logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/05 - 11:14
  • 591
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در جریان سفر روزبه و عرب اسدی تأکید شد؛

گسترش همکاری‌های فرهنگی ایران و پاکستان

معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی در جریان سفر به شهر لاهور پاکستان، بر ضرورت گسترش همکاری‌های فرهنگی ایران و پاکستان تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسین روزبه، معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همراه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی در جریان سفر به لاهور پاکستان با مقامات و مسئولان فرهنگی این شهر دیدار و گفت‌وگو کردند.

روزبه و عرب اسدی در بدو ورود به لاهور از بخش‌های مختلف خانه فرهنگ کشورمان از جمله کتابخانه، سالن اجتماعات، کلاس‌های آموزشی، اقامتگاه، مهمانسرا و فضای محوطه آن بازدید کردند.

در ادامه، برنامه‌های شاخص، عملکرد و ظرفیت‌های این نمایندگی فرهنگی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

روزبه بر ضرورت اجرای برنامه‌های فرهنگی در چارچوب سیاست‌های تحول زا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تأکید کرد.

مسئول خانه فرهنگ کشورمان نیز در سخنانی، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده نمایندگی در حوزه‌های مختلف، ظرفیت‌های فرهنگی ایالت پنجاب و برخی از محدودیت‌های نمایندگی را تشریح کرد.

پس از آن، ضمن بازدید از دفتر مرکزی حزب جماعت اسلامی پاکستان با سراج الحق، امیر جماعت اسلامی پاکستان دیدار کردند.

معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خطاب به امیر جماعت اسلامی اظهار داشت: متفکران پاکستان و ایران باید نشست‌های مشترکی برگزار کرده و درباره آینده مشترک دو کشور اسلامی برنامه ریزی کنند.

روزبه افزود: ایران و پاکستان دو عضو مهم جهان اسلام هستند و باید بررسی کنند که در آینده جهان اسلام چه جایگاهی دارند.

وی در ادامه سخنانش، بر لزوم قرارگیری بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در متن کتاب‌های دوره عضویت جماعت اسلامی تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری دارای تفکر و اندیشه‌های ژرف و آینده نگر در اعتلای تمدن اسلامی هستند.

سراج الحق، امیر جماعت اسلامی اظهار داشت: دو کشور آینده مشترک دارند، ما باید اقدامات جامعی در جهت گسترش روابط مردمی انجام دهیم. چون تنها راه برقراری ارتباط دائمی بین دو کشور برقراری ارتباطات مردمی است.

وی افزود: ایران در سطح علمی پیشرفت چشمگیری داشته و دانشگاه‌های بسیار خوبی دارد. یکی از گام‌های مهمی که در زمینه توسعه روابط مردمی باید برداشت، معرفی دانشگاه‌های ایرانی در پاکستان و تشویق دانشجویان پاکستانی برای ادامه تحصیل در ایران است.

در پایان این دیدار، روزبه از امیر جماعت اسلامی برای شرکت در نشست گفت‌وگوهای فرهنگی تهران که قرار است در آذرماه در تهران برگزار شود، دعوت به عمل آورد که مورد استقبال امیر اجماعت اسلامی قرار گرفت.

عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این دیدار، خاطر نشان کرد: برای برون رفت از مشکلات فعلی جهان اسلام نیازمند دو گام بزرگ هستیم. اول سازماندهی جهانی علیه استکبار و دوم تربیت انسان‌های بزرگ برای نقش آفرینی.

وی همچنین در ادامه سخنانش، آمادگی انتقال تجربه تربیت مدیران و آموزش را اعلام آمادگی کرد.

برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن در پاکستان

بازدید از دانشگاه منهاج القرآن و دیدار با خرم نواز گنداپور، ناظم اعلاء دانشگاه و دبیرکل جنبش مردمی پاکستان از دیگر برنامه‌های سفر روزبه و عرب اسدی به لاهور پاکستان بود.

ناظم اعلاء دانشگاه منهاج القرآن با اشاره به سفرهای خود به جمهوری اسلامی ایران، ملت ایران را مردمی اصیل و خونگرم داست و گفت: با توجه به جایگاه ممتاز دانشگاه‌های ایران، امیدواریم امکان تحصیل برای جوانان پاکستان در ایران تسهیل شود.

روزبه با اشاره به اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی متولی دیپلماسی فرهنگی کشور است، گفت: تبادل استاد و دانشجو و متن و محتوا و توسعه همکاری‌های فرهنگی، علمی و دانشگاهی از جمله وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است و ما آمادگی داریم همکاری‌های علمی را گسترش دهیم.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه قرآن کریم و خلاء مسابقات بین‌المللی قرآن در پاکستان، پیشنهاد کرد این مسابقات برای اولین بار با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه منهاج القرآن برگزار و نهادینه شود.

تأسیس انجمن مفاخر زبان فارسی پاکستان

در ادامه، معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور به اتفاق جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور با حضور در سرکنسولگری کشورمان با ناظری، سرکنسول ایران دیدار کردند.

همچنین، ضمن بازدید از دانشگاه پنجاب با سلیم مظهر، قائم مقام این دانشگاه دیدار و در باره وضعیت آموزش زبان فارسی در پاکستان بحث و تبادل نظر کردند.

سلیم مظهر با ارائه گزارشی از وضعیت زبان و ادبیات فارسی و جایگاه و اهمیت زبان فارسی در پاکستان گفت: تعداد دانشجویان و اساتید زبان فارسی در پاکستان به مراتب بیشتر از هر کشوری است و اولین دپارتمان زبان فارسی در خارج از ایران در پاکستان بوده که به 152 سال قبل بر می‌گردد.

وی پیشنهاد کرد که دولت‌های دو کشور به منظور گسترش ارتباطات فرهنگی تبادل دانشجو و استاد را در صدر برنامه‌های خود قرار دهند زیرا این تبادل دانشجو باعث می‌شود مردم دو کشور تصویر واقعی فرهنگی همدیگر را دیده و درک صحیحی از جامعه پیدا کنند.

روزبه گفت: مردم ایران و پاکستان دو ملت جدا نیستند بلکه دو نیمه یک فرهنگ هستند. پاکستان سرزمین فرهنگ و سرزمین محبت‌هاست و جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری در حوزه تبادل استاد و دانشجو است.

وی پیشنهاد تأسیس انجمن مفاخر زبان فارسی پاکستان را داد که مورد استقبال قائم مقام دانشگاه پنجاب قرار گرفت.

بازدید از نمایشگاه تجاری ایران و پاکستان در محل هتل PC، دیدن از اماکن تاریخی، فرهنگی و گردشگری (مزار اقبال لاهوری و مسجد پادشاهی) از دیگر برنامه‌های سفر معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی به لاهور بود.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved