logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/08 - 11:26
  • 1170
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
بهمنی در دیدار دبیرکل وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی:

لزوم تحلیل مسایل زنان در سطح تمدنی/ «شبکه تعاملی فعالان زن و خانواده» در راستای توانمندسازی زنان ایجاد شود

معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: مسئله زنان در جوامع باید در سطح تمدنی تحلیل شود و طراحی و ایجاد «شبکه تعاملی فعالان زن و خانواده» در راستای توانمندسازی و توان افزایی زنان در دستور کار قرار گیرد تا در پی آن بانوان دو کشور شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند، از ظرفیت‌های هم مطلع شوند و جایگاه خود را ارتقاء دهند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خانم میکاتکو مالولکه، دبیرکل وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی که در صدر هیأتی بلند پایه برای انجام تعاملات مشترک به  ایران سفر کرده است، ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با محمدرضا بهمنی، معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی این سازمان، دیدار و گفت‌وگو کرد.

بهمنی در سخنانی، با اشاره به علاقه‌مندی ایران و آفریقای جنوبی برای تحکیم پیوندها بر مبنای ارزش‌های مشترک گفت: آن چیزی که می‌تواند پیوندهای دیرینه را تقویت کند، وجود نقاط مشترک کشورهاست که یکی از نقاط مشترک ما با آفریقای جنوبی، استقلال طلبی و نفی سلطه پذیری است.

معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی ادامه داد: براساس نقاط مشترک بین دو کشور یکی از موضوعاتی که می‌تواند در آرمان دو کشور نقش مهمی داشته باشد، موضوع زنان است و زنان از جایگاه ارزشمندی در نظام جمهوری اسلامی ایران برخوردار هستند و همواره شاهد حضور آنان در عرصه‌های مختلف هستیم.

بهمنی افزود: ایران و آفریقای جنوبی روابط مشترک فرهنگی از دیرباز داشته‌اند و همین امر بستری مناسب برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی را برای دو کشور به وجود آورده است.

معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی موضوع زنان در جوامع و نظام‌های حکمرانی مختلف را در سه سطح خرد، تهدید اجتماعی و تمدنی تحلیل کرد و گفت:‌ متاسفانه در بسیاری از کشورها یکی از ظلم‌هایی که نسبت به جایگاه زن صورت گرفته، تحلیل موضوع زن در سطح خرد است و مسئله زنان را با مسائلی چون جنسیت و مواردی از این دست تحلیل می‌کنند.

بهمنی اضافه کرد:‌ فراتر از این موضوع و دیدگاه، ارتقای موضوع زنان و مسئله زن در جوامع مختلف در ساحت اجتماعی و تمدنی می‌تواند افق‌گشایی کند و شخضیت زن را ارتقا دهد. این مهم می‌تواند مبنای گفت‌وگو و همکاری بین دو کشور قرار گیرد.

معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی با تحلیل سطح تمدنی جایگاه زنان گفت: اگر قرار بر این است تمدنی تعریف کنیم، ترجیح می‌دهیم موضوع تمدن را در همزیستی جوامع تعریف کنیم، انتظار بالایی که در کشورها می‌تواند رخ دهد با این مبنا و مشخصا با موضوع خانواده و ویژگی‌ آن می‌تواند برای مبنای همکاری‌ها در دستور کار قرار گیرد.

وی بر ضرورت تربیت انسان و چگونگی توانمندسازی گروه‌های انسانی به خصوص زنان و سبک زندگی در محور خانواده تأکید کرد و در ارتباط با همکاری ایران و آفریقای جنوبی در حوزه زنان گفت: برای استمرار روابط و همکاری‌های دو کشور در حوزه زنان روش‌های مرسومی چون انعقاد تفاهم نامه‌ وجود دارد، اما آنچه مهم است عملیاتی کردن مفاد آن تفاهم نامه است تا به نتیجه مطلوبی دست یابیم.

بهمنی بیان کرد: برای پایداری روابط و همکاری‌های دو کشور باید ظرفیت‌های مردمی را تقویت کنیم و از جامعه نخبگان و فعالان عرصه زن و خانواده جهت توانمندسازی زنان بهره گیریم.

معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی پیشنهاد داد: پروژه‌ای تحت عنوان «شبکه تعاملی فعالان زن و خانواده» در دستور کار قرار گیرد تا در پی آن زنان دو کشور شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند، از ظرفیت‌های هم مطلع شوند، محصولاتشان را مبادله کنند و جایگاه خود را ارتقاء دهند.

بهمنی در بخشی از سخنانش اظهار داشت: حضور پر تعداد زنان در مناصب سیاسی آفریقای جنوبی بسیار قابل توجه است، اما در عین حال وجود چالش‌های بسیار جدی آن کشور در مسائل اجتماعی و اقتصادی زنان حاکی از آن است که؛ شاخص «فراوانی حضور زنان در مناصب سیاسی و مدیریتی» به تنهایی نمی‌تواند چالش‌ها و مشکلات زنان در جوامع را حل کند.

وی در پایان سخنانش، بر لزوم تعامل جامعه هنری و نخبگان علمی و دانشگاهی تأکید کرد و گفت: توانمندسازی و توان افزایی زنان می‌تواند زمینه‌ای مهم برای همکاری و تبادل تجربه بین ایران و آفریقای جنوبی نیز باشد.

توسعه آموزش، یادگیری، مهارت افزایی و توانمندسازی فرهنگی و اقتصادی

خانم میکاتکو مالولکه، دبیرکل وزارت زنان، جوانان و افراد دارای ناتوانی آفریقای جنوبی در سخنانی، به بیان فعالیت‌ها و عملکرد این وزارتخانه در راستای تسهیل فعالیت‌ها و توانمندسازی جامعه مخاطب این وزارت پرداخت.

وی با اشاره به سابقه آپارتاید در آفریقای جنوبی و ضربه‌ای که به ساختار خانواده در آن کشور وارد کرده، اظهار داشت: ما اکنون در ایران هستیم تا روابط خوب دو کشور را که تحت تأثیر انقلاب اسلامی ایران است، تقویت کنیم.

دبیرکل وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی بر ضرورت توانمندسازی زنان در دو سطح خرد و تمدنی تأکید کرد و افزود:‌ توانمندسازی زنان موضوعی است که در قانون اساسی آفریقای جنوبی نیز درج شده و این امر جزء حقوق بانوان است و باید در سطح جایگاه و شخصیت زنان، سطح اجتماعی و فرهنگی و سطح اقتصادی محقق گردد.

میکاتکو مالولکه بر ضرورت تقویت مباحث سبک زندگی و لزوم محو خشونت علیه زنان، به تبیین جایگاه و موقعیت سیاسی زنان در آفریقای جنوبی پرداخت و آماری از حضور چشمگیر بانوان در مناصب سیاسی و قضایی آن کشور را ارائه داد که البته در عین حال در سطح اجتماعی شاهد تبعیض و خشونت گسترده‌ای هستند.

وی ضمن تأکید بر گسترش روابط دو کشور، خواستار توسعه آموزش، یادگیری، مهارت افزایی و توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شد.

پس از آن، زولانی کومالو، مدیر روابط بین الملل وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی در این نشست بیان کرد: ما از طرح شبکه سازی زنان و گسترش تعامل نخبگان دو کشور در زمینه‌های مختلف فرهنگی استقبال می‌کنیم.

وی با توجه به شرح وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ایده خواهرخواندگی این سازمان با چند سازمان فرهنگی آفریقای جنوبی از جمله "شورای ملی میراث" و "شورای ملی هنر"  آن کشور را مطرح کرد.

وجود ظرفیت‌های فرهنگی ایران و آفریقای جنوبی برای توسعه تعاملات فی مابین

در ابتدای این نشست هم، سعیده باقری‌فرد، رئیس اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن خیر مقدم به هیأت وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی، به تشریح فعالیت‌های این سازمان پرداخت و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مقر اصلی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود و رایزنان فرهنگی کشورمان در شکل گیری و گسترش تعاملات فرهنگی و ارتباطات بین المللی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وی با بیان جایگاه مهم آفریقای جنوبی در سیاست خارجی ایران افزود: ظرفیت‌های فرهنگی خوبی برای همکاری دو کشور وجود دارد که می‌تواند سبب رشد تعاملات فی مابین به ویژه در حوزه زنان شود، به ویژه که دو کشور سوابق مشترک نفی سلطه و مبارزه با استعمار را در تاریخ کشورهای خود دارند و نلسون ماندلا به عنوان یک رهبر آزادیخواه همواره مورد احترام ملت ایران بوده است.

باقری‌فرد ضمن اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر زنان در جمهوری اسلامی ایران، از آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای گسترش تعاملات فرهنگی با وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی خبر داد.

شایان ذکر است، در این دیدار، محمدعلی کیانی، مدیر کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور و دریاباری، رایزن فرهنگی در شرف اعزام به آفریقای جنوبی، خانم کریمی، مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، معصومی، رئیس اداره اول آفریقای جنوبی وزارت امور خارجه و سایر کارشناسان بخش بین‌الملل،‌ خانم کاساندرا نیاتی، معاون در امور توانمندسازی زنان وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی، اولتمن فوری، معاون مدیر توسعه امور جوانان وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی و خانم گیل موتلونگ، دستیار مدیر در حقوق افراد دارای ناتوانی وزارت زنان، جوانان و معلولین آفریقای جنوبی نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/ص

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved