logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/02 - 09:23
  • 323
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

ملاقات معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با معاون بین الملل سازمان دیانت ترکیه

دکتر محمدرضا بهمنی معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سفر دو روزه خود به آنکارا روز جمعه 17 آذر ماه 1402 به همراه رایزن فرهنگی کشورمان در ترکیه در سازمان امور دیانت ترکیه با دکتر سلیم آرگون معاون بین الملل این سازمان دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ابتدای این دیدار سید قاسم ناظمی رایزن فرهنگی کشورمان در آنکارا، ضمن معرفی معاون توسعه روابط فرهنگی و علمی سازمان، با اشاره به دیدار چند وقت پیش خود با پروفسور علی ارباش اظهار داشت: در دیداری که با دکتر علی ارباش داشتیم، موضوعات مشترک مورد بررسی قرار گزفت و با توجه به گستردگی ارتباطات رئیس سازمان امور دیانت ترکیه پیگیری توافقات با این سازمان را به حضرتعالی واگذار کرد و دلیل حضور ما نیز همین است. از شما تشکر می کنیم که وقت خودتان را در اختیار ما قرار دادید.

در ادامه بهمنی با ابراز خرسندی از دیدار با معاون بین الملل سازمان دیانت ترکیه اظهار امیدواری کرد همکاریهای دو نهاد در عرصه فعالیتهای دینی در مسیر رو به توسعه خود ادامه یابد. وی با اشاره به پیشینه همکاریهای دو نهاد در حوزه های دینی، علمی و پژوهشی گفت: ایران و ترکیه دارای اشتراکات دینی و تمدنی بی شمار هستند و این وجوه اشتراک عامل مهمی در مناسبات و فعالیتهای دینی دو کشور است. مهمترین مولفه های دینی دو کشور حضرت رسول اکرم (ص) و قرآن کریم و همچنین محبت اهل بیت (ع) است. این اشتراکات برای ما دارای یک مفهوم مشترک است و آن مفهوم امت اسلام است. این مفهوم مولفه هایی دارد که دو مورد از آن را ذکر می کنم. امت اسلام، مفهومی است که در قرآن کریم و روایات برای مسلمانان به عنوان هویت مشترک تعریف شده است که می تواند قلبهای ما را به هم نزدیک سازد. یعنی در دنیا و آخرت سرنوشت ما را تعیین کند. دوم نحوه همزیستی بین مردم با گرایشهای مختلف است. مجموعه این عوامل مناسبات بین مسلمانان و پیروان سایر ادیان را رقم می زد. لذا ما نیاز داریم بر مبنای مفهوم امت اسلامی با پیروان سار ادیان و مذاهب گفت و گو کنیم. سازمان فرهنگ و ارتباطات بر همین مبنا مرکز گفتگوی ادیان را تأسیس کرده است.

وی سپس به موضوع غزه و حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین اشاره کرد و اظهار داشت: در این روزها دلهای ما آکنده از حزن و اندوهی است که درد و رنج مردم مسلمان فلسطین و غزه دلیل آن است. متاسفانه دولتهای غربی نیز ا این ظلم آشکار حمایت می کنند. امیدواریم که با کمک کشورهای اسلامی هر چه زودتر این درد و رنج مردم غزه پایان یابد.

وی با اشاره به وجود قراردادهای متعدد همکاری بین نهادها اظهار داشت: معمولا قراردادهای امضا شده دارای مفاد متعددی هستند که پیگیری و اجرایی کردن همه آنها کار سخت و نیازمند همکاری بخشهای مختلف است که در بیشتر موارد نتایج مطلوبی نیز از آن گرفته نمی شود اما چنانچه موضوعات خاصی که در حیطه اختیارات و توان دو طرف است، برگزیده شود، می تواند به نتیجه مطلوب منتج شود. به همین منظور پیشنهاد می کنم دو موضوع را برای اجرایی کردن انتخاب کنیم: یکی اینکه رفت و آمد علما را تقویت کنیم. دیدارهای مستمر علما به دلیل اینکه مسائل و مشکلات روز جوامع اسلامی در این دیدارها مطرح می شود، از جهت یافتن راه حلها بسیار مفید باشد. این رفت و آمدها در زمینه های آموزشی و پژوهشی و اطلاع از فعالیتها و مطالعات علمی دو طرف می تواند بسیار سودمند باشد. به همین دلیل پیشنهاد می کنم یک هیئت از علمای هر طرف مشخص شود تا در اولین فرصت با هم دیدار کنند و نقشه راهی برای ادامه مراودات خود تعریف کنند. این دیدارها در مراحل بعدی می تواند به صورت چند جانبه باشد و سایر کشورهای اسلامی را هم در بر بگیرد.

وی به عنوان پیشنهاد دوم ترجمه آثار منتخب دو کشور به زبانهای فارسی و ترکی را مطرح کرد. یعنی ترجمه 5 عنوان کتاب از آثار نویسندگان هر طرف با انتخاب مسئولین مربوطه به گونه ای که ابتدا ده عنوان از آثار برگزیده که انتشار آن در کشور مقابل مفید تشخیص داده می شود، به طرف مقابل پیشنهاد شود و از بین آنها پنج عنوان جهت ترجمه و چاپ انتخاب شود. هزینه ترجمه و چاپ نیز برعهده کشور پیشنهاد دهنده باشد. در مقابل، کشور دیگر نیز به همین منوال عمل کند.

در ادامه این دیدار سلیم آرگون معاون بین الملل سازمان امور دیانت ترکیه نیز ضمن خوشامد به دکتر بهمنی معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهار داشت: همانگونه که اشاره کردید دو کشور و دو ملت ایران و ترکیه دارای اشتراکات بسیاری هستند که باعث نزدیکی این کشورها به هم می شود. او فزود: در دوره آقای گورمز و دوره آقای ارباش به ایران سفر کردم و با برخی مراکز تحقیقاتی ایران و شخصیتهای دینی و علمی دیدارهایی داشتم. همچنین هر سال در ایام حج با مسئولین بعثه ایران دیدارهایی داریم و در خصوص مسائل مشترک گفت و گو تبادل نظر می کنیم.

وی با اشاره به وقفه دو سه ساله بین سازمان امور دیانت و نهادهای همتای ایرانی به دلیل همه گیری کرونا و بعد از آن زلزله ویرانگر در ترکیه افزود: همواره آماده همکاری با برادران ایرانی هستیم و با توجه به شرایط فعلی ضرورت این همکاریها بیش از پیش احساس می شود. زیرا کشورهای غربی به نفرت پراکنی علیه مسلمانان ادامه می دهند و شاهد توهین به مقدسات مسلمانان از جمله آتش زدن قرآن کریم و اهانت به پیامبر گرامی اسلام در برخی کشورهای غربی هستیم.

وی ضمن موافقت با پیشنهاد بهمنی در زمینه تقویت دیدارهای علمای دو کشور و ترجمه آثار منتخب به زبان فارسی و ترکی در دو کشور، بر استفاده از امکانات روز فناوری از جمله هوش مصنوعی و متاورز در فعالیتهای فرهنگی و دینی تأکید کرد.

در پایان این دیدار مقرر شد دو طرف در زمینه اجرایی شدن پیشنهادات مطرح شده ظرف هفته های آینده اقدامات لازم را انجام دهند.

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved