نشست تخصصی «فاطمه زهرا(سلام الله علیها) الگوی زن در عصر انتظار»
همزمان با سالروز شهادت بزرگبانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نشست تخصصی با عنوان «فاطمه زهرا(سلام الله علیها) الگوی زن در عصر انتظار» و مجلس سوگواری و عزاداری روز سه شنبه، 27 آذرماه ۱۴۰۲ با همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و دانشگاه بین المللی المصطفی در حوزه امام خمینی(قدس سره) نمایندگی سوریه با حضور آقای مهدی خالقی، سرپرست رایزنی فرهنگی و هیئت همراه، آقای حسین علوی مهر، رییس دانشگاه بین المللی المصطفی، اساتید و طلاب ومحبان اهل بیت(علیهم السلام) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم حجت الاسلام شیخ محمد حسین خلیق از اساتید حوزه، در سوگ بانوی دو عالم حضرت زهرای مرضیه (س) با مداحی و مرثیهخوانی به عزاداری پرداختند و سپس به تبیین ابعاد مختلف سیره حضرت صدیقه طاهره (س) به ویژه ولایتپذیری او پرداخت و اظهار کرد: حضرت زهرا (س) یک اسوه و الگو برای تمام دوران است.
حضرت صدیقه طاهره سلامالله علیها الگوی برجسته و شاخصی برای زنان و مردان در همه جهان است، الگو بودن آن حضرت نکتهای نیست که تنها شیعیان به آن اذعان داشته باشند، بلکه وقتی منابع تاریخی و روایی را بررسی میکنیم با نمونههای بسیاری مواجه میشویم که حتی علمای غیر شیعی اعم از دانشمندان اهل سنت و حتی بزرگان مسیحیت و سایر ادیان به آن اشاره کردهاند.
وی ادامه داد: درباره ابعاد الگوی حضرت فاطمه زهرا(س) بنابر سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی سه بعد را میتوان معرفی کنند که بسیار ممتاز و قابل توجه است. یک بعد فکری و معنوی حضرت زهرا (س) است که شامل نظام اندیشه، نوع تفکرات و معارف نبوی است و وجهه عبادی حضرت زهرا (س) را معرفی میکند که در روایات مختلفی مورد توجه قرار گرفته است و در حدیث قدسی هم آمده است که خداوند عالم فرمودند که خطاب به ملائکه هنگامی که زهرا (س) در محراب عبادت میایستد، ببینید چطور زانوهایش از خوف من به لرزه در میآید. عظمت معنوی در کنار عظمت فکری حضرت زهرا (س) یکی از ابعاد ممتاز شخصیت ایشان است که به عنوان یک انسان ملکوتی و پاکیزه و خواستنی برای همه کسانی که گرفتار انحرافات فکری و قلبی شدهاند، تبدیل میکند.
بعد دوم شخصیت زهرا (س) مادری و همسری در خانه و خانواده است و ارتباط تنگاتنگ با اعضای خانه تجلی پیدا میکند. به عنوان یک همسر نمونه برای امیرالمومنین (ع) که تمام وجودش را وقف اسلام کرده بود حضرت زهرا (س) ایفای نقش میکند و به عنوان مادری نمونه در مدت کوتاه زندگی؛ فرزندانی را تربیت کردند و انسانهایی به تاریخ بشر معرفی کند که تمام کمالات و توفیقاتی که انسان برای سلوک راه حق میتواند پیدا کند در وجود آنها متجلی است.
بعد سوم از ابعادی که میشود از آن به عنوان الگو یاد کرد، رفتار اجتماعی و سیاسی ایشان است که در تعامل با جامعه اسلامی تا پایان تاریخ شناخته و ارزیابی میشود. این بانوی بزرگ اسلام به عنوان یک پیامبر زاده و همسر امام مسلمین نقش کلیدی خود را برای حفظ اسلام ایفا میکند.
فاطمه زهرا (علیها السلام) با آن عظمت و جلالت، در محیط خانه، یک همسر و یک زن است؛ آن گونه که اسلام می گوید.... آن عبادتش؛ آن فصاحت و بلاغتش؛ آن فرزانگی و دانشش؛ آن معرفت و حکمتش؛ آن جهاد و مبارزهاش؛ آن رفتارش به عنوان یک دختر؛ آن رفتارش به عنوان یک همسر؛ آن رفتارش به عنوان یک مادر؛ آن احسانش به مستمندان، این، شخصیت جامع الاطراف فاطمه زهراست. این، الگوست. الگوی زن مسلمان این است.
مقام معنوی این بزرگوار، نسبت به مقام جهادی و انقلابی و اجتماعی او، باز به مراتب بالاتر است. فاطمه زهرا (علیها السلام) به صورت، یک بشر و یک زن، آن هم زنی جوان است؛ اما در معنا، یک حقیقت عظیم و یک نور درخشان الهی و یک بنده صالح و یک انسان ممتاز و برگزیده است.