logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/05/30 - 16:24
  • 837
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی ابعاد هنری «خط فارسی» در عراق

بیست‌ویکمین نشست شنبه‌های شعر و ادب فارسی در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق به بررسی ابعاد هنری زبان، خط و نگارش فارسی اختصاص یافت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بیست‌ویکمین نشست از سلسله نشست‌های علمی تخصصی شنبه‌های شعر و ادب فارسی در عراق با موضوع «خط فارسی» با حضور بهزاد نجف‌پور، استاد خوشنویسی و خط فارسی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق و انجمن فارسی‌دانان جوان عراق به صورت مجازی برگزار شد.

این نشست که در جریان سفر این استاد به عراق و برگزاری دوره‌های آموزشی بود به بررسی ابعاد هنری زبان، خط و نگارش فارسی اختصاص داشت.

محمدجواد نجفی، مسئول بخش علمی ـ دانشگاهی رایزنی فرهنگی کشورمان در ابتدای جلسه ضمن یادآوری عناوین نشستهای شنبه‌های شعر وادب فارسی سال گذشته، هدف از نشست‌های جدید را آشنایی و بیان موضوعات تخصصی و فنی زبان فارسی بیان کرد.

وی افزود: سال پیش در این نشست‌ها مفاخر و بزرگان زبان و ادبیات فارسی در اعصار مختلف تاریخی را به جامعه فارسی‌دانان و فارسی‌دوستان عراق توسط رایزنی فرهنگی ایران در عراق در قالب بیست نشست علمی تخصصی معرفی کردیم و امسال نیز برنامه داریم، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید به موضوعات تخصصی و فنی زبان و ادبیات زبان فارسی بپردازیم و شروع این برنامه را با پرداختن به ابعاد هنری زبان فارسی آغاز کنیم.

وجود کتیبه‌های فارسی در عتبات مقدسه عراق

مدیر علمی این نشست، خط فارسی را میراث تمدنی و فرهنگی ایران اسلامی و وجه مشترک قرابت تمدنی با عراق معرفی و از مصادیق آن به نقش بستن کتیبه‌های فارسی در عتبات مقدسه عراق و هنر مینیاتور و رسم الخط ایرانی در برخی از مساجد عراق اشاره کرد.

بهزاد نجف‌پور مطالب خود را با بیان تاریخچه‌ای از سیر شکل‌گیری و تطور زبان و خط فارسی ارائه کرد و انواع خطوط و رسم الخط های فارسی شامل رقعی، نسخ، ثلث، ریحان، تعلیق و.. را توضیح داد.

وی با قرائت اشعاری، خط و هنر نگارش پارسی را حافظ و نگهدار زبان فارسی دانست و به نقش هنرمندان در پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در هنرهای مختلف اشاره کرد.

جاسم ردام، عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بغداد ضمن تأکید بر ضرورت تداوم و اهمیت نشست‌های علمی تخصصی در حوزه زبان و ادبیات فارسی، پیشنهاد برگزاری دوره خوشنویسی در دانشگاه بغداد در سال تحصیلی جدید و نیز توزیع کتب تمرین خط فارسی به عنوان بخشی از کارورزی دانشجویان زبان و ادبیات فارسی را ارائه داد.

در ادامه این نشست، اعضای شرکت‌کننده ضمن بیان سؤالات در حوزه خط فارسی، نقطه نظرات خود را ارایه دادند.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved