logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/10/08 - 13:38
  • 152
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
آیت‌الله اعرافی خبر داد:

فعالیت ۳۰۰ مؤسسه و نهاد حوزوی در قم

مدیر حوزه‌های علمیه در دیدار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به طرح‌ها و اقدامات انجام شده در مدیریت جدید حوزه گفت: بهره‌مند از بیش از ۱۰ سند راهبردی بلند مدت در چشم‌انداز و نظامات هستیم و برای اولین بار حوزه دارای سند شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که در سالن آیت‌الله حائری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد، گفت: پس از انقلاب اسلامی، حوزه علمیه قم رشد و شکوفایی گسترده‌ای داشته است.

وی افزود: نزدیک به یکصد هزار طلبه اعم از حوزه‌ علمیه خواهران، جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه و جامعة‌الزهرا(س) در قم پرونده‌ علمی و آموزشی دارند که در طول عمر حوزه‌های علمیه بی‌سابقه است.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به بی‌سابقه بودن تنوع ملیتی و تعدد جنسیتی طلاب اظهار کرد: بیش از ۱۰ هزار استاد، محقق و پژوهشگر در قم حضور دارند و نزدیک به ۳۰۰ مؤسسه و نهاد کوچک و بزرگ در حوزه علوم انسانی و اسلامی و ... در فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به تنوع کارکردی این مؤسسات در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، تبلیغ، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ابراز کرد: این مؤسسات از نظر سطح به لحاظ کمی و کیفی در سطوح مختلف فعالیت می‌کنند و بیش از ۲۰۰ رشته و گرایش در علوم اسلامی در مجموعه این نهادها عرضه می‌شود که برخی از آن‌ها دارای مجوز حوزوی و برخی دیگر دارای مجوز وزارت علوم است.

مدیر حوزه‌های علمیه یادآور شد: بیش از ۱۷۰ نشریه حوزوی دارای مجوز از حوزه علمیه و وزارت علوم و تعداد زیادی کتاب منتشر می‌شود که مدیریت حوزه‌های علمیه بخشی از این‌ها را مستقیم هدایت می‌کند.

آیت‌الله اعرافی بیان کرد: قم در واقع یک مقر ارتباط و فرماندهی برای حدود ۲۰۰۰ هزار واحد کوچک و بزرگ در ایران و جهان است و حوزه علمیه برادران خواهران امتداد کشوری و جامعة‌المصطفی(ص) امتداد بین‌المللی دارد.

اجرای طرح «گفتمان علمی انقلاب اسلامی»

این عضو شورای نگهبان بیان کرد: در طرحی با عنوان «گفتمان علمی انقلاب اسلامی» در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، آثار تولید شده در قلمرو علوم انسانی و مباحث جدید در قم جمع‌آوری کردند، بیش از ۱۰ هزار کتاب و بیش از ۶۰ هزار مقاله جمع‌آوری شد که محصول اندیشه‌ورزی و تولید علمی حوزه در چهار دهه گذشته در قلمرو جدید است.

وی ادامه داد: در قم روزانه بیش از ۲۰۰۰ درس خارج و سطوح عالی و فلسفه و کلام و ... برگزار می‌شود و بیش از ۶۰ مدرسه در سطح یک فعال هستند که ۸۰۰۰ طلبه در سطح یک تحصیل می‌کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به طرح‌ها و اقدامات انجام شده در مدیریت جدید حوزه گفت: بهره‌مند از بیش ۱۰ سند راهبردی بلند مدت در چشم‌انداز و نظامات هستیم و برای اولین بار حوزه دارای سند شده است.

وی مطرح کرد: برای نخستین بار برنامه پنج‌ساله حوزه را شروع کرده‌ایم که امسال اولین سال از برنامه پنج‌ساله حوزه است و در ذیل این برنامه پنج‌ساله برای تمامی حوزه‌های استان‌ها و شهرستان‌ها برنامه داریم.

آیت‌الله اعرافی بیان کرد: در طرح‌ها و برنامه‌های جدید به یک معنا ۳۰۰ طرح آماده شده که برخی از رسالت‌ها و کار ویژه‌های حوزه در دوره معاصر که به چهار گروه درون حوزه، نظام اسلامی، جامعه ایران و بین‌الملل دویست کار ویژه و کارکرد تأیید و بر اساس آن آمایشی تهیه شد.

وی ادامه داد: در بحث توافق‌نامه حوزه با سایر نهادها، توافق‌نامه و تفاهم‌نامه‌هایی که دبیرخانه مشترک داشته باشد و برنامه پنج ساله از آن بیرون بیاید دارای اولویت است؛ مثل تفاهم‌نامه‌ای که با آموزش و پرورش داریم.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این‌که منظومه‌ جامعی از تجارب نهادهای حوزوی گردآوری شده است، در پایان گفت: درخت‌واره رشته‌ها،‌ در یک کار ۴ ساله با حضور ۸۰۰ نفر استاد انجام شده که ۱۶ حوزه دانشی در آن پیش‌بینی شده و بیش از ۴۰۰ رشته، گرایش و مقطع در آن طراحی شده است.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ایمانی‌پور، رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به بیان گوشه‌ای از فعالیت‌های این سازمان پرداخت و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تسهیل‌گر مجموعه فعالیت‌های فرهنگی کشور خواهد بود، ما به شدت مشارکت‌های مردمی را جدی خواهیم گرفت و تلاش خواهیم کرد فرصت حضور در خارج از کشور را به آنان بدهیم و این ظرفیت ایجاد شود.

وی درباره برنامه‌های این سازمان و رایزنی‌های فرهنگی در خارج از کشور برای مقابله با ایران‌ هراسی و اسلام هراسی گفت: ایران‌هراسی ناشی از ارائه تصویری مخدوش از ایران در خارج از کشور است، من معتقدم دستاورد بزرگ جمهوری اسلامی ایران، مسئله به صحنه‌ کشیدن اسلام و مسلمانان در عصر جدید است. استکبار بر همین اساس پروژه ایران‌ هراسی را راه‌اندازی کرد، اگر ایران نقش مؤثری در جهان نداشت و ایران به رسالت انقلابی خود عمل نمی‌کرد، داعش و گروه‌های همانند این جریان ایجاد نمی‌شد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین، خاطرنشان کرد: ما نیازمند بازسازی این تصویر هستیم و باید از ظرفیت هنر و کارهای نمایشی و عرصه‌های دیگر کمک بگیریم تا بتوانیم تصویر خوب و روشنی را از خود ارائه دهیم.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved