logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/02 - 12:30
  • 728
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان:

نوروز نقش مهمی در تبادلات فرهنگی میان کشورها دارد

نوید رسولی اظهار کرد: نوروز علاوه بر اینکه بشارت دهنده صلح و دوستی میان اقوام، ادیان و خویشاوندان است، نقش مهمی در تبادلات فرهنگی میان کشورها دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، نوروز را با برگزاری ویژه برنامه‌ای جشن گرفت. در این مراسم، جمعی از کارکنان سفارت و خانواده‌های آنان، اقشار مختلف جامعه ترکمنستان از جمله فارسی‌آموزان و شخصیت‌های فرهنگی و علمی ترکمنستان حضور داشتند.

نوید رسولی، رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان در سخنانی، هدف از برگزاری این جشن را پاسداشت ارزش‌های فرهنگی مشترک دو کشور دانست و گفت: نوروز در لغت به معنای روز نو و سال نو ایرانی است. طبق تقویم، جشن نوروز در ماه مارس و با اعتدال بهاری آغاز می‌شود. به رسمیت شناختن اهمیت نوروز در فهرست میراث فرهنگی بشریت در سال 2009 ثبت شد. علاوه بر این، مجمع عمومی سازمان ملل در 23 فوریة سال 2010 میلادی ( برابر با چهارم اسفند 1388 هجری خورشیدی) نوروز را به عنوان یک مناسبت جهانی و به نام «روز بین المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان» اعلام کرد و همه کشورهای عضو سازمان ملل موظّفند در تقویم‌های رسمی خود، 21 مارس برابر با اول فروردین را به عنوان نوروز ثبت کنند و در گسترش فرهنگ و مراسم آن بکوشند.

وی افزود: نوروز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و کهن‌ترین میراث‌های ناملموس بشری با مشارکت کشورهای ایران، ترکمنستان، هند، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، افغانستان و عراق به ثبت سازمان ملل رسیده و جشن گرفته می‌شود.

رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه، مطرح کرد: نوروز علاوه بر اینکه بشارت دهنده صلح و دوستی میان اقوام، ادیان و خویشاوندان است، نقش مهمی در تبادلات فرهنگی میان کشورها دارد. در واقع امروز، نوروز باستانی به عنوان روز بین‌المللی فرهنگ و صلح و دوستی در جهان شناخته می‌شود.

رسولی با اشاره به توسعه و گسترش مراسم نوروز در طول هزاره گذشته و تأثیرات شرایط جدید اجتماعی، فرهنگی و مذهبی بر آن، اظهار کرد: عید نوروز با ابعاد فرهنگی گسترده خود و آداب و رسوم متنوع مربوط به آن که در بین ملل دارای این میراث مشترک وجود دارد می‌تواند سبب شناخت فرهنگ‌ها از یکدیگر و نزدیکی آنها به یکدیگر شود.

وی همچنین، اذعان کرد: ایران و ترکمنستان دارای مشترکات فرهنگی بسیاری هستند و یکی از جشن‌های مشترک بین دو کشور، نوروز است. اجداد و نیاکان ترکمن‌ها عید نوروز را نیز جشن گرفته و آن را به عنوان عید برکت، وفور و آسایش گرامی داشته‌اند.

رایزن فرهنگی کشورمان در پایان سخنانش، ابراز امیدواری کرد که با از بین رفتن ویروس کووید 19 و برداشته شدن محدودیت‌ها و با اهتمامی که دو کشور دوست و خویشاوند ایران و ترکمنستان دارند، در سال نو ایرانی، نسبت به توسعه روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها گام‌های قابل توجهی بردارند.

محمود صادقی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان نیز در سخنانی، گفت: نوروز جشن خلقت و آفرینش است. جشن تولد طبیعت و جشن نماد تجدید حیات طبیعت، شکوفایی زندگی و جشن صلح و همزیستی و دوستی است، یعنی همان اصولی که شریعت اسلام و سنت‌های فرهنگی همه ملت‌ها بر آن تأکید دارند.

وی افزود: نوروز جشن بهار و بیداری مجدد است. جشن زیبایی و در نهایت جشن امید است. امید به آینده بهتر و جهانی بهتر مملو از همه خوبی‌ها و ارزش‌هایی که در همه فرهنگ‌ها مورد احترام هستند.

صادقی بیان کرد: مهد نوروز، از حیث تاریخی به سرزمین و مردمان این منطقه تعلق دارد. نوروز را نیاکان ما، یعنی اجداد ما ایرانیان، ترکمن‌ها، تاجیک‌ها، افغان‌ها و سایر ملت‌های این منطقه از گذشته‌های دور پاس داشته و این افتخاری برای مردم این منطقه است که از گذشته‌های دور پاسدار سنت‌هایی این چنین اصیل و ارزشمند بوده‌اند.

وی سپس با اشاره به وجود سنت‌ها و آداب فرهنگی مشترک بین ایرانیان و ترکمن‌ها و اهتمام و توجه همه دولت‌های  منطقه به جشن نوروز اظهار کرد: جای خرسندی است که  جشن نوروز مورد اهتمام و توجه همه دولت‌های منطقه است و در سطح رسمی بدان توجه می‌شود. رهبران منطقه به مناسبت نوروز به یکدیگر شادباش می‌گویند و این مناسبت را فرصتی برای تجدید عهد دوستی و مودت بین یکدیگر می‌دانند.

این جشن با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری، اجرای نمایش، برگزاری مسابقه و برنامه‌های متنوع دیگر، اهدای جوایز و پذیرایی پایان یافت.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved