logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/01/02 - 04:10
  • 445
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رایزن فرهنگی کشورمان:

زمینه‌های لازم برای گسترش روابط فرهنگی بین ایران و ازبکستان وجود دارد

امیرسعید کرمی در جمع شعرای پارسی گوی و ازبک گوی مطرح کرد: زمینه‌های لازم برای گسترش روابط فرهنگی و ادبی بین ایران و ازبکستان وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در چارچوب برگزاری نشست‌های ادبی و شب شعر ویژه ایرانشناسان ازبکی، نشست تخصصی «ادبیات نوروزی در ایران و ازبکستان» با حضور شعرای پارسی گوی و ازبک گوی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان برگزار شد.

امیرسعید کرمی، رایزن فرهنگی کشورمان در ابتدای این نشست ادبی، گفت: در آغاز سال نو و بهار طبیعت نوروز هستیم، امیدواریم سالی که پشت سر گذاشتیم توام با موفقیت بوده باشه و سال آینده با موفقیت‌های بیشتر در پیش روی ما قرار بگیرد.

وی افزود: همزمانی ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن و فرارسیدن نوروز و زنده شدن مجدد طبیعت است را به فال نیک می‌گیریم. در ماه مبارک رمضان با پاکیزه شدن تن و روح از این ماه خارج می‌شویم و در نوروز نیز با زنده شدن دوباره طبیعت، زندگی شور و نشاط بیشتری به خود می‌گیرد و انسان طبیعت کار را از نو آغاز می‌کنند.

کرمی با اشاره به روابط دو کشور ایران و ازبکستان گفت: ارتباطات فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و دینی دو ملت ایران و ازبکستان بر کسی پوشیده نیست. ما تمام تلاش داریم که در دوره جدید ریاست جمهوری روسای جمهور دو کشور جناب آقای رئیسی و جناب آقای شوکت، روابط نزدیکی بین دو کشور در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و هنری برقرار کنیم.

وی با بیان اینکه زمینه‌های لازم برای گسترش روابط فرهنگی و ادبی بین ایران و ازبکستان وجود دارد، ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعات فرهنگی و ادبی میان دو کشور، موضوع ادبیات مقوله نوروزی است؛ بدون شک این جلسه مقدمه‌ای برای گسترش بیش از پیش گفت‌وگوهای علمی و ارتباطات علمی میان اندیشمندان و شعرای دو کشور خواهد بود.

رایزن فرهنگی کشورمان در ازبکستان افزود: ارتباطات پردامنه‌ای از دیرباز در زمینه ادبیات و تاریخ دو کشور در جریان بوده است. هدف ما معرفی بیشتر ادبیات به نسل جوان در عرصه‌های مختلف شعر نثر داستان و ... است.

وی با اشاره به همکاری‌های علمی دو کشور با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه‌های ازبکستان اشار کرده و اظهار داشت: خوشبختانه در سال گذشته، توانستیم در زمینه‌های اعطای فرصت مطالعاتی، جشنواره‌های ادبی، اعزام دانشجویان زبان فارسی به ایران، سفر هیات‌های دانشگاهی به ایران، برگزاری سمینارهای مشترک، گفت‌وگوهای فرهنگی، نشر و ترجمه، دوره‌های مشترک تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو، همکاری داشته باشیم.

در ادامه این نشست فرهنگی ادبی که با حضور اسکندری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاشکند همراه بود، اساتید حاضر به بیان جایگاه ادبیات نوروزی در ازبکستان و ایران و قرائت اشعار پرداختند.

همچنین، میهمان مجازی این نشست احمد آهن، شاعر پارسی‌گوی و رئیس انستیتو مطالعات آسیای مرکزی و زبان فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو با اشاره به فرهنگ فارسی در هند، اشعار نوروزی خود را به صورت مجازی قرائت کرد.

در پایان، با توجه به درخواست اساتید برای برگزاری مستمر نشست‌های ادبی، پیشنهاد شد این نشست‌ها در روزهای فرهنگی نامگذاری شده در تقویم فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به نام شعرا و ادیبان مانند: سعدی، حافظ و فردوسی (روز پاسداشت زبان و ادبیات فارسی) و ... در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ازبکستان، برگزار شود.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved