logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/20 - 16:11
  • 671
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

شرکت ایران در یازدهمین اجلاس بین‌المللی شورای جهانی کلیساها

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یازدهمین اجلاس بین‌المللی شورای جهانی کلیساها در شهر کارلسروهه آلمان شرکت کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این اجلاس که هر 8 سال یک بار برگزار می‌شود، بیش از 4000 نفر از نمایندگان 350 نحله کلیسایی عضو این شورا از 120 کشور جهان و همچنین، نمایندگان دیگر ادیان از 9 تا 17 شهریورماه شرکت کردند.

تعداد پیروان کلیساهای عضو این شورا بیش از 600 میلیون نفر است. «عشق به مسیح، جهان را به سوی آشتی و وحدت سوق می‌دهد» شعار این گردهمایی بزرگ بود.

مهمترین هدف از یرگزاری این اجلاس علاوه بر تعیین اعضای کمیته مرکزی و اجرایی و دیگر مدیران آینده این شورا در 8 سال آینده، مروری بر فعالیت‌های گذشته و تعیین سیاست‌ها و خط مشی‌های آتی و ایجاد همدلی و پیوند و تجدید عهد و مودت بین اعضای متنوع ترین نهاد مسیحی از حیث عقاید و آراء کلامی است .

مجمع عمومی شورای جهانی کلیساها، 9 شهریور با سخنرانی و گزارش مقام روحانی «ایان ساوکا»، دبیرکل موقت رومانیایی الاصل شورا و «فرانک والتر اشتاین مایر»، رئیس جمهور فدرال آلمان کار خود را آغاز کرد.

ساوکا که تا پایان سال میلادی عهده‌دار این سمت خواهد بود در سخنرانی خود، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات شورا در زمینه‌های مختلف طی دوره گذشته اظهار داشت: شیوع جهانی ویروس کوید 19 هر چند ما را از لحاظ فیزیکی از هم جدا کرد ولی جان و دل‌های ما را به هم نزدیک تر کرد.

وی افزود: آشتی و وحدت که شعار امسال است، بدون عدالت و صلح تحقق یافتنی نیست.

ساوکا در عین حال، گفت: ما یک جنبش هستیم و یک نهاد ایستا نمی‌باشیم، بنابراین باید در مقابله با چالش‌های جهان معاصر از مسئله آب و هوا و طبیعت گرفته تا بی عدالتی، تبعیض نژادی، نابرابری و جنگ در اوکراین و بحران در منطقه خاورمیانه با هم متحد باشیم.

رئیس جمهور فدرال آلمان نیز در سخنان خود، همه رهبران سیاسی و دینی در اروپا را خطاب قرار داد و از این که اولین مجمع شورای جهانی کلیساها در اروپا پس از 50 سال در آلمان برگزار می‌شود،‌ ابراز خرسندی کرد.

خانم عزا کرم، دبیرکل مسلمان پارلمان ادیان جهان، جاستین ولبی، اسقف اعظم کلیسای کانتربری، کاردینال کورت کوخ، رئیس شورای پاپی ترویج اتحاد مسیحی از دیگر سخنرانان جلسات مجمع عمومی بودند که هر روز پیش از شروع کمیته‌های تخصصی با حضور تمامی اعضا برگزار می‌شد.

28 کمیته تخصصی برای طرح موضوعات مورد علاقه و پیشنهادی اعضای شورا از مسائل کلامی و معرفتی تا مشکلات و چالش‌های روز تشکیل شده بود که این کمیته‌ها هر روز با حضور اعضای علاقه‌مند که تمایل خود را برای شرکت در آن از پیش اعلام کرده بودند برگزار می‌شد.

در پایان نیز هر کمیته جمع بندی خود را برای طرح در مجمع عمومی ارائه داد. در کنار این کمیته‌ها، چندین نشست تخصصی با موضوعات بین الادیانی برنامه ریزی شده بود.

سیبوه سرکیسیان، سر اسقف خلیفه‌گری ارامنه تهران و شمال ایران، مارنرسای بنیامین، سر اسقف کلیسای شرق آشوری ایران و علی اصغر عامری، معاون مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت کردند.

برگزاری دهمین دور گفت‌وگوهای دینی ایران با شورای جهانی کلیساها در سوئیس

عامری در دیدار جداگانه با دبیران کل فعلی و آتی شورای جهانی کلیساها ضمن ابلاغ سلام گرم حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها،  توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های این مرکز و گفت‌وگوهای متعدد آن با مراجع اصلی ادیان الهی و نیز آیین‌های شرقی در طول سه دهه گذشته ارائه کرد.

معاون مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها برگزاری 9 دور گفت‌وگوی دینی با شورای جهانی کلیساها را نشان گر ارتباط سازنده بین طرفین دانست.

عامری خطاب به جری پیلاری که هشتمین دبیرکل این شورا از زمان تأسیس آن در سال 1948 میلادی است و از ابتدای سال آینده میلادی به طور رسمی این مسئولیت را عهده دار خواهد شد و هم اکنون رئیس  دانشکده الهیات دانشگاه پرتوریا آفریقای جنوبی است، اظهار داشت: بسیار خوشوقتیم که شما از کشوری می‌آیید که فرزندانی همچون نلسون ماندلا و اسقف اعظم دزموند توتو را در خود پرورش داده و کشور اصلی شما هندوستان نیز بزرگانی مانند مهاتما گاندی را در خود پرورانده که این هر سه بزرگمرد در مبارزه با تبعیض، ظلم و خدمت به نوع انسان سوای دین و نژاد آنها مشترک بوده‌اند.

معاون مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها مطرح کرد: امیدواریم شورای جهانی کلیساها نیز در آینده و تحت مدیریت شما نقش مهمی را در تحولات جهانی و مقابله با تبعیض و ظلم ناشی از سیاست‌های یکجانبه قدرت‌های جهانی و تلاش برای توسعه صلح پایدار ایفا کند.

پیلاری هم در سخنانی، از برگزاری 9 دوره گفت‌وگوی دینی بین آن شورا و مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها اظهار خرسندی کرد و گفت: امید است دهمین دور این گفت‌وگوها به میزبانی شورا به زودی در سوئیس برگزار شود.

وی با تأکید بر نقش سازنده این شورا در تقریب بین کلیساهای مختلف عضو و جهان گسترده مسیحیت و ایجاد همگرایی بین سایر ادیان اظهار داشت: امر گفت‌وگوهای دینی در جهان معاصر یک ضرورت آشکار است و برای دستیابی به آشتی و صلح پایدار لاجرم باید این مسیر ادامه یابد.

در این دیدار، حمید محمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، مارنرسای بنیامین و آندریاس هرمن، مسئول گفت‌وگوهای دینی کلیسای پروتستان آلمان حضور داشتند.

شایان ذکر است، نماینده مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در طول حضور خود در این اجلاس جهانی با تعداد زیادی از رهبران و اعضای هیات‌های کلیسایی از کشورهای مختلف دیدار و با آنها در خصوص چگونگی توسعه گفت‌وگوهای فیمابین و یا ایجاد و برقراری روابط و گفت‌وگوهای دینی مذاکره کرد. در این راستا می‌توان به دیدار با مسئولین کلیسای ارتدکس ارمنستان، رومانی، چک و اسلواکی، کلیسای انگلیکن انگلستان، کلیسای پروتستان آلمان، سوئد، نروژ، اندونزی، سوئیس، کانادا، پارلمان ادیان جهان در آمریکا و استرالیا اشاره کرد که آمادگی اولیه خود را برای برقراری گفت‌وگوهای دینی در آینده اعلام کردند.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved