logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/11/12 - 12:37
  • 216
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توانمندی اقتصادی یکی از مؤلفه‌های رسیدن به تمدن نوین اسلامی است

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد اسلامی، گفت: یکی از مؤلفه‌های رسیدن به تمدن نوین اسلامی، توانمندی اقتصادی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، میزگرد تخصصی افزایش توان اقتصادی در کشورهای مسلمان با حضور نمایندگان کشورهای ایران، عراق، مالزی، اندونزی و ترکیه 10 بهمن‌ماه در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی برگزار شد.  

حبیب رضا ارزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی در این نشست با ابراز خرسندی از حضور و هم افزایی کشورهای اسلامی در حوزه‌های مختلف، گفت: خوشبختانه نمایندگان کشورهای مالزی، ایران، ترکیه، عراق و اندونزی امروز دور هم جمع شده اند تا به تعامل و هم افزایی شایسته ای در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برسند.

وی با اشاره به اینکه از نگاه اسلامی، راه رسیدن به آخرت از دنیاست، گفت: مباحث اقتصاد اسلامی بسیار ارزشمند است که تمام فرایندهای مالی و اقتصادی آن برگرفته از آموزه های دینی است. رهبر معظم انقلاب بیش از یک دهه است که در خصوص مباحث اقتصاد اسلامی تأکید می کنند و فرموده اند اگر مسلمان‌ها بخواهند در دنیا موفق باشند، قطعاً یکی از مؤلفه‌های اصلی، بحث توانمندی در حوزه اقتصاد است و این پیش زمینه رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.

ارزانی تأکید کرد: از نگاه رهبری، متمول شدن تنها هدف اقتصاد اسلامی نیست بلکه رسیدن به یک نقطه تمدنی برای مسلمان‌هاست. از نگاه ایشان، پیوند اقتصادی کشورهای مسلمان یکی از محورهای وحدت است.

در ادمه مراسم، حسلیندا عبدالله، رئیس مرکز مطالعات اجتماعی دانشگاه ایپساس مالزی گفت: قطعاً برای رسیدن به الگوی برتر در حوزه اقتصاد اسلامی هم افزایی هم کشورهای مسلمان لازم است و باید مدل هایی را بر اساس مطالعات دقیق و نظرات جوانان ارائه کنیم تا در جامعه مسلمان راهگشا باشد.

احلام نعمه لفته، رایزن علمی فرهنگی کشور عراق با اشاره به اینکه ما به دنبال تعالی کشورهای مسلمان هستیم، گفت: یکی از مسائل مهم در حوزه اقتصاد اسلامی خودکفایی است و اینکه ما درگیر تورم های متعدد هستیم نشانه وابستگی اقتصادی به کشورهایی همچون امریکاست.

سخنران بعدی این برنامه پروفسور محمد فضلی صبری، رئیس دانشکده upm مالزی این بود که در خصوص اقتصادی اسلامی در مالزی صحبت کرد و گفت: یکی مباحثی که در خصوص ارتقای سرانه ها و رشد مالی به کشورهای مسلمان کمک می کند همکاری و تعامل مطلوب با یکدیگر است.

احمت تمل، رایزن دینی کشور ترکیه گفت: ما در کشور ترکیه آموزش مسائل مالی را قبل از مدرسه به کودکان و نوجوان آموزش می دهیم، لذا آموزش مسائل اقتصادی، مهارت های مالی و کسب سرمایه حلال و حرام از کودکی باید آموزش داده شود.

صالح مهدی خلیل، مشاور علمی رایزن فرهنگی عراق نیز به مقایسه کشور ایران، مالزی و عراق در حوزه اقتصادی، جمعیت و سرانه رشد پرداخت و گفت: هر سه کشور در سال های اخیر رشد اقتصادی داشتند اما متأسفانه چشمگیر نبوده و این نشأت گرفته از سیاست های استعماری آمریکا در افزایش نرخ ارز است.  

خانم شاحنین بنت یحیی، نماینده وزارت ورزش و جوانان مالزی، گفت: این وزارتخانه از طرح های موفق جوانان در حوزه های فرهنگی و هنری حمایت می کند و اعتبارات مناسبی را برای رشد اقتصادی جوانان اختصاص داده است.

محد مرشد ارشد، استاد دانشگاه UPM مالزی، آموزش را رکن اساسی اقتصاد اسلامی عنوان کرد و افزود: رابطه متعالی بین رشد اقتصادی و آموزش های عالی وجود دارد و ما در داتشگاه UPM از تحقیقات دانشجویان در این زمینه حمایت می کنیم.

همچنین، کاوه جوانی از اساتید حوزه اقتصادی در ایران، به نقش تجارت های خرد و شرکت های دانش بنیان در مسیر رشد اقتصادی اشاره کرد و افزود: شرکت‌های دانش بنیان بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی شکل می‌گیرند و در رشد و توسعه مناطق مختلف تأثیر زیادی دارند.

وی تصریح کرد: جوانان امروز با توجه به ویژگی هایی همچون استقلال، مهارت های ویژه و دانشی که دارند می توانند در عرصه تجارت های خرد و دانش بنیان پیشرو باشند، چون اساس این تجارت‌ها فناوری و دانش روز است.

کاوه، ادامه داد: ما باید برای رسیدن به توان اقتصادی یک برنامه اجرایی و عملیاتی را در پنج گام شناخت، تحقیق، برنامه ریزی، آموزش ابزارهای مختلف و تکنولوزی، برای جوانان ترسیم کنیم.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved