logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/16 - 13:45
  • 254
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

برگزاری کنفرانس هفته وحدت اسلامی با حضور دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان کنفرانس هفته وحدت اسلامی با عنوان: (ضرورت اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام) و با حضور آیت الله رمضانی؛ دبیرکل محترم مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این مراسم که توسط خبرنگاران رادیو و تلویزیون ج.ا.ایران و اوگاندا و روزنامه نگاران پوشش خبری داده می شد، حدود 400 نفر از دانشجویان، علماء و مبلغین 9 کشور : اوگاندا، کنیا، تانزانیا، رواندا، بروندی، اتیوپی، کنگو، ماداگاسکار و مالاوی حضور داشتند.

این مراسم به طور رسمی با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط آقای شیخ منیر علی کینیه؛ استاد مدرسه اسلامی امام علی(ع) و سپس پخش سرود مقدس ج.ا.ایران و سرود ملی اوگاندا آغاز گردید.

پس از آن رایزن فرهنگی کشورمان به عنوان میزبان مراسم، طی سخنانی ضمن خوشامدگویی و تقدیر و تشکر از حضور مهمانان مراسم، فرارسیدن هفته وحدت، ولادت باسعادت پیامبر اکرم(ص) و میلاد مسعود امام جعفر صادق(ع) را تبریک گفت.

 

ایشان گفت: " پیام هفته وحدت اسلامی؛ صلح، همدلی و دوستی پیروان راستین مکتب اسلام ناب محمدی(ص) و مظهر وحدت مسلمانان می باشد. هفته وحدت اسلامی به ابتکار بنیانگذار فقید ج.ا.ایران؛ حضرت امام خمینی(ره) نامگذاری گردید و امروزه به یکی از مؤثرترین روزها در ایجاد اتحاد و دوستی هرچه بیشتر مسلمانان جهان به ویژه مسلمانان ج.ا.ایران تبدیل شده است. هفته وحدت اسلامی بهترین فرصت برای تحکیم وحدت میان مسلمانان است و باید از این فرصت ارزشمند برای تحکیم پایه های وحدت اسلامی استفاده نمود و بهانه ای برای نفوذ دشمنان در میان مسلمانان باقی نگذاشت. نامگذاری هفته وحدت اسلامی از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تمام توطئه های دشمنان اسلام و انقلاب که با اختلاف انگیزی میان شیعه و سنی به دنبال رسیدن به اهداف پلید خود بودند را خنثی نمود. سربلندی و عزت مسلمانان باعث شکست دشمنان و جلوگیری از تفرقه در اردوگاه اسلام می گردد، لذا وحدت اسلامی باید بیشتر مورد توجه متفکران، دولت ها و ملت های اسلامی قرار گیرد."

در ادامه آقای مجید صفار؛ سفیر محترم ج.ا.ایران در اوگاندا طی سخنان کوتاهی ضمن تقدیر و تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان در برنامه ریزی و برگزاری کنفرانس هفته وحدت اسلامی،  به هیأت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و نیز شرکت کنندگانی که از کشورهای متعدد شرق آفریقا در مراسم حضور داشتند، خیر مقدم عرض نموده و فرارسیدن هفته وحدت اسلامی و میلاد باسعادت پیامبر رحمت(ص) و امام جعفر صادق(ع) را به همه آنان تبریک گفت. ایشان در پایان با اشاره به حدیثی از پیامبر رحمت(ص) افزودند: نگاه به قرآن کریم، نگاه به چهره مؤمنین و نگاه به چهره مقدس امام علی(ع) عبادت است.

سپس حجت الاسلام والمسلمین روح اله دهقانی؛ رئیس دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) نیز طی سخنان کوتاهی ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان و شرکت کنندگان در این کنفرانس، و همچنین تبریک هفته وحدت اسلامی، میلاد مسعود پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع)، گفت: " در اینگونه مناسبت ها، علماء و بزرگان شیعه و سنی می بایست به ارزش‌ها و عقاید مشترک خود که موجبات وحدت و همدلی را فراهم می نماید، توجه بیشتری نموده و آنها را در جمله اولویت های خود قرار دهند." ایشان همچنین از دولت اوگاندا به دلیل مقاومت در برابر تهاجم فرهنگی غرب که از طریق رسانه ها و فضای مجازی بر علیه ارزش های مذهبی، فرهنگی و خانواده فعالیت می نمایند، تشکر و قدردانی نمود.

در ادامه خانم دکتر ورده رجب جیاگندا؛ معاون دانشگاه کامپالا {همسر پروفسور اسماعیل جیاگندا؛ رئیس دانشگاه اسلامی اوگاندا (IUIU) وابسته به سازمان همکاری اسلامی (OIC)} طی سخنانی ضمن تبریک هفته وحدت اسلامی و تشکر از برگزاری این کنفرانس ارزشمند، به موضوع مهم وحدت میان مسلمانان و نقش و جایگاه زنان در تحقق آن اشاره نمود. ایشان افزود: " من به عنوان یک زن تأکید می نمایم که زنان در جامعه می بایست بدون هیچ قید و شرطی به همسران خود عشق ورزیده و به آنها وفادار باشند.

 

آنها باید با اخلاق خوب و مثال زدنی خود تلاش نمایند که با همسایگان، بستگان و دوستان خود بدون توجه به گذشته آنان، ارتباط خوب و حسنه ای برقرار نمایند و از این راه نقش خود را در تحقق وحدت اسلامی میان مسلمانان ایفاء نمایند."

  

سپس آقای دکتر محمد حسن وزیر؛ کمیساریای عالی پاکستان در اوگاندا، ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان برای دعوت از ایشان در کنفرانس هفته وحدت اسلامی، طی سخنانی گفت: " پیامبر رحمت(ص) متعلق به همه مخلوقات خداوند متعال و بدون توجه به ماهیت آنها می باشد، زیرا دین مبین اسلام نیز به این موضوع تأکید می نماید. یکی از میراث حضرت محمد(ص)، محبت و مهربانی به همگان است که جزئی از سیره گرانبهای آن پیامبر رحمت(ص) است. مسلمان خوب کسی است که نزدیکان و اطرافیان وی و بطور کلی جامعه از زبان او در امان باشند."

در ادامه آقای دکتر مصطفی طموح؛ کنسول افتخاری سوریه در اوگاندا، طی سخنان کوتاهی ضمن تقدیر و تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان در برگزاری این کنفرانس با اهمیت، هفته وحدت اسلامی را به همه شرکت کنندگان در مراسم تبریک گفت و افزود: " سیره ارزشمند پیامبر اکرم(ص) اخوت و برادری با جوامع مختلف بود. پول، مادیات و موارد دیگر جزء فرعیات است و نباید موجب شود مسلمانان به خاطر آنها با یکدیگر اختلاف و تفرقه داشته باشند. این در حالی است که همه مسلمانان اصول مشترکی همچون؛ پیامبر اکرم(ص)، قرآن کریم، کعبه و قبله دارند."

سپس حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین عوالی؛ نماینده مجمع جهانی اهل بیت (ع) و مدیر مرکز آموزشی حضرت سکینه(س)، طی سخنانی ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان در برگزاری این کنفرانس، و نیز تبریک هفته وحدت اسلامی، ولادت باسعادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع)، بر وحدت میان مسلمانان که در تقویت همزیستی مسالمت آمیز در امت اسلام بسیار مهم و مؤثر است، تأکید نمود. ایشان با توصیف برخی از ویژگی های شخصیتی حضرت محمد(ص)، پرسید که آیا مسلمانان نیز بر همان عقاید و آرمان های پیامبر خود، ثابت قدم هستند؟

وی در پایان با ذکر برخی از ویژگی های شخصیتی امام علی(ع) و قرآن کریم، آنها را بسیار شبیه به هم خواند و تأکید نمود که مسلمانان می بایست از آنها الگوبرداری نموده و در زندگی روزمره خود بکار گیرند. 

آخرین سخنران مراسم؛ آیت الله دکتر رمضانی؛ دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) بود.

ایشان طی سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان در برگزاری این کنفرانس، فرارسیدن هفته وحدت اسلامی و ولادت باسعادت پیامبر رحمت(ص) و امام جعفر صادق(ع) را به همه شرکت کنندگان تبریک گفتند.

آیت الله رمضانی با تبیین دیدگاه امام خمینی(ره) نسبت به موضوع مهم وحدت اسلامی، از همه مسلمانان درخواست نمودند که از رادیکالیسم و افراط گرایی که نتیجه ای جز تضعیف اسلام و به حاشیه راندن مسلمانان در جهان ندارد، پرهیز نمایند. ایشان فلسفه وجودی جنگ در اسلام را برای مقابله با ستمگران، ثروت‌پرستان و منافقان خوانده و در ادامه افزودند: " اسلام جنگ را برای مقابله با مخالفان عدالت و حقوق بشر پیش بینی نموده است."

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پایان سخنان خود خطاب به مردم آفریقا گفتند: " این فرصت طلایی همچنان برای جوانان، زنان و مردان آفریقایی وجود دارد تا با اسلام و معارف آن آشنا شوند و آنها باید قدر این فرصت را بدانند. البته در این میان باید مراقب تأثیرگذاری دشمنان بر افکار و عقاید جوانان از طریق تریبون‌های مختلف نیز بود."

 

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved