفیه به صورت فعال در این کارگاه شرکت کردند.
خانم شاهین، استاد خوشنویسی انجمن صوفیه ضمن تشکر از بانوان هنرمند ایرانی بابت برگزاری این کارگاه، حضور هنرمندان ایرانی در سطح بینالمللی را مایه دلگرمی هنرآموزان هندی قلمداد کرد.
فرید عصر رایزن فرهنگی کشورمان گفت: هنر خوشنویسی در هر گوشه دنیا و در هر زبانی یافت میشود ولی خوشنویسی اسلامی به جهات مختلف، ممتاز است. تبادل دانش و مهارت در هنرمندان و هنرجویان هندی و ایرانی و توسعه و فراگیری فرهنگ و هنر ایرانی ضروری است.
وحیده وثوقزاده و محبوبه حسنیپناه با ارائه زیبا و عالی از سبک خطاطی حروف و نحوه خط نویسی و پیوند کلمات به آموزش هنر سنتی خوشنویسی ایرانی پرداختند.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو در اقدامی دیگر با همکاری انجمن خطاطان هند، کتابخانه مرکزی و گروه مطالعات اسلامی دانشگاه همدرد دهلی، نمایشگاه و کارگاه آموزشی خوشنویسی، تذهیب و عکس با محوریت مردم شناسی ایران برگزار کرد.
سید محمد فضل الرحمن از دانشگاه همدرد در مورد هنر خوشنویسی در عصر دیجیتال، سخنرانی کرد و محمد احمد نعیمی، عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی به مبانی خوشنویسی اسلامی پرداخت.
رایزن فرهنگی کشورمان در دهلینو، سیر تحول هنر خوشنویسی از زمان کتابت قرآن تا امروز را تشریح کرد و گفت: اگر در صدر اسلام خوشنویسی به عنوان یک ابزار کاربردی در خدمت استنساخ قرآن کریم یک هنر مقدس شناخته میشد، امروز نیز هنرمندان ما در تلاش هستند تا این هنر را از صرفا تزئینی بودن خارج و در محصولات مختلف عرضه کنند.
هنرمندان ایرانی با نمایش خوشنویسی زنده و خلق آثاری که ظرافت و دقت هنری را نشان میداد، دانشجویان را مجذوب کردند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
نظر خود را بنویسید.