logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/21 - 08:06
  • 142
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مسابقات قرآنی به میزبانی خانه فرهنگ ایران در لاهور برگزار شد

در راستای گرامیداشت شهدای مقاومت به‌ویژه شهیدان بزرگوار سید حسن نصرالله، اسماعیل هانیه و یحیی سنوار و با هدف ترویج و تعمیق فرهنگ قرآنی در جامعه پاکستانی، خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور اقدام به برگزاری مسابقات قرآنی در سطح ایالت پنجاب کرد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مسابقات که با توجه به جایگاه والا و مقدس قرآن کریم در فرهنگ مردم پاکستان و عشق و علاقه خاص آنان به تلاوت کلام الهی برنامه‌ریزی شده بود، به یکی از مهم‌ترین و پربارترین رویدادهای مذهبی و معنوی این منطقه تبدیل شد و استقبال گسترده‌ای از سوی اقشار مختلف را به همراه داشت.

این رویداد به شکلی برنامه‌ریزی و اجرا شد که نه تنها به عنوان یک مسابقه، بلکه به مثابه گردهمایی وحدت‌آفرین برای جامعه مسلمانان عمل کند. برنامه‌های قرآنی خانه فرهنگ ایران در لاهور، ضمن ارتقای سطح فرهنگ قرآنی، بستر مناسبی برای تقویت روابط فرهنگی بین ایران و پاکستان فراهم می‌آورد و زمینه‌ساز رشد آگاهی و عشق به معارف قرآنی در میان جامعه پاکستان می‌شود.

اصغر مسعودی مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، در ابتدا به توصیف قرآن از زبان قرآن پرداخت و سپس با استناد از کلام امیر مؤمنان علی علیه السلام  به وظایف پنچگانه ما در برابر قرآن تأکید کرد.

مسعودی با اشاره به ارزش و جایگاه والای قرآن کریم، از حاضرین خواست تا همواره به دنبال فراگیری و درک عمیق این کتاب مقدس باشند.

وی با استناد به فرمایشی از امیرالمؤمنین علی (ع)، گفت: قرآن را بیاموزید که بهترین گفتار است و آن را نیک بفهمید که بهار دل‌هاست. از نور آن شفا و بهبودی خواهید که شفای سینه‌های بیمار است و قرآن را نیکو تلاوت کنید که سودبخش‌ترین داستان‌هاست و از قرآن پیروی کنید زیرا حال عالم بی عمل از جاهل بی عمل بدتر است.

مسعودی همچنین بیان کرد: امروز مشکلات جهان اسلام و بشریت فاصله گرفتن از قرآن است. مسلمانان اگر بر عمل کردن به فرمان قرآن کریم و وحدت تمسک می کردند، اسرائیل نمی توانست دهها هزار کودک و زن بیگناه را به خاک و خون بکشاند. باید به دستورهای قرآن بیشتر توجه کنیم.

این مسابقات در چند مرحله برگزار شد تا تمامی جوانب و توانمندی‌های قرآنی شرکت‌کنندگان به درستی ارزیابی شود. مسابقات به نحوی برنامه‌ریزی شده بود که نه تنها به عنوان یک رقابت دینی، بلکه به عنوان بستری برای تقویت ایمان، وحدت و انسجام بین مسلمانان و ابراز همبستگی با آرمان‌های مقاومت اسلامی عمل کند.

در مرحله ابتدایی این مسابقات، به صورت مجازی برگزار شد و طی آن بیش از 750 نفر از علاقه‌مندان از سراسر ایالت پنجاب از طریق یک بستر آنلاین در این رویداد شرکت کردند. مرحله مقدماتی، شرکت‌کنندگان را با فضای رقابت آشنا ساخت و به آنان فرصت داد تا توانایی‌های خود را در تلاوت قرآن محک بزنند و خود را برای مراحل بعدی آماده کنند.

در این مرحله، داوران مجرب و متخصص به بررسی و ارزیابی آثار شرکت‌کنندگان پرداختند. معیارهایی از جمله دقت و صحت در تلاوت، رعایت اصول تجوید، صوت و لحن قرآنی با دقت نظر مورد بررسی قرار گرفت و شرکت‌کنندگان براساس این معیارها ارزیابی شدند. در نهایت، از میان شرکت‌کنندگان، 116 نفر که در این ارزیابی‌ها بالاترین امتیازات را کسب کردند، به عنوان برگزیدگان مرحله مقدماتی به مرحله نیمه‌نهایی راه یافتند. شرکت‌کنندگان به چهار گروه تقسیم شدند: نوجوانان پسر، نوجوانان دختر، بزرگسالان مرد و بزرگسالان زن که هر کدام در دسته‌های مربوطه به رقابت پرداختند.

در مرحله نیمه‌نهایی، 116 نفر شامل 73 پسر و 43 دختر به‌صورت آنلاین به رقابت پرداختند. این مرحله، با وجود رقابت بالای شرکت‌کنندگان و دقت بیشتر داوران، نقش مهمی در شناسایی استعدادهای برتر قرآنی داشت. پس از ارزیابی دقیق هر شرکت‌کننده، در مجموع 45 نفر به عنوان برگزیدگان این مرحله برای شرکت در مرحله نهایی انتخاب شدند. این افراد شامل 30 پسر و 15 دختر بودند که خود را برای حضور در مرحله نهایی آماده کردند.

مرحله نهایی به‌صورت حضوری و با حضور شرکت‌کنندگان منتخب، در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد. در این مرحله، علاوه بر رقابت بین شرکت‌کنندگان، حضور قاریان برجسته پاکستان به عنوان میهمانان ویژه و همچنین، جمعی از شخصیت‌های قرآنی و مذهبی بر معنویت و شکوه این مراسم افزود. این مرحله، با هدف برجسته‌سازی اهمیت و جایگاه قرآن و ایجاد فرصت برای نشان‌دادن توانایی‌ها و آمادگی معنوی و دینی شرکت‌کنندگان برگزار شد.

در مرحله پایانی مسابقات قرائت قرآن کریم، شرکت‌کنندگان در چهار گروه سنی زیر ۱۶ سال (پسران و دختران) و بالای ۱۶ سال (مردان و زنان) به رقابت پرداختند. در پایان این رقابت‌ها، عثمان یوسف، حمزه سلیم، رومیسه رشید و عایشه حنیف به‌ عنوان نفرات برتر و برگزیدگان نهایی این مسابقات معرفی شدند.

در مراسم اختتامیه، برگزیدگان نهایی با اهدای لوح تقدیر، شیلد و جوایز ارزنده مورد تقدیر قرار گرفتند. این جوایز به‌عنوان نشانه‌ای از ارج نهادن به تلاش‌های شرکت‌کنندگان در ترویج و تلاوت کلام الله مجید به آنان اهدا شد.

این مسابقات علاوه بر تقویت پیوندهای معنوی و دینی بین دو ملت ایران و پاکستان، بستری فراهم کرد تا مسلمانان پاکستانی با عمق بیشتری به معارف قرآن نزدیک شوند. این رویداد، سبب شد تا نسل جوان با انگیزه‌ای بیشتر به تلاوت و فهم قرآن بپردازند.



. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved