logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/12/24 - 12:51
  • 207
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مراسم نوروزی کمیسیون ملی یونسکو و مؤسسه فرهنگی اکو در منطقه گردشگری عباس‌آباد

مراسم آغاز آیین جهانی نوروز ۱۴۰۱ «مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران اسلامی» با همکاری مشترک کمیسیون ملی یونسکو در ایران و مؤسسه فرهنگی اکو و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در منطقه گردشگری عباس‌آباد برگزار شد.

 

 

 

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با همکاری مشترک کمیسیون ملی یونسکو در ایران و مؤسسه فرهنگی اکو و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم آغاز آیین جهانی نوروز ۱۴۰۱ «مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران اسلامی» با حضور حجت‌الله ایوبی، دبیر کل کمیسیون مذکور، سرور بختی، ‌رئیس مؤسسه فرهنگی اکو، سید محمد حسین حجازی، مدیرعامل مجموعه گردشگری اراضی عباس‌آباد، محمدرضا بهمنی، معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی و محمدعلی کیانی، مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور، سفیران کشورهای افغانستان و تاجیکستان و شهرداران شهرهای همدان، کردستان و کرمانشاه و حضور برخط رایزنان فرهنگی کشورمان در حوزه اکو در محل کوشک باغ هنر منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که اجرای آن را عبدالمهدی مستکین برعهده داشت، حجت الله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران اظهار کرد: جهان پذیرفته که جهان نوروز یک جهان متفاوت با مختصات خودش است. امروز پیام جهان نوروز بعد از ثبت جهانی نوروز به وسیله ۱۲ کشور و کشورهایی که به زودی به ما خواهند پیوست، صلح و عشق و محبت و دوستی است. امروز جهان نیاز بیشتری به این پیام صلح و مودت و دوستی و عشق دارد.

وی اضافه کرد: جهان ما، جهان نوروز با حدود ۴۰۰-۵۰۰ میلیون جمعیت است. زبان رسمی ما، زبان شعر و ادب، زبان هنر تجسمی و خط و خوشنویسی و زبان رنگ است. شعر و ادبیات بر زبان مردمان جهان نوروز جاری است.

محمدحسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد نیز در این مراسم بیان کرد: پهنه گسترده و فراگیر نوروز، پهنه جهانی صلح و دوستی است، این گستره جهانی، کشورها، اقوام و مردمان پرشماری را در سراسر جهان در برمی‌گیرد که دل سپرده آیین کهن نوروز هستند و برای بزرگداشت این میراث معنوی گهربار، هر ساله در آغاز بهار به جشن و سرور و شادمانی می پردازند.

حجازی گفت: جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از موهبت همسایگی و بهره مندی از پیوندهای عمیق فرهنگی، از موقعیتی کانونی برای گسترش همکاری های فرهنگی میان شهرهای حوزه فرهنگی و تمدنی نوروز برخوردار است و بی تردید این جشن باستانی به عنوان مولفه‌ای فرهنگی و میراث معنوی ماندگار و مشترک، می‌تواند نقش مهمی در گسترش روابط سازنده و متقابل فرهنگی ایفا کند.

در ادامه سرور بختی، رئیس مؤسسه فرهنگی اکو درباره آیین نوروز بیان‌کرد: نوروز عالم افروز است و همزمان با این جشن، تحول و تغییر، تقویت دوستی و رفاقت‌ها، سرزندگی و شادمانی دوباره به سرزمین ما می‌آید. در این لحظات مژده خوش و پیک فرح بخش پشت در ایستاده است و همگان در انتظارش صف کشیده اند. نوروز یکی از مهم‌ترین و برجسته ترین جشن‌هایی است که از میان زمان ها و سال های ما گذشته است و همزمان با این سنت، همه ساله جشن با شکوه و خاص جشن می‌گیرند.

وی تصریح کرد: نوروز جشن اتحاد ملت‌های منطقه است و آنان را به گذشته‌های دور می‌برد؛ گذشته هایی که مملو از وحدت، همزیستی بوده است. نوروز روز نو، اندیشه نو، نیت و آمال نو است. بیایید در این روز و همه روز بار دیگر دست دوستی، برادری و هم پیمانی به یکدیگر بدهیم و برا هم خوشی تمنا کنیم.

در ادامه این مراسم محمد حسین صوفی، معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: نوروز؛ عیدی است که قدمتی باستانی دارد و علاوه بر ایران در بسیاری از کشورهای جهان نیز جشن گرفته می‌شود. نوروز تجلی حیات دوباره طبیعت است. از نفس معتدل بهار می‌تراود و  و شادی و  نشاط با خود به همراه دارد. نوروز آغاز فصلی نو است که یاداور حیات دوباره انسان است.

در ادامه این مراسم با حضور میهمانان از تمبر رسمی پل طبیعت نیز رونمایی شد.

در ادامه برنامه اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان نیز گفت: مردم کردستان یکی از اصیل‌ترین اقوام ایرانی هستند و اصیل‌ترین جشن‌ها و آیین‌های نوروزی همچنان در این منطقه زیبا از میهن ما پا برجاست و با اهتمام مردم برپا می‌شود.

وی افزود: مایه خرسندی و افتخار است که این کاروان امسال در شهر زیبای سنندج مستقر می‌شود. شهر سنندج؛ شهر ایثار و مقاومت، شهر مهربانی و اصالت، شهر خلاق موسیقی، پایتخت کتاب ایران و بالاتر از همه مردمان به غایت مهربان و سخت‌کوش. مفتخریم که امسال این شهر، پایتخت نوروز جهان باشد.

همچنین نادر نوروزی، شهردار کرمانشاه گفت: اگر به تاریخ کشورمان نگاه کنیم، در کنار همدان که شهری با قدمت بسیار است کرمانشاه شهری قدیمی است که در دوره‌های مختلف تاریخی، نقش‌های مختلفی داشته است. سلسله‌های مختلف، آثاری را در این منطقه باقی گذاشتند؛ کتیبه بیستون از جمله این آثار است که ثبت جهانی شده و در راه و در مسیر گردشگری قرار دارد.

سید مسعود حسینی، شهردار همدان نیز بیان کرد: از هر جای ایران پابرجا و از هر گوشه دنیا به هر بهانه ‌ای در بهار قصد دیار همدان کردید، از مسیری خواهید گذشت که هزاران سال راه باستانی غرب و شرق عالم بوده و قرن‌ها آنرا با نام جاده ابریشم می‌شناختند. همدان در گذرگاه زمان، جهانشهر پر رونق بازرگانان و انبار کارگاه‌ها و تجارت‌خانه‌ کلان بوده و اکنون در همسایگی استان‌های غربی کشور با ۳ ساعت فاصله از پایتخت کشورمان، با موهبتی از تنوع اقوام فارس و ترک و کرد و لر در  پیمانی صمیمانه به اتفاق استان‌های کرمانشاه و کردستان، مسیر گردشگری زاگرس باشکوه را برای گردشگران گشوده است.

در پایان این مراسم نیز پیک‌های نوروزی اقوام مختلف ایران به اجرای برنامه پرداختند و این مراسم با اجرای موسیقی گروه ۳۰۰ نفره دف‌نواران به اتمام رسید.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved