دین شمسالدین در اجلاس بینالمللی گفتگوی فرهنگی آسیایی:
عملگرایی، نیاز گفتوگوی فرهنگی
مشاور رئیس جمهور اندونزی، گفتوگوی بین ملتها و دولتها را الزام و ضرورتی انکارناپذیر دانست و گفت: عملگرایی، نیاز گفتوگوی فرهنگی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دین شمسالدین در نخستین اجلاس بین المللی گفتوگوی فرهنگی آسیایی افزود: امروزه، جهان و تمدن بشری با چالشهای عظیمی روبرو است. مشاور رئیس جمهور اندونزی گفت: تعاملات فرهنگی بین دولتها و سران کشورها نتوانسته است با چالشهای امروز جهانی مواجه شود که نتیجه آن خسارتهای بزرگ در دنیای کنونی است.
وی در ادامه، بر ضرورت تشکیل شورای تعاملی و سازوکاری برای کنترل آسیبهای جهانی در تجمع جهانی تأکید کرد و افزود: نظام جهانی رویکردی انسان محور دارد و آزادی بسیاری برای انسان داشته است.
مشاور رئیس جمهور اندونزی گفت: دستور کار اصلی امروز ما این است که چگونه این نظام جهانی انسانمحور را تغییر و به نظام خدامحور تبدیل کنیم.
دین شمسالدین همچنین گفتوگوی بین ملتها و ادیان، دولتها و تمدنها را الزام و ضرورتی انکارناپذیر دانست و افزود: گفتوگویی که امروز به آن نیازمندیم، پارادایم مبتنی بر صداقت و احترام متقابل است. وی با اشاره به یک سویه بودن گفتوگوی بین تمدنها گفت: ما اکنون شاهد قدرت گرفتن کشورهای شرق آسیا هستیم.
مشاور رئیس جمهور اندونزی به تأکیدات دین مبین اسلام درباره احترام به یکدیگر و صلح در جهان اشاره کرد و افزود: گفتوگوی بین ملتها و ادیان، دولتها و تمدنها باید دو سویه باشد و کشورها براساس برابری و صلح و مبتنی بر تساوی، با یکدیگر گفتوگو کنند.
وی با تأکید بر ایجاد فهم و درک مشترک در گفت و گوی بین ملتها گفت: این چیزی است که نیاز اساسی جهانی کنونی است و امیدوارم این اجلاس گفت وگوهای فرهنگی آسیایی به گونهای پیش رود که رویکرد عملگرایی داشته باشد و علاوه بر تعریف راهبردهای فرهنگی، بتوانیم در حوزه اقتصاد نیز، شکوفایی داشته باشیم.
گفتنی است؛ نخستین اجلاس گفتوگوهای فرهنگی آسیایی، صبح امروز با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بیش از ۷۰ اندیشمند و شخصیت علمی و فرهنگی از ۲۰ کشور آسیایی در محل این سازمان آغار به کار کرد. کمیسیونهای «شرق آسیا»، «شبهقاره» و «آسیای مرکزی و قفقاز» این اجلاس، به مدت سه روز (۲۳ تا ۲۵ دی) به ترتیب در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دانشگاه فرودسی مشهد و مازندران (بابلسر)، برگزار میشود. این همایش به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه مازندران (بابلسر)، مؤسسه فرهنگی اکو، مجمع بینالمجالس آسیایی و مرکز گفتوگوی همکاری آسیایی، برگزار میشود.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.